Aktuální akce
Prosím zkontrolujte si, jakou oblast máte vybranou vpravo nahoře na stránce.
Nebo jednoduše nemáme v databázi žádnou další akci. Víte o nějaké? Řekněte nám o ní ve formuláři zde!

MONKEY BUSINESS vydávají přelomové album Když múzy mlčí

Skupina Money Business učinila významný krok ve své historii a vydala první album v češtině. Pod titulem Když múzy mlčí vychází právě dnes na CD, LP a digitálních platformách.
Přidat na Facebook
Čtyři roky po vydání svého posledního studiového počinu Freedom on Sale přicházejí Monkey Business s albem Když múzy mlčí, nazpívaným ryze v češtině. I české texty napsal za přispění Romana Holého, Terezy Černochové a kolegy z J.A.R. Dana Bárty baskytarista Pavel Mrázek: „Nejvíc jsem se snažil o to, abych nepřehazoval přízvuky, jak to s oblibou dělají čeští rappeři. S češtinou žádný problém nebyl a témata jsem čerpal jako vždycky všude kolem sebe. Koukám, co všechno lítá ve vzduchu a taky mám rád pestrost, takže chci, aby se písně dotýkaly všeho možného.“ Jednu píseň (V tenzi astronaut) opatřil textem Bárta spolu s Holým.

A jak se Tereze Černochové a Matějovi Ruppertovi zpívalo v češtině? „Skvěle. Jsem nadšená z české desky. Člověk se vždycky posune dopředu s každým dobře vysloveným a zazpívaným slovem. Roman velmi lpí na preciznosti, aby bylo všemu rozumět. Jsem šťastná, že jsme to zvládli,“ reaguje Tereza a Matěj dodává: „Čeština je podle mě novej svěží vítr do plachet Monkey Business. Strach jsem z ní neměl, ale třeba v písničce CIAO! CIAO! CIAO! jsem se dost zapotil. Snad mě jen mrzí, že jsme nezačali česky zpívat už dávno.“

O hudbu a produkci alba se opět postaral Roman Holý: „Považuji za malý zázrak, že se nám i po tolika letech podařilo vytvořit písničky, které nás opravdu baví a naplňují. Teď už nezbývá než tiše doufat, že se deska bude líbit i našim milovaným fanouškům a díky češtině třeba osloví i nějaké nové.“

Skupina přizvala k natáčení několik hostů: v písni Homo Sovietikus zpívá Lou Fanánek Hagen a ve skladbě CIAO! CIAO! CIAO! Petr Spálený. Dále na albu hostují vynikající muzikanti Ondřej Pivec, Roman Pokorný, Radim Vychopeň a Ashley Slater. Obal inspirovaný dílem Helmuta Newtona vytvořil Jakub Hebík. Vydání alba avizovaly dva singly doprovázené klipy: CIAO! CIAO! CIAO! (režie Roman Holý) a Dva na kolejích (režie Vladimír Michálek). Následovat budou videa k písním Homo Sovietikus, V tenzi astronaut a Príma rozvod.

Album Když múzy mlčí pokřtí Monkey Business na mimořádném koncertu na pražské Občanské plovárně 24. září. Do prodeje jde pouze 500 vstupenek, za které fanoušci dostanou kromě plnohodnotného koncertu i přístup na hodinovou besedu s kapelou. Každý návštěvník navíc u vchodu obdrží slosovatelný lístek do tomboly. Sedm výherců pak získá osobní dárek od členů skupiny a další tři pokřtí album a společně s Monkey Business budou zvěčněni renomovaným fotografem Tonem Stanem. Na místě si budou moci koupit CD i LP a nechat si je rovnou podepsat.

Tina
(Martina )
čtvrtek 5. 9. 2024 08:00
, Martina . 2024. MONKEY BUSINESS vydávají přelomové album Když múzy mlčí. Vychytané.cz. [Online] 5. 9. 2024. [Citace: 16. 9. 2024.] http://clanky.vychytane.cz/clanek.php?id=14484. ISSN 1802-2677.
link na článek: http://clanky.vychytane.cz/MONKEY-BUSINESS-vydavaji-prelomove-album-Kdyz-muzy-mlci
Hledání na Vychytané.cz
text-fotky-akci DJ-vystupující

Prohledávat:   články    akce   
Seznam redaktorů naleznete zde
Fotoreporty z akcí
Nezobrazil se vám žádný fotoreport? Nebo ten správný? A vybrali jste si o pár řádků výše ten správný region? ;)

Reklama. Chcete ji také?
o serveru Vychytané.cz
(c) Vychytané.cz, 2003-2009. Všechna práva vyhrazena. Použité zdroje citujeme dle normy ČSN ISO 690. Registrace ISSN: 1802-2677. | Více o Vychytané.cz
Pravidla mediálního partnerství | Chcete se k nám přidat? Neustále hledáme fotografy a fotoreportéry! | Jak fotíme a které fotky nestahujeme | Chcete nám uploadovat fotoreport? Můžete!
Máte problém se zobrazením? Zkuste znovu načíst nastavení stránky. Generování stránky trvalo 0.071s.
 

Odkazy, které by vás mohly zajímat..


(c) Vychytané.cz, 2004-2024
Vaše IP: 3.138.68.71
Serverový čas: pondělí 16. září 2024 21:11