Aktuální akce
Prosím zkontrolujte si, jakou oblast máte vybranou vpravo nahoře na stránce.
Nebo jednoduše nemáme v databázi žádnou další akci. Víte o nějaké? Řekněte nám o ní ve formuláři zde!

140 Grime Street Boombox 11. března? Kano a Playdoe v Praze!

Kano je v Anglii superstar snad na všech frontách. Je mu teprve 23, ale na kontě má už 3 úspěšná alba a 3 mixtapes.
Přidat na Facebook
Článek se týká akce
Live HIP HOP - 140 GRIME STREET BOOMBOX
středa 11. března 2009 21:00
(konec +- čtvrtek 12. března 2009 04:00)
Lucerna - Music Bar
Praha (CZ)
Kano je v Anglii superstar snad na všech frontách. Je mu teprve 23, ale na kontě má už 3 úspěšná alba (Home Sweet Home, London Town a 140 Grime Street) a 3 mixtapes (Kano Mixtape, MC Number 1, Beats and Bars), za sebou má také spolupráce s lidmi ze všech možných žánrů - od Mike Skinnera aka The Streets, přes Craig Davida (kdo by dnes neznal slaďárnu This Is the Girl), Damona Albarna z Blur/Gorillaz po Vybze Cartela, obří jméno reggae/dancehall scény, po všechny možné i nemožné lidi z grimeové branže od Ghetta po Wileyho. Dokáže udělat solidní popík, ale v zásadě dělá hlavně vynikající grime a přitom ještě patří k rapperům s nejlepší flow na světě. Byl za svoji muziku nominován na spoustu cen: MOBO (Music Of Black Origin - největší urban ceny v UK), BET pro UK hip hop, Brit Awards, ceny programu Channel U atd atd.

Na loňském Hip Hop Kempu patřil k nejočekávanějším jménům v line-upu, díky problémům s dopravou ale nestihl své páteční vystoupení - jak moc stál o zachování dobrého jména přitom svědčí to, že přiletěl místo toho na vlastní náklady v neděli, kdy bohužel musel hrát poměrně brzy odpoledne. Tohle tedy bude jeho první pořádná možnost, jak se u nás předvést a ukázat, co v sobě má.

Za album Home Sweet Home byl kritizován, že není dostatečně grimey; dnes patří k tomu nejlepšímu, co východní Londýn kdy nabídnul. London Town se pak ukázalo jako o něco ponuřejší LP klidnějšího rázu. Málokdo by něco podobného čekal od mladíka reprezentujícího jeden z těch nejostřejších hudebních stylů, jenže Kano to dokázal skvěle. Jestli grime do té doby nezvládal nabídnout tolik lyričnosti jako hip hop, tímhle se váhy konečně vyrovnaly. Ani potom Kano nepřestal překvapovat. V létě 2008 vyprodukoval Tinchy Stryderovi rádiový hit Stryderman a o pár měsíců později vydal svojí ,,nejgrimeovatější“ desku 140 Grime Street. Kromě vybroušené produkce pozval několik zkušených hostů (Wiley, Ghetto, Skepta) a dal najevo, kdo že je tady pán. Neposlechnout si ho naživo by byla osudová chyba, a to nejen pro fanoušky tohoto žánru. K.A. je tady a 11. března pokoří pražský Lucerna Music Bar!

A nebude v tom rozhodně sám. DJ’s Tuco a Friky totiž připraví základ pro další párty, kterou zrealizují jihoafričtí Playdoe! Těžko se tomu dá uvěřit, že se takové pojmy sejdou v jeden den večer v Praze, ale je tomu tak. Boombox mejdan přinese kousek divokosti z Johannesburgu v podání jedné z nejzajímavějších electro-rapových skupin současnosti. Playdoe, to jsou Sibot a Spoek Mathambo, profláklý singl Pop Like This a našlápnutá flow, o čemž se můžete přesvědčit prostřednictví odkazů na youtube níže. Představu si můžete udělat i na jejich profilu www.myspace.com/fuckplaydoe, ale to bylo, abyste je už neznali. Pro taneční kulturu, ve které dominuje rap, je tenhle večírek zásadní událostí, a to nejen proto, že ,,robot“ je původně české slovo, takže buďte u toho! Cool hadry s sebou!


Kano – P’s & Q’s



Playdoe – Pop Like This :


Fred
(Fred Durst)
neděle 1. 2. 2009 08:00
Durst, Fred. 2009. 140 Grime Street Boombox 11. března? Kano a Playdoe v Praze!. Vychytané.cz. [Online] 1. 2. 2009. [Citace: 8. 9. 2024.] http://clanky.vychytane.cz/clanek.php?id=1626. ISSN 1802-2677.
link na článek: http://clanky.vychytane.cz/140-Grime-Street-Boombox-11.-brezna?-Kano-a-Playdoe-v-Praze!
Hledání na Vychytané.cz
text-fotky-akci DJ-vystupující

Prohledávat:   články    akce   
Seznam redaktorů naleznete zde
Fotoreporty z akcí
Nezobrazil se vám žádný fotoreport? Nebo ten správný? A vybrali jste si o pár řádků výše ten správný region? ;)

Reklama. Chcete ji také?
o serveru Vychytané.cz
(c) Vychytané.cz, 2003-2009. Všechna práva vyhrazena. Použité zdroje citujeme dle normy ČSN ISO 690. Registrace ISSN: 1802-2677. | Více o Vychytané.cz
Pravidla mediálního partnerství | Chcete se k nám přidat? Neustále hledáme fotografy a fotoreportéry! | Jak fotíme a které fotky nestahujeme | Chcete nám uploadovat fotoreport? Můžete!
Máte problém se zobrazením? Zkuste znovu načíst nastavení stránky. Generování stránky trvalo 0.071s.
 

Odkazy, které by vás mohly zajímat..


(c) Vychytané.cz, 2004-2024
Vaše IP: 3.21.159.174
Serverový čas: neděle 8. září 2024 03:44