Aktuální akce
Prosím zkontrolujte si, jakou oblast máte vybranou vpravo nahoře na stránce.
Nebo jednoduše nemáme v databázi žádnou další akci. Víte o nějaké? Řekněte nám o ní ve formuláři zde!

Festival KoresponDance zve na svůj hlavní program

Polovina července na Vysočině už tradičně patří Žďáru nad Sázavou, festivalu KoresponDance a tamnějšímu zámku.
Přidat na Facebook
Ve čtvrtek 11. července ožije nejdříve centrum města a následující tři dny festivalové centrum na zámku. Umělci z Portugalska, Francie, Německa, Česka, Španělska, Itálie, Slovenska, ale i Japonska už do srdce Vysočiny míří. Žďár nad Sázavou bude od 11. do 14. července patřit současnému tanci, pohybovému divadlu a novému cirkusu.

Festival KoresponDance, původně putovní evropský projekt, který nakonec zakotvil v České republice, se v průběhu svých jedenácti let existence etabloval v největší český site specific festival současného pohybového umění. Formát, který není vždy jednoduše uchopitelný a srozumitelný, se ale právě díky KoresponDance stává přístupný širokému publiku, které se s performačním uměním často setkává vůbec poprvé.

„Když festival v roce 2013 ve Žďáře začínal, pro mnoho místních bylo slovní spojení “současný tanec” ještě dost exotické a nevěděli, co přesně si pod tím představit. Ale díky tomu, že je naše komunita otevřená novým zkušenostem, podařilo se tanec dostat do širšího povědomí. Jsme rádi, že KoresponDance lidi z regionu láká, že na něj jezdí a že se tady můžeme setkávat. Je radost vidět, jak se všechny společenské vrstvy i generace propují, diskutují a baví se. Jsem přesvědčena o tom, že tanec je přístupný úplně všem a každý jej vnímá svou optikou, vkládá do něj své vlastní zážitky. Díky téhle otevřenosti může KoresponDance fungovat a zvát umělce z celého světa. Například letos jsou to tvůrci z jedenácti zemí a tří kontinentů,” říká ředitelka festivalu Marie Kinsky.

Samotné inscenace nejsou ale zdaleka tím jediným, co diváky na festival láká. Program je barvitější a nabízí také workshopy pro veřejnost i pro profesionály z oboru performativního umění, cirkusové, taneční či výtvarné dílny pro děti, dětský tábor, diskuse po představeních, které letos povedou Ondřej Cihlář a Katarína Brestovanská nebo tipy na výlety v okolí, kterými se dá vyplnit čas v průběhu festivalu. Festival je tak otevřený celé šíři publika, dětem, teenagerům, mladým lidem, stejně jako těm středního i seniorského věku. Většina představení pak ani neklade bariéry jazykové.

V průběhu čtyř žďárských festivalových dní (11.–14.7.) bude možné navštívit celkem 24 představení, 1 koncert, 16 workshopů a 2 taneční KoresponDance Battle pod vedením Kristiána Mensy alias Mr.Krisse, který patří mezi nejlepší světové street dance tanečníky.

Mezi highlighty festivalového programu patří například multidisciplinární inscenace Vento francouzského souboru Groupe ZUR, jejichž tvorba překračuje hranice uměleckých odvětví.
Tina
(Martina )
úterý 9. 7. 2024 08:00
, Martina . 2024. Festival KoresponDance zve na svůj hlavní program. Vychytané.cz. [Online] 9. 7. 2024. [Citace: 8. 9. 2024.] http://clanky.vychytane.cz/clanek.php?id=14448. ISSN 1802-2677.
link na článek: http://clanky.vychytane.cz/Festival-KoresponDance-zve-na-svuj-hlavni-program
Hledání na Vychytané.cz
text-fotky-akci DJ-vystupující

Prohledávat:   články    akce   
Seznam redaktorů naleznete zde
Fotoreporty z akcí
Nezobrazil se vám žádný fotoreport? Nebo ten správný? A vybrali jste si o pár řádků výše ten správný region? ;)

Reklama. Chcete ji také?
o serveru Vychytané.cz
(c) Vychytané.cz, 2003-2009. Všechna práva vyhrazena. Použité zdroje citujeme dle normy ČSN ISO 690. Registrace ISSN: 1802-2677. | Více o Vychytané.cz
Pravidla mediálního partnerství | Chcete se k nám přidat? Neustále hledáme fotografy a fotoreportéry! | Jak fotíme a které fotky nestahujeme | Chcete nám uploadovat fotoreport? Můžete!
Máte problém se zobrazením? Zkuste znovu načíst nastavení stránky. Generování stránky trvalo 0.087s.
 

Odkazy, které by vás mohly zajímat..


(c) Vychytané.cz, 2004-2024
Vaše IP: 3.149.238.23
Serverový čas: neděle 8. září 2024 03:12