Aktuální akce
Prosím zkontrolujte si, jakou oblast máte vybranou vpravo nahoře na stránce.
Nebo jednoduše nemáme v databázi žádnou další akci. Víte o nějaké? Řekněte nám o ní ve formuláři zde!

Sedmý ročník hudebního festivalu ACADEMY KROMĚŘÍŽ

Ve čtvrtek 15. srpna začíná sedmý ročník hudebního festivalu ACADEMY KROMĚŘÍŽ, který je součástí Letní hudební akademie Kroměříž. Představí pestrý program zahrnující koncerty, besedy a další hudební zážitky, které potěší milovníky klasické hudby.
Přidat na Facebook
Festival probíhá souběžně s letní akademií pro studenty konzervatoří a vysokých škol. Kroměříž se tak ve dnech 15.-23. srpna promění v centrum hudebního dění, kde se setkají významné osobnosti klasické hudby a talentovaní mladí hudebníci. „Můžeme se těšit třeba na Ivo Kahánka, Kateřinu Kněžíkovou nebo Adama Plachetku a samozřejmě na zakladatele akademie Tomáše Netopila,“ přiblížila výkonná ředitelka Jana Kubáčová.

K největším tahákům sedmého ročníku bezpochyby patří „Slavnostní koncert s Dvořákem a Smetanou“, který se odehraje 18. srpna ve Sněmovním sále Arcibiskupského zámku. Milovníci hudby se jistě nechají nalákat i na „Toulky barokní Evropou“ doprovázené ochutnávkou vína či na „ČaroTaj – Toulky moravským Slováckem“, které slibují netradiční fúzi moravského folklóru a klasické hudby.

Na dalších koncertech se představí letošní talentovaní účastníci hudební akademie. Vrcholem pak pro ně bude společný „Závěrečný koncert Academy Kroměříž 2024“ a vyhlášení a ocenění laureátů tohoto ročníku.

„Kromě koncertů program doplňujeme i o mluvené slovo. Letos je to například přednáška o opeře Příběhy lišky Bystroušky nebo beseda na téma duševní hygieny studentů,“ přiblížila Jana Kubáčová širokou nabídku festivalu.

Více informací o programu a jednotlivých akcích je k dispozici na webu academykromeriz.com/festival/events/
Tina
(Martina )
úterý 13. 8. 2024 14:00
, Martina . 2024. Sedmý ročník hudebního festivalu ACADEMY KROMĚŘÍŽ. Vychytané.cz. [Online] 13. 8. 2024. [Citace: 16. 9. 2024.] http://clanky.vychytane.cz/clanek.php?id=14469. ISSN 1802-2677.
link na článek: http://clanky.vychytane.cz/Sedmy-rocnik-hudebniho-festivalu-ACADEMY-KROMĚŘÍZ
Hledání na Vychytané.cz
text-fotky-akci DJ-vystupující

Prohledávat:   články    akce   
Seznam redaktorů naleznete zde
Fotoreporty z akcí
Nezobrazil se vám žádný fotoreport? Nebo ten správný? A vybrali jste si o pár řádků výše ten správný region? ;)

Reklama. Chcete ji také?
o serveru Vychytané.cz
(c) Vychytané.cz, 2003-2009. Všechna práva vyhrazena. Použité zdroje citujeme dle normy ČSN ISO 690. Registrace ISSN: 1802-2677. | Více o Vychytané.cz
Pravidla mediálního partnerství | Chcete se k nám přidat? Neustále hledáme fotografy a fotoreportéry! | Jak fotíme a které fotky nestahujeme | Chcete nám uploadovat fotoreport? Můžete!
Máte problém se zobrazením? Zkuste znovu načíst nastavení stránky. Generování stránky trvalo 0.07s.
 

Odkazy, které by vás mohly zajímat..


(c) Vychytané.cz, 2004-2024
Vaše IP: 3.136.23.163
Serverový čas: pondělí 16. září 2024 21:24