Reklama. Chcete ji také?
Aktuální akce
Prosím zkontrolujte si, jakou oblast máte vybranou vpravo nahoře na stránce.
Nebo jednoduše nemáme v databázi žádnou další akci. Víte o nějaké? Řekněte nám o ní ve formuláři zde!
Reklama. Chcete ji také?

Dnes vychází zlínskému HEADDYmu nová deska. Čekuj rozhovor

Po dvou letech druhá solová deska s hosty jako Nironic, David Steel, Tom Malar, polský Świder, reggae star Cali P, exotická Madalena João, nebo starý známý Jazzy.
Přidat na Facebook
Článek se týká akce
Headdy - křest alba Ante Portas
sobota 10. ledna 2009 21:00
(konec +- neděle 11. ledna 2009 04:00)
MusicLand Live
Zlín (CZ)
Pokud jste si mysleli, že letošní bujné úrodě domácích hip-hopových alb už je definitivně konec, tak to jste se definitivně spletli. Konečnou tečku mezi očekávanými releasy tohoto roku udělal totiž až Headdy a to právě dnes, kdy vychází jeho druhá
Soutěžilo se o Chceš získat nové Headdyho album Ante Portas? Není nic jednoduššího než odpovědět na jednoduchou otázku a doufat, že budeš vylosován právě ty..... Chcete vědět, kdo získal ceny? Zobrazit výherce
sólová deska s názvem „Ante Portas“ (Před branami). Po dvou letech, které uplynuly od startu jeho sólóvé dráhy, kdy mimo jiné pustil vlastní debut zdarma na internet, se vrací a to v plné polní. V tažení mu tentokrát pomáhají hosté Nironic, David Steel, Tom Malar, polský Świder, reggae star Cali P, exotická Madalena João, nebo starý známý Jazzy. I paletu producentů Headdy oproti minulé desce rozšířil a tak uslyšíme beaty, které dodali Fatte, Emeres a Ceiteo. Více nám už ale řekne sám Headdy..



Máme před sebou tvé nové album „Ante Portas“. Jak veliký posun můžeme čekat od poslední desky "Hlava Nehlava"?

Myslím, že dost zásadní. Celá deska je pojatá úplně jinak než ta předešlá, jak hudebně, tak tematicky.



Poprvé jsi své album realizoval ve vlastním studiu. Jak veliký progres to pro tebe znamená a přineslo to s sebou i nějaká negativa?

Je to fakt o něčem jiném nahrávat v klidu sám u sebe. Je to obrovské plus. Máš na to víc času a můžeš si s tím daleko víc pohrát. Studio Base pro mě znamená strašně moc, je obrovský krok dopředu jak pro mě osobně, tak pro zlínský hip-hop. Negativa to má snad jedině v tom, že se v tom můžeš šťourat tak dlouho, až ti z toho začne hrabat. A k tomu jsem měl docela blízko, protože jsem ve studiu dost puntičkář.



Podle čeho jsi vybíral hosty na desku?

Není na to žádný klíč. Všechno jsou to lidi, které znám a které jsem tam pochopitelně chtěl. A je taky spousta dalších, se kterýma si dokážu představit spolupráci, ale nevyšlo to z časového hlediska nebo z jiného důvodu, tak se třeba objeví na další desce.



Ze všech rapperů jsi zřejmě ten, který nejčastěji používá vlastní instrumentálky. Co tě vedlo k oslovení dalších producentů?

No já svoji úlohu chápu jako padesát na padesát, producent a MC. Má to pro mě stejnou váhu. Dokázal bych tu desku určitě postavit i čistě jen se svých beatech, ale rád si zarapuju taky do cizího instra. A Fatte, Emeres i Ceiteo mě baví.


Jak široké spektrum témat a hudebních směrů uslyšíme na "Ante Portas"?

Tematicky bych to nechtěl vyloženě škatulkovat, ale dá se všeobecně říct, že je to víc party deska než Hlava Nehlava a je určitě i tvrdší. Hudebně jsem to posunul dál, vždycky jsem dělal aktuální muziku a teď to není jinak. Hodně jsem rozevřel nůžky co se týče rychlosti tracků, takže jsou tam od pomalejších, přes klasické až po rychlejší věci. Prostě vyvážená záležitost.



Plánuješ po "Faya We Burn" další video k aktuální desce?

Určitě jo. O víkendu začínáme s natáčením prvních záběrů dalšího klipu a celkově plánuju k desce 3-4 klipy. O tom ale až později.



A co vlastně křest? Kdy, kde a s kým?

Původně jsem chtěl desku pokřtít ještě před Vánocema, ale nakonec proběhne křest až 10. ledna 09 v klubu Musicland A ve Zlíně. Chtěl jsem, aby tam byli přítomni všichni, kdo jsou na desce, a myslím, že kromě Caliho, který nepřiletí, by se tam snad měli objevit všichni. Tombola nebude, všechny ceny jsem si nechal, ale možná přijde i kouzelník.


Takže termín křestu se posunul. Konkrétní důvody?

Tak hlavní důvod byl ten, že se posunul datum vydání celé desky. Úplně původní plán byl vydat Ante Portas už v dubnu. Chtěl jsem si s deskou ale víc pohrát, tak jsem to posunul až na konec září. No ale jak už to tak bývá, tak ne všechno šlo podle plánu a deska je venku až teď. Chci, aby tu desku na křestu lidi už trochu znali, tak jsem se rozhodl posunout i tenhle termín.



Jsi jeden z nejdéle fungujících CZ rapperů vůbec. Jaký je tvůj názor na současnou českou scénu, které konkrétní "posuny" bys raději vynechal a co bys naopak změnil, pokud by to záleželo jen na tobě?

Zkvalitňuje se zvuk a celkově už se víc přibližujeme k tomu, aby jsme byli schopni držet krok se světem. Ale stejně mi to u nás občas připadne ještě hodně dinosaurství. Je to tady hodně jednobarevné. To je na dlouho, to bych se tady mohl rozkecávat hodinu.



Posloucháš i další český rap, kromě vlastních nahrávek?

Tak za prvé nemůžu říct, že bych si jen tak pouštěl sám sebe. Poslouchám svoje věci proto, abych hledal chyby, učil se z nich, opravoval je a posouval to dál. Než vydáš album, tak už ho máš tak oposlouchané, že by sis ho stejně nedokázal užít, chce to pak nějaký odstup. České věci si občas poslechnu, ale jen pro to abych měl přehled co se děje. Většinou si stejně nic nepustím víckrát, protože mě to prostě nebaví.



Navštěvuješ hip-hopové akce i jako "divák"? Co vlastně posloucháš doma, nebo v autě?

Akcí zažívám spoustu. Sám pořádám koncerty u nás ve Zlíně, ale tam taky nejsem vyloženě jen divák. Většinou jsou to jen starosti, protože lidí chodí čím dál míň, ať uděláš line-up silný jak chceš. Ale jinak se sem tam zajdu na něco podívat, spíš festivaly než klubovky. Poslouchám toho hodně, chci mít přehled už kvůli pořadu Ghetto Jamz, který opět vysíláme na Rádiu Zlín.



Headdy - Ante Portas (tracklist):
1 Ante Portas (prod. by DJ Fatte)
2 Faya We Burn feat. Cali P
3 Mám Co Chceš feat. Madalena João
4 Začni U Sebe (prod. by Emeres)
5 Běž A Ber
6 It’ Ok feat. Nironic
7 Změny feat. DJ Fatte
8 Slunce, Ganja, Chlast A Erotika feat. Jazzy
9 Dalo Mi Sílu feat. David Steel
10 U Make Me Better feat. Tom Malar
11 Moc Mluvíš feat. Świder (prod. by Ceiteo)
12 Musíme To Mít
13 Až Dosud



Pokud nevíš, kde album sehnat není nic snazšího, než hodit oko na www.headdy.com, kde najdeš postupně aktualizovaný seznam prodejních míst.
Fred
(Fred Durst)
pátek 12. 12. 2008 10:00
Durst, Fred. 2008. Dnes vychází zlínskému HEADDYmu nová deska. Čekuj rozhovor. Vychytané.cz. [Online] 12. 12. 2008. [Citace: 26. 4. 2024.] http://clanky.vychytane.cz/clanek.php?id=1511. ISSN 1802-2677.
link na článek: http://clanky.vychytane.cz/Dnes-vychazi-zlinskemu-HEADDYmu-nova-deska.-Cekuj-rozhovor
Reklama. Chcete ji také?
Reklama. Chcete ji také?
Hledání na Vychytané.cz
text-fotky-akci DJ-vystupující

Prohledávat:   články    akce   
Seznam redaktorů naleznete zde
Fotoreporty z akcí
Nezobrazil se vám žádný fotoreport? Nebo ten správný? A vybrali jste si o pár řádků výše ten správný region? ;)

o serveru Vychytané.cz
(c) Vychytané.cz, 2003-2009. Všechna práva vyhrazena. Použité zdroje citujeme dle normy ČSN ISO 690. Registrace ISSN: 1802-2677. | Více o Vychytané.cz
Pravidla mediálního partnerství | Chcete se k nám přidat? Neustále hledáme fotografy a fotoreportéry! | Jak fotíme a které fotky nestahujeme | Chcete nám uploadovat fotoreport? Můžete!
Máte problém se zobrazením? Zkuste znovu načíst nastavení stránky. Generování stránky trvalo 0.081s.
 

Odkazy, které by vás mohly zajímat..


(c) Vychytané.cz, 2004-2024
Vaše IP: 18.218.55.14
Serverový čas: pátek 26. dubna 2024 06:39