Reklama. Chcete ji také?
Aktuální akce
Prosím zkontrolujte si, jakou oblast máte vybranou vpravo nahoře na stránce.
Nebo jednoduše nemáme v databázi žádnou další akci. Víte o nějaké? Řekněte nám o ní ve formuláři zde!

Pianista Ivo Kahánek jako mimořádný host baletu Beethoven

S Baletem NdB vystoupí přední český pianista Ivo Kahánek. Bude exkluzivním hostem v baletu Beethoven, který pojednává o geniálním hudebním skladateli.
Přidat na Facebook
Ivo Kahánek si získal pověst jednoho z nejpůsobivějších umělců své generace a je držitelem mnoha prestižních mezinárodních ocenění. Diváci se mohou těšit na mimořádnou interpretaci světoznámých skladeb Ludwiga van Beethovena, například slavné Měsíční sonáty nebo takzvané Patetické.

V únoru uvede soubor Baletu NdB hned čtyřikrát opulentní představení Beethoven, které kombinuje taneční umění s vystoupeními operních sólistů a sboru i orchestru Janáčkovy opery. Umělecký šéf Baletu NdB a současně choreograf Mário Radačovský oslovil klavírního virtuose Ivo Kahánka s nabídkou hostování v jeho baletu Beethoven. Diváci tak budou mít unikátní příležitost vidět na prknech Janáčkova divadla mimořádného českého pianistu.

„Přijďte si vychutnat něžnou i divokou hudbu geniálního skladatele v úplně novém kontextu ve spojení s krásou lidského těla a jeho dynamickým pohybem“, zve diváky pianista Ivo Kahánek.

V rámci Kahánkova vystoupení v baletu Beethoven se diváci mohou těšit na mimořádnou interpretaci světově proslulých skladeb Ludwiga van Beethovena – Měsíční sonátu, která dnes patří mezi nejznámější klavírní skladby vůbec, klavírní sonátu č. 31, klavírní sonátu č. 8. – tzv. Patetickou, věnovanou Beethovenovu příteli princi Karlu von Lichnowskému, nebo 2. větu z vůbec posledního Beethovenova klavírního koncertu, známého jako „Císařský“.

Beethoven
13., 14., 23. a 24. února 2024
Janáčkovo divadlo
Tina
(Martina )
čtvrtek 15. 2. 2024 08:00
, Martina . 2024. Pianista Ivo Kahánek jako mimořádný host baletu Beethoven. Vychytané.cz. [Online] 15. 2. 2024. [Citace: 26. 10. 2024.] http://clanky.vychytane.cz/clanek.php?id=14360. ISSN 1802-2677.
link na článek: http://clanky.vychytane.cz/Pianista-Ivo-Kahanek-jako-mimoradny-host-baletu-Beethoven
Hledání na Vychytané.cz
text-fotky-akci DJ-vystupující

Prohledávat:   články    akce   
Seznam redaktorů naleznete zde
Fotoreporty z akcí
Nezobrazil se vám žádný fotoreport? Nebo ten správný? A vybrali jste si o pár řádků výše ten správný region? ;)

o serveru Vychytané.cz
(c) Vychytané.cz, 2003-2009. Všechna práva vyhrazena. Použité zdroje citujeme dle normy ČSN ISO 690. Registrace ISSN: 1802-2677. | Více o Vychytané.cz
Pravidla mediálního partnerství | Chcete se k nám přidat? Neustále hledáme fotografy a fotoreportéry! | Jak fotíme a které fotky nestahujeme | Chcete nám uploadovat fotoreport? Můžete!
Máte problém se zobrazením? Zkuste znovu načíst nastavení stránky. Generování stránky trvalo 0.035s.
 

Odkazy, které by vás mohly zajímat..


(c) Vychytané.cz, 2004-2024
Vaše IP: 3.133.131.106
Serverový čas: sobota 26. října 2024 07:38