Aktuální akce
Prosím zkontrolujte si, jakou oblast máte vybranou vpravo nahoře na stránce.
Nebo jednoduše nemáme v databázi žádnou další akci. Víte o nějaké? Řekněte nám o ní ve formuláři zde!

Nový projekt propojuje bikesharing a mladé české umělce

Rekola, česká bikesharingová společnost, představuje nový projekt propojující městskou cyklistiku a umění.
Přidat na Facebook
Na sto deseti vybranýchk olech v Praze se objevují polepy a odkazy na sociální sítě mladých českých talentů. Každé z těchto kol nese jedinečné umělecké dílo nebo odkaz na hudbu, poezii či grafiku.

„Naše kola chceme využít jako platformu pro prezentaci mladého umění a motivovat tak umělce k tvorbě. Ukazujeme, že jejich práce má smysl a stojí za to ji dál rozvíjet," říká marketingový ředitel Jan Střecha ze společnosti Rekola. Každé kolo má svůj unikátní design, například grafiku inspirovanou filmem Zloději kol od Maxe Butróna, báseň Neděle od Anny Smetanové nebo polep odkazující na album KOMPILACE odrappera Lil Faulta. Jízdy na kole s inspirací „Na Rekola jsem umístil grafiku odkazující na film Zloději kol. Hlavní hrdina v něm přijde o své kolo což mu znemožňuje vykonávat těžce získanou práci lepiče plakátů. Jiné zaměstnání nenajde, na nové kolo nemá peníze. Sám se proto stane zlodějem. Na filmu mě fascinuje, jak se v něm pro nás tak každodenní věc jeví jako něco naprosto nedosažitelného. Proto vždy, když si odemknu Rekolo a bezstarostně vyjedu, vzpomenu si na zloděje kol a řeknu si, že na tom nejsme ještě tak špatně,”popisuje propojení s filmem grafik Max Butrón.

Kola s uměleckými díly budou po pražských ulicích jezdit minimálně do konce roku. Někteří umělci dokonce plánují odměňovat fanoušky, kteří jim pošlou fotku kola s jejich polepem. Tento interaktivní přístup propojuje umění s každodenním životema přibližuje tvorbu mladých umělců široké veřejnosti. Mezi zapojené umělce a umělkyně patří hudebníci Lil Fault, The Interlude a Pastavbacku, Ay$kr, Devotch666 a Karolina Beranová, básníci Antonín Zhořec, AnnaSmetanová, Josef Kináč a Nikola Týčová a vizuální umělci Max Butrón, MatyášMelíšek a Amélie Počarovská. Ulovit si kolo a zažít inspirativní jízdu s jedním z umělcůmohou lidé do konce roku.
Tina
(Martina )
středa 21. 8. 2024 09:00
, Martina . 2024. Nový projekt propojuje bikesharing a mladé české umělce. Vychytané.cz. [Online] 21. 8. 2024. [Citace: 16. 9. 2024.] http://clanky.vychytane.cz/clanek.php?id=14476. ISSN 1802-2677.
link na článek: http://clanky.vychytane.cz/Novy-projekt-propojuje-bikesharing-a-mlade-ceske-umelce
Hledání na Vychytané.cz
text-fotky-akci DJ-vystupující

Prohledávat:   články    akce   
Seznam redaktorů naleznete zde
Fotoreporty z akcí
Nezobrazil se vám žádný fotoreport? Nebo ten správný? A vybrali jste si o pár řádků výše ten správný region? ;)

Reklama. Chcete ji také?
o serveru Vychytané.cz
(c) Vychytané.cz, 2003-2009. Všechna práva vyhrazena. Použité zdroje citujeme dle normy ČSN ISO 690. Registrace ISSN: 1802-2677. | Více o Vychytané.cz
Pravidla mediálního partnerství | Chcete se k nám přidat? Neustále hledáme fotografy a fotoreportéry! | Jak fotíme a které fotky nestahujeme | Chcete nám uploadovat fotoreport? Můžete!
Máte problém se zobrazením? Zkuste znovu načíst nastavení stránky. Generování stránky trvalo 0.078s.
 

Odkazy, které by vás mohly zajímat..


(c) Vychytané.cz, 2004-2024
Vaše IP: 18.119.167.69
Serverový čas: pondělí 16. září 2024 21:23