Aktuální akce
Prosím zkontrolujte si, jakou oblast máte vybranou vpravo nahoře na stránce.
Nebo jednoduše nemáme v databázi žádnou další akci. Víte o nějaké? Řekněte nám o ní ve formuláři zde!

The Last Dinner Party dávají indie rocku úplně novou energii

Zažila už kytarová hudba svůj vrchol a my jen čekáme, až všichni dojí svou poslední večeři a odeberou se na věčnost? Soudě podle drivu, s jakým na scénu vtrhly The Last Dinner Party, rozhodně ne!
Přidat na Facebook
Britská pětice si bere z historie jen to nejlepší a mění to ve strhující a osobité pojetí rock‘n‘rollu. V kapse už mají cenu pro stoupající hvězdu z Brit Awards i vystoupení na Glastonbury a Coachelle. A to je teprve začátek!

První český headline koncert The Last Dinner Party zažije pražský klub Roxy 10. listopadu 2024. Zvláštní hostkou večera bude bristolská písničkářka Katy J Pearson.

Sestavu kapely tvoří Abigail Morris, Lizzie Mayland, Georgia Davies, Emily Roberts a Aurora Nishevci a vše začalo, když se první tři jmenované rozhodly založit kapelu inspirovány scénou kolem Black Midi anebo HMLTD. Přestože vznikly v roce 2020 a jejich začátky zkomplikovala globální pandemie, už v roce 2022 předskakovaly v Hyde Parku The Rolling Stones a na jejím londýnském koncertě taky Florence + the Machine anebo novozélandské zpěvačce Benee. Když nedlouho poté vyšel singl Nothing Matters, pozval je jako support na svém turné Hozier.

V hudbě The Last Dinner Party se potkávají vlivy art rocku, barokního popu i patos osmdesátkové kytarové hudby a sama kapela hovoří o tom, že ji ze všech nejvíce inspiruje David Bowie. Nejpodstatnější ale je, že nejen na debutu Prelude to Ecstasy zní autenticky, jako kapela, která si je dobře vědoma, kam míří kořeny její hudby, ale důležitější je pro ni osobitost. „Jejich hype je naprosto ospravedlnitelný,“ psal ve své pochvalné recenzi deník Guardian. Pokud by tohle měla opravdu být poslední večeře, pak je zaručeno, že z ní neodejdeme nespokojeni.
Tina
(Martina )
středa 10. 7. 2024 08:00
, Martina . 2024. The Last Dinner Party dávají indie rocku úplně novou energii. Vychytané.cz. [Online] 10. 7. 2024. [Citace: 8. 9. 2024.] http://clanky.vychytane.cz/clanek.php?id=14446. ISSN 1802-2677.
link na článek: http://clanky.vychytane.cz/The-Last-Dinner-Party-davaji-indie-rocku-uplne-novou-energii
Hledání na Vychytané.cz
text-fotky-akci DJ-vystupující

Prohledávat:   články    akce   
Seznam redaktorů naleznete zde
Fotoreporty z akcí
Nezobrazil se vám žádný fotoreport? Nebo ten správný? A vybrali jste si o pár řádků výše ten správný region? ;)

Reklama. Chcete ji také?
o serveru Vychytané.cz
(c) Vychytané.cz, 2003-2009. Všechna práva vyhrazena. Použité zdroje citujeme dle normy ČSN ISO 690. Registrace ISSN: 1802-2677. | Více o Vychytané.cz
Pravidla mediálního partnerství | Chcete se k nám přidat? Neustále hledáme fotografy a fotoreportéry! | Jak fotíme a které fotky nestahujeme | Chcete nám uploadovat fotoreport? Můžete!
Máte problém se zobrazením? Zkuste znovu načíst nastavení stránky. Generování stránky trvalo 0.179s.
 

Odkazy, které by vás mohly zajímat..


(c) Vychytané.cz, 2004-2024
Vaše IP: 3.148.112.102
Serverový čas: neděle 8. září 2024 03:20