Aktuální akce
Prosím zkontrolujte si, jakou oblast máte vybranou vpravo nahoře na stránce.
Nebo jednoduše nemáme v databázi žádnou další akci. Víte o nějaké? Řekněte nám o ní ve formuláři zde!

ROZHOVOR K XMAG TECHNO NIGHT: DJ BOSS vs. DJ DESAN

DJ BOSS je dnes pojem pro spoustu technařů. Z mladíka, který jezdil na párties autobusem s pár deskami se během chvíle vypracoval evropsky uznávaný dj a producent. Před sobotní kalbou ve vsetínském Bunkru jsme vyzpovídali headlinera párty dje BOSSE a new rookie DJ DeSeana. Přečtěte si, co na sebe práskli.
Přidat na Facebook
Článek se týká akce
XMAG Techno Night
sobota 6. prosince 2008 21:00
(konec +- neděle 7. prosince 2008 05:00)
Bunkr Club
Vsetín (CZ)
Četl jsem o tvých zajímavých djských začátcích. Co považuješ za své mezníky (důležité události) v období ještě začínajícího Dje Bosse?

Chvilku som nad tym uvazoval. Jeden meznik bol asi ten ked som prvy krat stlacil spacebar a zaeditoval prvu notu v samplery :). druhy bol Knedeep 15, 16, a treti vznik DoleGate…

Jsi jeden z mála slovenských djů, kteří se prosadili v ČR. Jezdíš poměrně pravidelně do ČR na největší techno párties a lidé tady milují tvůj zvuk. Jak dlouho si hledal svůj sound? Hrál si techno, které hraješ dnes od začátku svého djingu?

Na zaciatku som hral trosku rychlejsie ale vzdy som sa snazil klast doraz na groove aby to slapalo a nie len bezducho buchalo. Postupne som si z toho vybral groovy rytmiku, primiesal slovensky sound a to presne hram teraz. Zo zaciatku setu je to vzdy nieco na rozohriatie skor prazdnejsie veci a potom sa to postupne zaplnuje 

Soutěžilo se o 3x zadara na XMAG Techno Night s DJ BOSS . Chcete vědět, kdo získal ceny? Zobrazit výherce
DJ Rush ti vydal na labelu Knee Deep desku, vlastníš label Dole Gate a máš spoustu producentských aktivit. Jak to vypadá s tebou v současné době? Co děláš za muziku?

Prave som dokoncil remix pre Bas Moya z triplevision ktory vijde cca o mesiac na Planet Rhythm. Spolu s Gayle San dokoncujem dva traky ktore by sa mali objavit na jej labely. Dole gate uz caka len na poledny trak a DG4 ka je na svete !

Jaké jsou tvé producentské a nebo djské plány na taneční scéně v roce 2009? Prozraď nám něco, na co se už teď těšíš v příštím roce.

Zatial to nemam az tak rozplanovane. Vsetky moje terminy sa daju sledovat na www.myspace.com/dolegate

Začal jsi hrát také progressive house. Přiznám se, že mě to trochu překvapilo, přeci jenom jsem byl dlouho zvyklý slýchávat od tebe techno. Co tě přimělo k tomu hrát jiný styl muziky a co se ti na ní líbí?

Nenazval by som to progressive house. Je to mix viacerych stylov dokopy ako je minimal, elektro house, progressive house, progressive trance. Sety su ovplivnene technom a techno mixingom cize opat je kladeny doraz na tanecnost a spravny groove na parkete. A co ma ktomu viedlo ani neviem. Jednoducho sa mi to paci a je to zmena.

Když mluvíme o tvém hraní, zmínil bych se také rád o technické stránce tvých setů. Je to vůbec možné, aby techno dj, který nemá doma gramofony uměl tak dobře mixovat? Říkal jsi mi, že jsi gramofony nikdy doma nepotřeboval a tak se ptám, kde se v tobě vzalo tolik citu při mixování?

Na tuto otazku sa tazko odpoveda.. Nikdy na to neboli peniaze ked som zacinal. Bol som odkazany na 10 az 30 minut na konci akcie potom co som si to vybavil s poslednym djom. To bola moja skola.. niekedy som stiho zahral len 3 dosky ale aj tak to stalo za tom cakat tam do rana a polozit si platnu. Potom prisla platna na Kne deep a tym pozvania do dalsich klubov a tam som si to dotrenoval :).

V sobotu 6.12. se uvidíme v bývalém krytu civilní obrany (CO) a nyní hudebním klubu Bunkr. Zažil jsi na škole branná cvičení?

Samozrejme. Branne cvicenia boli moje oblubene lebo to bolo vzdy lepsie ako sediet v lavici a ucit sa :). Kazdopadne sa do Bunkru tesim ten nazov znie velmi slubne. Kalba v Bunkru !

Vsetínský Bunkr leží na Moravě ve Zlínském kraji. Morava je známá svými vinicemi a oblíbenou slivovicí. Co si dáš ty za drink?

Nie je moc co rozmyslat. Slivovici !

Tvá aktuální TOP 5

Grovskopa - Sex And Violins (Surgeon rmx)
Radial - Kickdrum light
Boss & Radial – Boss doesn’t know
Loktibrada - 040408 test
Boss – Moy rmx





DJ DESEAN

Jsi poměrně nové jméno na poli taneční hudby, přibliž nám, co hraješ za styl.

Dnes se nejraději prezentuji progressive soundem proloženým trance prvky i elektrem.

Slyšel jsem, že jeden z tvých setů dokonce zaujal dje Orbitha, při Vašem nedávném společném hraní a kladné reakce slýchávám i z řad publika. Jakým způsobem vybíráš skladby? Že by zázračné dítě?

Většinou si některé skladby vybírám již dopředu, protože jsem docela perfekcionista a vždy se snažím, aby mé sety byly po všech stránkách precizní,jednoduše řečeno, aby mely hlavu a patu a výsledný mix byl co nejlepší. Zázračné dítě určitě nejsem, spíše vše co umím je výsledek poctivé práce a mnoha hodin se sluchátkami na hlavě.

Pověz nám něco o tvé tour Čínou a Thajskem. Pro nás to jsou exotické země, jak tam vypadá klubová kultura? Dalo ti to něco, že jsi hrál v takových zemích?

Tak určitě je to cenná zkušenost, která se jen tak nezapomíná. Nic nebylo předem naplánováno, vše byla souhra náhod, které se ve správný čas a na správném místě daly dohromady. Výhoda v Asii je ta, že klubová scéna tam není až tak rozvinutá a teprve nyní se ten mainstream klubovky začíná přesouvat do zemí jako je Čína či Thajsko. Ale i v současné době můžu říci, že publikum dokáže ocenit dobrý výkon každého dje.

Byli tam lidi spontálnější a uvolněnější? Nějaká vášnivá fanynka..?

Určitě ano, atmosféra byla mnohem jinačí než zde.. Lidi tam jsou velmi spontálnější a dokážou to rozjet hned na samém začátku. A ty ovace, když skončíš, to je něco nepopsatelného.

Hrál si také na mezinárodním filmovém festivalu v Karlových Varech. Jak vzpomínáš na průnik do českého showbyznysu?

Opět velká náhoda, ostatně jinak to ani nejde. V jednom malém klubu v Chebu jsem se seznámil s pořadatelem, který mě slyšel hrát, slovo dalo slovo a za 14 dní jsem byl zařazen do doprovodného programu.

Co ty a techno?

Techno je pro mě celkem novým stylem, který zařazuju do svých setů, samozřejmě teď nemluvím o hard technu, ale mám rád, když zařadím track se zvukem jak já říkám "liberálního techna"... Svěží techno styl s výraznými prvky.

Liberální techno? Tak to slyším poprvé…

Můj vynález:)

Super. Jak dlouho vlastně hraješ?

Přesně před 7 lety jsem roztočil svůj první vinyl na gramofonu a otáčel na mixu všema moznýma knoflíkama doprava a doleva

A za jak dlouho ses naučil mixovat?

Pokud si pamatuju dobře, tak asi rok trvalo, než jsem mohl začít někde hrát na ostro. Ale ta první šance se poprvé předvést v celé své kráse přišla podstatně později, až po 3 letech.

Zahral sis po boku LayDee jane, Orbitha, Bon Finixe, Tripmaina a dalších djs, co plánuješ do budoucna?

Za 14 dní mám v Děčíně společnou akci s M. Burianem.

Kromě djingu máš nějaký další koníček?
Asi jako každý, internet,fitko...poslech hudby, nijak se neodlišuju od ostatních.

Oba protagonisté našeho rozhovoru vystoupí 6.12.2008 ve vsetínském klubu Bunkr.
Info: www.bunkrclub.cz
majkl
(Michal Gaja)
pátek 5. 12. 2008 08:00
Gaja, Michal. 2008. ROZHOVOR K XMAG TECHNO NIGHT: DJ BOSS vs. DJ DESAN. Vychytané.cz. [Online] 5. 12. 2008. [Citace: 8. 9. 2024.] http://clanky.vychytane.cz/clanek.php?id=1496. ISSN 1802-2677.
link na článek: http://clanky.vychytane.cz/ROZHOVOR-K-XMAG-TECHNO-NIGHT:-DJ-BOSS-vs.-DJ-DESAN
Hledání na Vychytané.cz
text-fotky-akci DJ-vystupující

Prohledávat:   články    akce   
Seznam redaktorů naleznete zde
Fotoreporty z akcí
Nezobrazil se vám žádný fotoreport? Nebo ten správný? A vybrali jste si o pár řádků výše ten správný region? ;)

Reklama. Chcete ji také?
o serveru Vychytané.cz
(c) Vychytané.cz, 2003-2009. Všechna práva vyhrazena. Použité zdroje citujeme dle normy ČSN ISO 690. Registrace ISSN: 1802-2677. | Více o Vychytané.cz
Pravidla mediálního partnerství | Chcete se k nám přidat? Neustále hledáme fotografy a fotoreportéry! | Jak fotíme a které fotky nestahujeme | Chcete nám uploadovat fotoreport? Můžete!
Máte problém se zobrazením? Zkuste znovu načíst nastavení stránky. Generování stránky trvalo 0.087s.
 

Odkazy, které by vás mohly zajímat..


(c) Vychytané.cz, 2004-2024
Vaše IP: 18.218.117.71
Serverový čas: neděle 8. září 2024 03:52