Aktuální akce
Prosím zkontrolujte si, jakou oblast máte vybranou vpravo nahoře na stránce.
Nebo jednoduše nemáme v databázi žádnou další akci. Víte o nějaké? Řekněte nám o ní ve formuláři zde!

Letní hraní NdB a zahájení nové sezony

Ač divadlům končí sezona, Národní divadlo Brno připravuje bohatý program i na léto.
Přidat na Facebook
Diváci se mohou těšit na operu na Špilberku nebo baletní představení na Biskupském dvoře. Letní hraní odstartuje už 1. července světoznámou operou Carmen, balet nabídne oblíbený titul Romea a Julii i barvitý Baletní koktejl.

Janáčkova opera zahájí letní hraní na hradě Špilberk 1. července slavnou Carmen s Janou Hrochovou v titulní roli, déle s Alešem Brisceinem (Don José) a Romanem Hozou (Escamillo).

3. července budeme slavit narozeniny, a to 170 narozeniny Leoše Janáčka. NdB připravuje bohatý program pro celou rodinu na piazzettě před Janáčkovým divadlem. V plánu je zábavný celodenní program, koncerty, nahlédnutí do tajů opery Její pastorkyňa i s ukázkami, pohodlná lehátka a koktejly. Nebude chybět ani blahopřání s dortem, ke kterému se můžete připojit se svými vlastními přáníčky, z nichž vytvoříme na piazzettě Janáčkův portrét. Závěr celé oslavy patří projekci inscenace Její pastorkyňa z londýnské Královské opery. Vstup na akci je volný.

Balet Národního divadla Brno uvede po tři večery uvede nejslavnější shakespearovský příběh lásky Romeo a Julie, a to ve speciální upravené open air verzi. Neoklasická choreografie Mária Radačovského, v režii Martina Glasera, na nesmrtelnou hudbu Sergeje Prokofjeva. Nenávist znepřátelených rodů Kapuletů a Monteků, čistá láska mladých milenců Romea a Julie, souboje na život a na smrt – to vše ve spojení s kouzelnou atmosférou léta pod Petrovem.

Baletní koktejl nabídne jak výběr z klasických pas se deux, která můžete vidět na prestižních galavečerech, ale také moderní choreografie. Lákadlem jistě bude titul Gnawa od jednoho z nejvýraznějších současných světových choreografů Nacha Duata. Choreografii Gnawa měli diváci

možnost vidět již před lety v rámci večera 4 Elements v Mahenově divadle. Nyní se tento temperamentní kus inspirovaný marockým folklórem představí pod noční oblohou. A v Baletním koktejlu samozřejmě nemohou chybět naši juniorští tanečníci, kteří na Biskupském dvoře uvedou premiérových choreografii Distant Instant od španělské choreografky Caroline Isach.

Na závěr letních prázdnin přijde na řadu operní klasika. 30. srpna to bude komická inscenace Prodaná nevěsta od Bedřicha Smetany s Pavlou Vykopalovou coby Mařenkou, Peterem Bergerem v roli Jeníka a Jiřím Sulženkem jako vesnickým dohazovačem Kecalem. 31. srpna se rozloučíme s létem se slavnou La traviatou s Veronikou Rovnou (Violetta), Peterem Bergerem (Alfréd Germont) a exkluzivním hostem Alešem Jenisem (Giorgio Germont).
Tina
(Martina )
pondělí 1. 7. 2024 08:00
, Martina . 2024. Letní hraní NdB a zahájení nové sezony. Vychytané.cz. [Online] 1. 7. 2024. [Citace: 8. 9. 2024.] http://clanky.vychytane.cz/clanek.php?id=14438. ISSN 1802-2677.
link na článek: http://clanky.vychytane.cz/Letni-hrani-NdB-a-zahajeni-nove-sezony
Hledání na Vychytané.cz
text-fotky-akci DJ-vystupující

Prohledávat:   články    akce   
Seznam redaktorů naleznete zde
Fotoreporty z akcí
Nezobrazil se vám žádný fotoreport? Nebo ten správný? A vybrali jste si o pár řádků výše ten správný region? ;)

Reklama. Chcete ji také?
o serveru Vychytané.cz
(c) Vychytané.cz, 2003-2009. Všechna práva vyhrazena. Použité zdroje citujeme dle normy ČSN ISO 690. Registrace ISSN: 1802-2677. | Více o Vychytané.cz
Pravidla mediálního partnerství | Chcete se k nám přidat? Neustále hledáme fotografy a fotoreportéry! | Jak fotíme a které fotky nestahujeme | Chcete nám uploadovat fotoreport? Můžete!
Máte problém se zobrazením? Zkuste znovu načíst nastavení stránky. Generování stránky trvalo 0.241s.
 

Odkazy, které by vás mohly zajímat..


(c) Vychytané.cz, 2004-2024
Vaše IP: 3.141.12.170
Serverový čas: neděle 8. září 2024 03:20