Aktuální akce
Prosím zkontrolujte si, jakou oblast máte vybranou vpravo nahoře na stránce.
Nebo jednoduše nemáme v databázi žádnou další akci. Víte o nějaké? Řekněte nám o ní ve formuláři zde!

Pád vzrostlého stromu přímo v centru města - chlapec zemřel

Velké neštěstí se odehrálo dnes krátce po 13:00 hodině v samotném centru města Zlína v blízkosti zastávky MHD náměstí Míru. Z dosud nezjištěných příčin došlo k pádu vzrostlého stromu, který poranil nejméně šest osob.
Přidat na Facebook
Za pár minut od nahlášení události na místo dorazily tři hlídky Městské policie Zlín, které zahájily resuscitaci osob v kritickém stavu a poskytovaly první pomoc ostatním zraněným. Po pár dalších minutách na místo dorazily vozidla Zdravotnické záchranné služby Zlínského kraje, jejichž osádkám strážníci poskytovali potřebnou součinnost. Vzápětí se dostavily také další základní složky IZS: Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje a Policie ČR.

Hlídka Rychlé operativní jednotky MP Zlín, která na místo neštěstí dorazila jako první, se musela rychle zorientovat nepřehledné situaci, načež okamžitě zahájila život zachraňující úkony u nejohroženějších osob. Pod zříceným stromem totiž ležely dvě zraněné děti a dva dospělí, další dva dospělí poranění padajícím stromem stáli poblíž.

Strážníci se soustředili na vážně zraněného chlapce, který ležel na boku a krvácel z oblasti hlavy. I když přihlížející občan hlídce uvedl, že hoch dýchá, strážníci se záhy přesvědčili o opaku. Proto mu okamžitě uvolnili dýchací cesty a s pomocí dalšího kolemjdoucího mu sundali ze zad batoh. Následně jej položili na pevnou podložku a opět zprůchodňovali dýchací cesty. Poté se u chlapce obnovilo dýchání i srdeční akce. Stejně jako u dalšího zraněného chlapce pak hlídka MP Zlín provedla stabilizační opatření, při kterých monitorovali základní vitální funkce a snažili se zabránit rozvoji traumatického šoku.

Hlídka Útvaru kynologické služby MP Zlín se mezitím věnovala dvěma poraněným ženám. Obě si stěžovaly na bolest zad, kdy se dalo předpokládat poranění páteře. Strážníci proto s nimi nijak nemanipulovali, jednu z nich přikryli dekou, kterou měli k dispozici ve služebním vozidle, aby zabránili ztrátě cenného tělesného tepla. Dále prováděli taktéž protišoková opatření a po příjezdu zdravotnických záchranářů těmto asistovali podle potřeby.

Další hlídka MP Zlín usměrňovala kolabující provoz na třídě Tomáše Bati a rovněž naváděla vozidla složek IZS k místu havárie.

Doplněno 23. ledna 2009 (autor): Dle zpráv z ostatních médií a tiskové mluvčí PČR Zlín jeden ze dvou zraněných chlapců podlehl svým zraněním z této události a v brzkých ranních hodinách dnes ráno zemřel.

Zdroj: TZ MPZ, Šárka Škubalová
.Štěpán
(Štěpán Prachař)
čtvrtek 22. 1. 2009 18:00
Prachař, Štěpán. 2009. Pád vzrostlého stromu přímo v centru města - chlapec zemřel. Vychytané.cz. [Online] 22. 1. 2009. [Citace: 8. 9. 2024.] http://clanky.vychytane.cz/clanek.php?id=1586. ISSN 1802-2677.
link na článek: http://clanky.vychytane.cz/Pad-vzrostleho-stromu-primo-v-centru-mesta---chlapec-zemrel
Hledání na Vychytané.cz
text-fotky-akci DJ-vystupující

Prohledávat:   články    akce   
Seznam redaktorů naleznete zde
Fotoreporty z akcí
Nezobrazil se vám žádný fotoreport? Nebo ten správný? A vybrali jste si o pár řádků výše ten správný region? ;)

Reklama. Chcete ji také?
o serveru Vychytané.cz
(c) Vychytané.cz, 2003-2009. Všechna práva vyhrazena. Použité zdroje citujeme dle normy ČSN ISO 690. Registrace ISSN: 1802-2677. | Více o Vychytané.cz
Pravidla mediálního partnerství | Chcete se k nám přidat? Neustále hledáme fotografy a fotoreportéry! | Jak fotíme a které fotky nestahujeme | Chcete nám uploadovat fotoreport? Můžete!
Máte problém se zobrazením? Zkuste znovu načíst nastavení stránky. Generování stránky trvalo 0.079s.
 

Odkazy, které by vás mohly zajímat..


(c) Vychytané.cz, 2004-2024
Vaše IP: 18.188.253.166
Serverový čas: neděle 8. září 2024 03:32