Reklama. Chcete ji také?
Aktuální akce
Prosím zkontrolujte si, jakou oblast máte vybranou vpravo nahoře na stránce.
Nebo jednoduše nemáme v databázi žádnou další akci. Víte o nějaké? Řekněte nám o ní ve formuláři zde!
Reklama. Chcete ji také?

Singl Obloha šedá avizuje nové album Towers

Jak se posouvat, neustrnout a nacházet stále nové cesty kreativity? Otázka stará jako umění samo. Jednoznačná odpověď neexistuje, ale kdo hledá, nachází.
Přidat na Facebook
Jedněmi z těch, kteří každým dalším albem rozvíjejí nekonečný příběh hledání, nalézání i objevování jsou bezesporu pražští Clarinet Factory. Mezinárodně renomovaný ansámbl, který už více než čtvrtstoletí redefinuje pojetí i využití klarinetů, právě píše další kapitolu své fascinující cesty sonickým světem napříč žánry. Do jejích prvních stránek se můžete začíst, respektive zaposlouchat právě teď prostřednictvím singlu Obloha šedá feat. Beata Hlavenková a Milan Cimfe, který předznamenává nové album Towers, jež vyjde na sklonku března na LP a digitálně.

„V původním plánu měla být Obloha šedá instrumentální nahrávkou, ale postupem času, jak jsme na ní společně s Milanem Cimfem ve studiu pracovali a přibývaly nápady, zrodila se pulzující funky píseň o konci jednoho toxického vztahu, obohacená o famózní sólo Beaty Hlavenkové,“ říká k pilotnímu singlu alba Towers autor textu, klarinetista a zpěvák Vojtěch Nýdl.

Jak je pro Clarinet Factory typické, první ochutnávka z v pořadí šestého řadového alba představuje jen jednu z mnoha barev jejich výrazové palety. Kapelník Jindřich Pavliš upozorňuje, že v porovnání s předchozí nahrávkou Pipers (2020) kladou CF na novince větší důraz na instrumentální skladby a Obloha šedá je jednou z pouhých dvou písní s textem.

Foto: Katarína Orešanská
Tina
(Martina )
pondělí 12. 2. 2024 08:00
, Martina . 2024. Singl Obloha šedá avizuje nové album Towers. Vychytané.cz. [Online] 12. 2. 2024. [Citace: 27. 7. 2024.] http://clanky.vychytane.cz/clanek.php?id=14357. ISSN 1802-2677.
link na článek: http://clanky.vychytane.cz/Singl-Obloha-seda-avizuje--nove-album-Towers
Reklama. Chcete ji také?
Reklama. Chcete ji také?
Hledání na Vychytané.cz
text-fotky-akci DJ-vystupující

Prohledávat:   články    akce   
Seznam redaktorů naleznete zde
Fotoreporty z akcí
Nezobrazil se vám žádný fotoreport? Nebo ten správný? A vybrali jste si o pár řádků výše ten správný region? ;)

Reklama. Chcete ji také?
o serveru Vychytané.cz
(c) Vychytané.cz, 2003-2009. Všechna práva vyhrazena. Použité zdroje citujeme dle normy ČSN ISO 690. Registrace ISSN: 1802-2677. | Více o Vychytané.cz
Pravidla mediálního partnerství | Chcete se k nám přidat? Neustále hledáme fotografy a fotoreportéry! | Jak fotíme a které fotky nestahujeme | Chcete nám uploadovat fotoreport? Můžete!
Máte problém se zobrazením? Zkuste znovu načíst nastavení stránky. Generování stránky trvalo 0.131s.
 

Odkazy, které by vás mohly zajímat..


(c) Vychytané.cz, 2004-2024
Vaše IP: 3.144.242.195
Serverový čas: sobota 27. července 2024 03:31