Reklama. Chcete ji také?
Aktuální akce
Prosím zkontrolujte si, jakou oblast máte vybranou vpravo nahoře na stránce.
Nebo jednoduše nemáme v databázi žádnou další akci. Víte o nějaké? Řekněte nám o ní ve formuláři zde!

Tancem pro život opětpomůže onkologicky nemocným pacientům

Balet Národního divadla Brno ve spolupráci s Masarykovým onkologickým již podruhé benefiční baletní galavečer věnovaný onkologicky nemocným pacientům. Gala Tancem pro život se v souladu s původní myšlenkou stalo osvětovou kulturní akcí s charitativním přesahem. V Janáčkově divadle vystoupí 12. října baletní hvězdy z celé Evropy.
Přidat na Facebook
První ročník benefičního galavečera se setkal s velikým úspěchem. V rámci večera Tancem pro život a následující sbírky se podařilo pro Masarykův onkologický ústav získat 714 815Kč.

Díky této částce mohl Masarykův onkologický ústav pořídit šest polohovacích lůžek s váhami v celkové hodnotě 1 200 000 korun. Taneční umění a jeho milovníci tak podporují boj proti zákeřné nemoci a zároveň zpříjemňují chvíle těm, kteří denně pečují o onkologické pacienty.

Mimořádný projekt doprovází i výjimečná úroveň baletního gala. Je potěšující, že hvězdy předních baletních souborů Evropy chápou význam této akce a s nebývalou ochotou přislíbily svou účast. Program je mimořádně bohatý a stejně jako v loňském roce nabídne vyváženou kompozici ukázek klasického, neoklasického a současného baletu.

V první polovině večera diváci zhlédnou klasická pas de deux ze slavných baletů jako Spící krasavice, Labutí jezero, Don Quijote, La Sylphide, Giselle, Bajadéra či Korzár.

Druhá polovina bude věnována fragmentům z baletů a choreografií například Rolanda Petita, Marca Goeckeho, Sol Léon a Paula Lightfoota nebo uměleckého šéfa domácího baletu Mária Radačovského.

Pozvání na benefiční galavečer přijaly hvězdy světového a evropského baletu, mezi nimiž jsou Sae Eun Park a Milo Aveque z baletu Pařížské opery, Iana Salenko a Marian Walter ze Státního baletu Berlín, Maria Eichwald a Martí Paixá ze Stuttgartského baletu, Anastasia Matvienko ze Slovinského národního baletu, Victor Caixeta, Anna Tsygankova a Giorgi Potkishvili z Holandského národního baletu a další sólisté z Budapešti, Prahy a pořádajícího brněnského baletu.

V moderní části přivítáme také hosty z baletu v Bordeaux, Nizozemského tanečního divadla v Haagu a opět domácí sólisty i juniorský soubor Balet NdB 2.Celý výtěžek benefičního gala bude, stejně jako v minulém roce, použit na konkrétní pomoc nemocným, kteří nacházejí podporu v těžkých chvílích svého života při léčbě v Masarykově onkologickém ústavu v Brně.
Tina
(Martina )
čtvrtek 10. 10. 2024 08:00
, Martina . 2024. Tancem pro život opětpomůže onkologicky nemocným pacientům. Vychytané.cz. [Online] 10. 10. 2024. [Citace: 16. 10. 2024.] http://clanky.vychytane.cz/clanek.php?id=14501. ISSN 1802-2677.
link na článek: http://clanky.vychytane.cz/Tancem-pro-zivot-opetpomuze-onkologicky-nemocnym-pacientum
Hledání na Vychytané.cz
text-fotky-akci DJ-vystupující

Prohledávat:   články    akce   
Seznam redaktorů naleznete zde
Fotoreporty z akcí
Nezobrazil se vám žádný fotoreport? Nebo ten správný? A vybrali jste si o pár řádků výše ten správný region? ;)

o serveru Vychytané.cz
(c) Vychytané.cz, 2003-2009. Všechna práva vyhrazena. Použité zdroje citujeme dle normy ČSN ISO 690. Registrace ISSN: 1802-2677. | Více o Vychytané.cz
Pravidla mediálního partnerství | Chcete se k nám přidat? Neustále hledáme fotografy a fotoreportéry! | Jak fotíme a které fotky nestahujeme | Chcete nám uploadovat fotoreport? Můžete!
Máte problém se zobrazením? Zkuste znovu načíst nastavení stránky. Generování stránky trvalo 0.098s.
 

Odkazy, které by vás mohly zajímat..


(c) Vychytané.cz, 2004-2024
Vaše IP: 3.135.196.123
Serverový čas: středa 16. října 2024 02:29