Aktuální akce
Prosím zkontrolujte si, jakou oblast máte vybranou vpravo nahoře na stránce.
Nebo jednoduše nemáme v databázi žádnou další akci. Víte o nějaké? Řekněte nám o ní ve formuláři zde!

DJ TomE již deset let za gramcema!

DJ TomE oslaví svou DJskou dekádu na párty BOUNCE IT! birth day special. Přinášíme ti rozhovor s tímto hiphopovým dinosaurem.
Přidat na Facebook
Článek se týká akce
Bounce It!
sobota 7. února 2009 21:00
(konec +- neděle 8. února 2009 04:00)
MusicLand Live
Zlín (CZ)
10 let za gramcema. Úžasné jubileum. Vraťme se na začátek tvojí kariéry. Pamatuješ si ještě na svoje pocity, když ses poprvé postavil za pult?

Jestli si ještě opravdu vzpomínám, tak to bylo asi po 2 měsících zkoušení na sokolovně v Napajedlech a nešlo o nic, bylo to prosté, lidi kolem ti fandí, je to opravdové - myslím, že dnes se používá výraz REAL.

Co tě na djingu lákalo nejvíc?

Energie, kterou vypustíš na lidi a která se ti jako bumerang vrátí. Když sis tenkrát zapla MTV a vyděla hiphophooray od NBN a podobné pecky a viděla ty lidi, jak na to paří – to byl sen….šel jsem za ním.

Byl jsi účastníkem úplně prvního Djs battlu, který se konal v ČR. Od té doby se battly mezi Djs výrazně pohnuli. V tuto chvíli si troufám říct, že zaznamenávám určitý úpadek. Jak to celé vnímáš Ty?

Battly pro mne nejsou a vím to už dávno – jsem rád, že jsem tam byl, mohl to zažít (asi tam 20 foťáků a kamer z metru, odpočítávání a řev asi 800 hlavového publika jen na vás). Dojisté míry jsme byli průkopníci. Dnes se někdo zeptá: ty jsi party dj ? - odpovím ano, kdyby se zeptal tenkrát, nevěděl bych co tím myslí. Ale nejsem battle dj, ctím lahodné přechody, takže ano – jsem party DJ a battle styl obdivuji, ale jen v určité formě. Nazval bych ji minimalismem – decentní se smyslem pro detail a preciznost. Necením 2 minutovou porci scratchu, které nedávají smysl.

Za dobu svého působení na scéně jsi urazil slušný kus cesty. Hrál jsi po boku spoustě českých a slovenských HH interpretů. Setkal ses určitě už s mnoha populárními tvářemi. Setkání s kým jsi považoval za tu největší čest?

Trochu tu otázku posunu a řeknu asi tolik – hodně cením Máňu /dj Wich/, protože když jsme se viděli nedávno a on vás jako první pozdraví, osloví jménem a zdvořile se zeptá, jak se daří.
Většina lidí je v pohodě a jsou to normální kluci z ulice, které baví rap. Přijdeš, pokecáš a život jde dál.

Odbíháš ve svých setech od čistého Hip-Hopu a snažíš se zakomponovat i jiné žánry? Jsi přece jenom párty Dj a tam se to převážně odvíjí na atmosféře v klubu. V současné době běží hodně bassline, grime, crunk, breakbeat. Kombinuješ i tyto styly?

Vždycky jsem chtěl hrát "taneční věci“, ale nebyla vhodná doba, nemít plný kufr Wu-tang, tak se z Ostravy ani nevrátím živý. Dnes je to jinde – všechno – možnosti, technika, fans. Jedeš od 65 BPM po 130, klidně i během jedné hodiny! Dělám to po svém a pokaždé, když se podvolím, tak to stojí za ho..o.

Snažíš se nějak odlišit od ostatních Párty Djs? Máš svůj originální styl, podle kterého jedeš?

V první řade to děláš pro lidi, bez nich by to nešlo a souvisí to s tou energií, o které jsem již hovořil. Takže našláplý set doplněný o kousek originality... u mě obliba v doplnění o kytarové věci typu Led Zeppelin, Lenny Kravitz, Eric Clapton, nebo pop typu DM, Anastasia apod.

Správný párty Dj má doma slušnou zásobu desek a CDs. Necháš nás nahlédnout do svoji sbírky?

Moje sbírka – tuny CDs, každý týden přikupuji nové/ tímto zdravím Fusida z CDshopu/, ty pak nagrabnu, popíši a udělám selekci pro hraní. Mám též legendární kufr, který mi dělal osobně Jiří Jelínek, basák Hudby Praha a v něm např.: White label NAS IS LIKE – to fakt cením. No a samozřejmě tu kupu Wu-tangu.

Co album nebo mixtape? Kolik toho máš na kontě? Plánuješ něco?

Kdysi někdo řekl, že jsem zaseklý – ano plánuji, ano bude – bude produkce. Zaseklý ne, ale rodina ano, dvě krásné děti, žena. Nicméně den D se blíží - Stay Tuned. Jinak jako NFW Crew máme ještě hodně plánů, i zrealizovaných už je mnoho, takže nechte se zase něčím překvapit.

U každého z nás občas nastane zlom, kdy má pocit, že už ho jeho dosavadní řemeslo nenaplňuje tolik jako dřív. Neměl jsi někdy chuť pověsit vinyly na hřebík a zkusit si něco jiného z oblasti hip-hopových elementů?

Jsem muzikant, který bohužel nemá na to školu, umím si nahrát bicí, bass linku, keys, mám doma Workstation Roland za 85 tisíc a v něm 4 roky staré beaty, které odjely i nějaké festy – produkce, je to nej pro mě a ten čas se blíží – už na to netlačím, jak něco bude, dám vědět. S potřebou zajistit kvalitní technické zázemí nejen našich akcí, jsem rozšířil záběr NFW i o stránku zvučení - vlastním zvukový aparát JBL, který umím i obsluhovat. Specializujeme se na taneční směry, zejména pak HH music. Na MCho uz jsem starý, trvá 10 let, než slova dostanou smysl a grafitti už ne, děkuji.

Ty jsi byl taky 2 roky moderátorem pořadu Beat za Beatem na Kiss Publikum. Proč se pořad z éteru rádia vytratil?

Změna majitele radia a tím celé dramaturgie, koneckonců, už jsem tam tou dobou ani nepracoval jako technik – sound designer, takže už ta vazba nebyla ani tak pevná a přišlo to tak nějak současně.

Tak co vydržíš za pultem ještě další 10 let?

Rád bych nejen jako prodavač v obchodě, ale i za tím dj pultíkem


Díky za rozhovor. Velká gratulace k jubileu a pořádně to oslav!

zdroj: NFW Crew
ptala se BlanG.
Fred
(Fred Durst)
pátek 6. 2. 2009 08:00
Durst, Fred. 2009. DJ TomE již deset let za gramcema!. Vychytané.cz. [Online] 6. 2. 2009. [Citace: 8. 9. 2024.] http://clanky.vychytane.cz/clanek.php?id=1650. ISSN 1802-2677.
link na článek: http://clanky.vychytane.cz/DJ-TomE-jiz-deset-let-za-gramcema!
Hledání na Vychytané.cz
text-fotky-akci DJ-vystupující

Prohledávat:   články    akce   
Seznam redaktorů naleznete zde
Fotoreporty z akcí
Nezobrazil se vám žádný fotoreport? Nebo ten správný? A vybrali jste si o pár řádků výše ten správný region? ;)

Reklama. Chcete ji také?
o serveru Vychytané.cz
(c) Vychytané.cz, 2003-2009. Všechna práva vyhrazena. Použité zdroje citujeme dle normy ČSN ISO 690. Registrace ISSN: 1802-2677. | Více o Vychytané.cz
Pravidla mediálního partnerství | Chcete se k nám přidat? Neustále hledáme fotografy a fotoreportéry! | Jak fotíme a které fotky nestahujeme | Chcete nám uploadovat fotoreport? Můžete!
Máte problém se zobrazením? Zkuste znovu načíst nastavení stránky. Generování stránky trvalo 0.118s.
 

Odkazy, které by vás mohly zajímat..


(c) Vychytané.cz, 2004-2024
Vaše IP: 18.119.116.147
Serverový čas: neděle 8. září 2024 03:55