Reklama. Chcete ji také?
Aktuální akce
Prosím zkontrolujte si, jakou oblast máte vybranou vpravo nahoře na stránce.
Nebo jednoduše nemáme v databázi žádnou další akci. Víte o nějaké? Řekněte nám o ní ve formuláři zde!
Reklama. Chcete ji také?

Letní Letná vstupuje do své třetí dekády

Závěrečné týdny letních prázdnin si už po jednadvacáté podmaní novocirkusové umění na pražské Letné.
Přidat na Facebook
Největší český festival nového cirkusu a divadla, Letní Letná, otevře 15. srpna svá šapitó návštěvníkům všech generací i rozličných zájmů. Zahraničnímu programu vévodí francouzské star nového cirkusu jako jsou Les Rois Vagabonds, Cirque Le Roux či Cirque Inextremiste i s živým hudebním doprovodem v podání Surnatural Orchestra. Francouzské trio nevšedně doplní novocirkusové osvěžení z Asie, taiwanské Eye Catching Circus. Předprodej vstupenek na zahraniční program je právě v prodeji na webu festivalu. Akrobacie světové úrovně, která dovede vyprávět příběh i vyvolat emoce, bude na Letní Letné k vidění od 15. srpna do 1. září. Letos v létě uplyne přesně dvacet let od prvního představení a zahájení Letní Letné. Za dvě desítky let se festival stal v Česku synonymem nového cirkusu. Nejen, že diváky seznámil s tímto žánrem, ale naučil je na něj i chodit. Atraktivita nového cirkusu a vrcholné akrobatické show přilákají na Letnou každý rok desítky tisíc lidí, od dětských diváků až po jejich prarodiče. Kromě zahraničních hostů, kteří letos přijedou především z Francie, je festival také přehlídkou české novocirkusové scény. „Loni jsme pokořili hranici 600 000 návštěvníků od počátku festivalu a těší nás, že Letní Letná už dvacet let baví naše publikum, které je opravdu různorodé. Každý rok chceme návštěvníkům představit to nejlepší, co evropská i světová novocirkusová scéna zná a aktuálně nabízí. Letos jsme do Prahy přizvali celkem netradičně i artistky z Taiwanu, což s sebou přinese jak trochu odlišný styl nového cirkusu, tak otevře i důležité téma postavení žen v taiwanské společnosti,” dodává k programu ředitel festivalu, Jiří Turek.
Tina
(Martina )
úterý 16. 4. 2024 08:00
, Martina . 2024. Letní Letná vstupuje do své třetí dekády. Vychytané.cz. [Online] 16. 4. 2024. [Citace: 27. 7. 2024.] http://clanky.vychytane.cz/clanek.php?id=14385. ISSN 1802-2677.
link na článek: http://clanky.vychytane.cz/Letni-Letna-vstupuje-do-sve-treti-dekady
Reklama. Chcete ji také?
Reklama. Chcete ji také?
Hledání na Vychytané.cz
text-fotky-akci DJ-vystupující

Prohledávat:   články    akce   
Seznam redaktorů naleznete zde
Fotoreporty z akcí
Nezobrazil se vám žádný fotoreport? Nebo ten správný? A vybrali jste si o pár řádků výše ten správný region? ;)

Reklama. Chcete ji také?
o serveru Vychytané.cz
(c) Vychytané.cz, 2003-2009. Všechna práva vyhrazena. Použité zdroje citujeme dle normy ČSN ISO 690. Registrace ISSN: 1802-2677. | Více o Vychytané.cz
Pravidla mediálního partnerství | Chcete se k nám přidat? Neustále hledáme fotografy a fotoreportéry! | Jak fotíme a které fotky nestahujeme | Chcete nám uploadovat fotoreport? Můžete!
Máte problém se zobrazením? Zkuste znovu načíst nastavení stránky. Generování stránky trvalo 0.11s.
 

Odkazy, které by vás mohly zajímat..


(c) Vychytané.cz, 2004-2024
Vaše IP: 3.148.104.174
Serverový čas: sobota 27. července 2024 16:54