Aktuální akce
Prosím zkontrolujte si, jakou oblast máte vybranou vpravo nahoře na stránce.
Nebo jednoduše nemáme v databázi žádnou další akci. Víte o nějaké? Řekněte nám o ní ve formuláři zde!

Tématem třetího ročníku Nebálu je Odysea

Nechat si nalít šumivé víno akrobatkou zavěšenou na kruzích a vrhnout se do víru objevování, tance, osvobození či pozorování v několika zcela odlišných prostředích. Takový zážitek slibuje třetí ročník Nebálu, brněnského „večírku roku“ vymykajícího se standardním žánrovým škatulkám.
Přidat na Facebook
Výpravná artová párty pod taktovkou brněnské gastronomické skupiny Lidi z Baru se uskuteční v sobotu 7. 9. 2024 v areálu Nové Zbrojovky. Pořadatelé Nebál popisují jako „trochu ples, trochu párty, trochu cirkus a trochu art“. Jeho atmosféru a celý příběh vytvoří svým sebevyjádřením včetně důmyslného ošacení mnozí z těch, kteří na něj přijdou.

Tématem letošního ročníku je Odysea aneb Putování za poznáním. „V našich životech putujeme neustále. Od narození ke smrti. Na konkrétní místa. Za poznáním, slastí, krásou. A právě to se budeme snažit do scénáře Nebálu promítnout,“ říká marketingová manažerka eventu Veronika Kučerová.

Ve velkorysých prostorách brněnské Nové Zbrojovky tak vznikne několik vizuálně i dějově naprosto různorodých světů, které mají v návštěvnících vzbuzovat širokou paletu emocí. Třeba opojný svět Extáze nabídne nekonečnou energii a cestu k poznání svého nejautentičtějšího já. Oproti tomu ve světě Harmonie vystoupáte až k oblakům, chvilku se zastavíte a pochopíte, že krásu lze spatřovat i ve všedním každodenním bytí. A v takovém světě Transcendence vás čeká ochutnávání dálek skrze dotek, podnebí i vůni.

Vymyslet kulisy, které umožní vnímat odyseu v jejích různých odstínech, organizátorům trvá celý rok. „K dotvoření atmosféry použijeme například čtyři kilometry červené látky, pět padáků, 21 disco koulí, zvukovou stopu lidského srdce, 120 kostýmů nebo sto metrů čtverečních tradiční japonské malby sumie. Rekvizit a kulis z několika divadel je na celý kamion,“ doplňuje Vanda Klestilová z produkčního týmu.

Autoři Nebálu se při přípravě eventu snaží vymazat jakékoliv hranice v uvažování nad koncepcí celého desetihodinového večera. „Už třetím rokem si ověřujeme, že možné je všechno a že i nápad, který se zdá zprvu úplně šílený, se dá realizovat,“ dodává manažerka Nebálu Eva Gerych.

Podobu většiny letošních zážitků Lidi z Baru tají, aby nezkazili hostům Nebálu překvapení. Součástí minulých ročníků byly například vyjížďky luxusními vozy řízenými herci, pobyt v rajské zahradě s plněním úkolů intimního rázu nebo jízda na kolotoči.

Nebál je zároveň nepřetržitým sledem uměleckých performancí. V multižánrovém programu vystoupí třeba latinskoamerické duo Gatafiera, britští RnB Aka Kelzz, elektroničtí Viah, Filharmonie Brno & Percussion Ensemble JAMU či westernově kytaroví Panoptikum. Performeři předvedou show z kategorie novocirkusu, handbalancingu, vogue, vzdušné akrobacie či současného baletu i divadla. Celkem se na Nebálu představí 160 umělců.

K občerstvení poslouží více než tři desítky barů a gastropointů nejen od podniků Lidí z Baru, ale také Butcher’s Restaurantu a Koblihy Brno. Vstupenky jsou k dostání na webu nebal.cz za cenu 1.390 korun. Hlavními partnery eventu jsou Albion Cars a Ploom.


Tina
(Martina )
pátek 2. 8. 2024 08:00
, Martina . 2024. Tématem třetího ročníku Nebálu je Odysea. Vychytané.cz. [Online] 2. 8. 2024. [Citace: 16. 9. 2024.] http://clanky.vychytane.cz/clanek.php?id=14460. ISSN 1802-2677.
link na článek: http://clanky.vychytane.cz/Tematem-tretiho-rocniku-Nebalu-je-Odysea
Hledání na Vychytané.cz
text-fotky-akci DJ-vystupující

Prohledávat:   články    akce   
Seznam redaktorů naleznete zde
Fotoreporty z akcí
Nezobrazil se vám žádný fotoreport? Nebo ten správný? A vybrali jste si o pár řádků výše ten správný region? ;)

Reklama. Chcete ji také?
o serveru Vychytané.cz
(c) Vychytané.cz, 2003-2009. Všechna práva vyhrazena. Použité zdroje citujeme dle normy ČSN ISO 690. Registrace ISSN: 1802-2677. | Více o Vychytané.cz
Pravidla mediálního partnerství | Chcete se k nám přidat? Neustále hledáme fotografy a fotoreportéry! | Jak fotíme a které fotky nestahujeme | Chcete nám uploadovat fotoreport? Můžete!
Máte problém se zobrazením? Zkuste znovu načíst nastavení stránky. Generování stránky trvalo 0.089s.
 

Odkazy, které by vás mohly zajímat..


(c) Vychytané.cz, 2004-2024
Vaše IP: 18.217.203.208
Serverový čas: pondělí 16. září 2024 21:19