Aktuální akce
Prosím zkontrolujte si, jakou oblast máte vybranou vpravo nahoře na stránce.
Nebo jednoduše nemáme v databázi žádnou další akci. Víte o nějaké? Řekněte nám o ní ve formuláři zde!

Foto panely vyrostou na ulici Hradní už v půli srpna a k vidění budou

Minifestival Playáda se západem slunce ve Znojmě otevře epicentrum multižánrové hudby.
Přidat na Facebook
Letos ve středu 7. srpna s line-upem tří kapel MMNK, Midnight swimmers, Bedroom eyes. Zpět v Hradebním příkopu, s pivem, které klovne, pizzou, která neklovne ale bodne, vínem i cidery, a skvělou atmosférou. „První ročník Playády začal ve Znojmě v roce 2019, kdy jsme ho poprvé uvedli v Hradebním příkopu u Střelniční věže. Právě tam se letos vrátíme. Přinese hned tři koncerty, nabídku piva, pizzy a také workshopu stylových tašek,“ popisuje František Koudela, ředitel Znojemké Besedy.

Dramaturgie staví na pestrosti a možná při prvním pohledu také žánrové roztříštěnosti, která ale festival formuje pro každého návštěvníka, který na Playádu zamíří. Jako první v 18.30 hodin zazní tvorba české skupiny Bedroom eyes, která se pohybuje v indie-rocku. Ačkoliv patří mezi kapely, které jsou na hudební scéně zatím krátce, neznamená to, že svými procítěnými melodiemi a texty nechytne a už nepustí. Další uskupení přinese ve 20 hodin šedesátkovou psychadelii v kombinaci s indie-rockovými groovy. Kapela Midnight Swimmers vznikla v Londýně před několika lety, kde čeští tvůrci začali psít melancholické kompozice na pomezí popu a undergroundu. Na jaře letošního roku vydali debutové album EP Oceans & Seas. V posledním čase 21.30 zamíří těleso MMNK na všechny fanoušky divné hudby a ujetosti. Jejich české texty, surová rytmika a ostré riffy zatřešují žánrově progresivní pop–punk. MMNK se dokonce dočkali označení „New Weird Czechia“, tedy po vzoru New Weird Britain označující novou vlnu kapel s radikálním přístupem k tvorbě.
Nabídku piva, neapolské pizzy, vína, ciderů doplní workshop s výrobou pletených stylových tašek, které si návštěvníci vyrobí přímo v těsné blízkosti dění minifestivalu. Vstup na akci je volný.

Tina
(Martina )
čtvrtek 25. 7. 2024 08:00
, Martina . 2024. Foto panely vyrostou na ulici Hradní už v půli srpna a k vidění budou . Vychytané.cz. [Online] 25. 7. 2024. [Citace: 8. 9. 2024.] http://clanky.vychytane.cz/clanek.php?id=14453. ISSN 1802-2677.
link na článek: http://clanky.vychytane.cz/Foto-panely-vyrostou-na-ulici-Hradni-uz-v-puli-srpna-a-k-videni-budou-
Hledání na Vychytané.cz
text-fotky-akci DJ-vystupující

Prohledávat:   články    akce   
Seznam redaktorů naleznete zde
Fotoreporty z akcí
Nezobrazil se vám žádný fotoreport? Nebo ten správný? A vybrali jste si o pár řádků výše ten správný region? ;)

Reklama. Chcete ji také?
o serveru Vychytané.cz
(c) Vychytané.cz, 2003-2009. Všechna práva vyhrazena. Použité zdroje citujeme dle normy ČSN ISO 690. Registrace ISSN: 1802-2677. | Více o Vychytané.cz
Pravidla mediálního partnerství | Chcete se k nám přidat? Neustále hledáme fotografy a fotoreportéry! | Jak fotíme a které fotky nestahujeme | Chcete nám uploadovat fotoreport? Můžete!
Máte problém se zobrazením? Zkuste znovu načíst nastavení stránky. Generování stránky trvalo 0.127s.
 

Odkazy, které by vás mohly zajímat..


(c) Vychytané.cz, 2004-2024
Vaše IP: 3.145.186.178
Serverový čas: neděle 8. září 2024 03:13