Reklama. Chcete ji také?
Aktuální akce
Prosím zkontrolujte si, jakou oblast máte vybranou vpravo nahoře na stránce.
Nebo jednoduše nemáme v databázi žádnou další akci. Víte o nějaké? Řekněte nám o ní ve formuláři zde!
Reklama. Chcete ji také?

Michael Kocáb vydal nový videoklip

Novou verzi písně Sebastián, která vznikla v produkci Pohody, nahrál Kocáb během cesty se slovenskými a českými dobrovolníky, kteří vezli sanitky až k frontové linii na východě Ukrajiny.
Přidat na Facebook
Na klavír ho doprovázela mladá ukrajinská klavíristka Anastasija Ščerbakova z aktuálně obsazené Avdijivky. V písni s textem Michala Horáčka se zpívá o utrpení a pravdě.

Video se natáčelo v ruinách domu ve městě Izjum, které ukrajinští vojáci na podzim roku 2022 osvobodili a objevili v něm masový hrob se 400 těly. „Když jsme se k tomu domu blížili, měla jsem knedlík v krku. Ta budova vypadala přesně jako dům, ve kterém jsem bydlela,“ řekla klavíristka Anastasija Denníku N. Video natočil mladý ukrajinský režisér AG Gospodinov. Jeho součástí je i text v ukrajinštině, který přeložila Marta Kákoni.

„Ukrajina krvácí! Cokoli malého uděláme pro ukrajinské lidi, děláme pro sebe. Pro svoji bezpečnost, ale hlavně pro své svědomí,“ dodáva k videu Michael Kocáb.

Krátce po natočení klipu předal Michael Kocáb armádním medikům ve městě Slavjansk sanitku, kterou řídil cestou přes Ukrajinu. Sanitka byla zakoupena z peněz ze sbírky, kterou iniciovali slovenští fotografové a novináři a kterou festival Pohoda dlouhodobě podporuje. Aktuálně pokračuje také v České republice na serveru Donio.cz

Na zpáteční cestě se pak Michael Kocáb zúčastnil festivalu Pohoda miluje Ukrajinu v Kyjevě, kde zahrál společně s kapelou Karpatské chrbáty a dalšími umělci ze Slovenska a Ukrajiny.

Tina
(Martina )
úterý 20. 2. 2024 08:00
, Martina . 2024. Michael Kocáb vydal nový videoklip. Vychytané.cz. [Online] 20. 2. 2024. [Citace: 19. 5. 2024.] http://clanky.vychytane.cz/clanek.php?id=14363. ISSN 1802-2677.
link na článek: http://clanky.vychytane.cz/Michael-Kocab-vydal-novy-videoklip
Reklama. Chcete ji také?
Reklama. Chcete ji také?
Hledání na Vychytané.cz
text-fotky-akci DJ-vystupující

Prohledávat:   články    akce   
Seznam redaktorů naleznete zde
Fotoreporty z akcí
Nezobrazil se vám žádný fotoreport? Nebo ten správný? A vybrali jste si o pár řádků výše ten správný region? ;)

Reklama. Chcete ji také?
o serveru Vychytané.cz
(c) Vychytané.cz, 2003-2009. Všechna práva vyhrazena. Použité zdroje citujeme dle normy ČSN ISO 690. Registrace ISSN: 1802-2677. | Více o Vychytané.cz
Pravidla mediálního partnerství | Chcete se k nám přidat? Neustále hledáme fotografy a fotoreportéry! | Jak fotíme a které fotky nestahujeme | Chcete nám uploadovat fotoreport? Můžete!
Máte problém se zobrazením? Zkuste znovu načíst nastavení stránky. Generování stránky trvalo 0.065s.
 

Odkazy, které by vás mohly zajímat..


(c) Vychytané.cz, 2004-2024
Vaše IP: 3.16.36.246
Serverový čas: neděle 19. května 2024 03:34