Aktuální akce
Prosím zkontrolujte si, jakou oblast máte vybranou vpravo nahoře na stránce.
Nebo jednoduše nemáme v databázi žádnou další akci. Víte o nějaké? Řekněte nám o ní ve formuláři zde!

Producent Tourist ukáže v Praze cestu k perfektnímu beatu

Britský skladatel a producent William Phillips aka Tourist si nemohl zvolit lepší umělecké jméno – jak sám tvrdí, ve své tvorbě už přes deset let putuje zákoutími elektronické hudby a hledá perfektní beat. V začátcích jej proslavily remixy indie kapel, dnes má na kontě čtyři alba i Grammy za spoluautorství skladby Stay With Me Sama Smithe. Do Prahy přijede představit zbrusu novou nahrávku Memory Morning.
Přidat na Facebook
Po vyprodaném koncertě v roce 2019 se Tourist vrací do Prahy. V Kasárnách Karlín vystoupí 26. dubna 2024.

Než se dostal k vlastní produkci, strávil dospívání coby DJ na klubových soundsystémech i jako moderátor pirátského vysílání. Vyrůstal na The Chemical Brothers nebo Goldiem, později se pro jeho vlastní tvorbu stala klíčová melodičnost house music i synth popu. Mezi jeho spolupracovníky se řadí Elderbrook nebo zpěvačka Låpsley, společnou tour odjel také s producentem Bonobem.

Zatím poslední album Inside Out (2022) spojuje truchlení i radost, desku ovlivnila smrt blízkého přítele i narození vlastní dcery. Na něžnou nahrávku naváže už příští rok novinkou Memory Morning, ta vznikla ve stejném domácím prostředí i na stejných nástrojích. „Fascinuje mě, že lidé nechodí na mé koncerty jen kvůli poslednímu albu, ale kvůli idejím té hudby samotné. Ke své tvorbě přistupuji jako ke knize, každé album tvoří jednu kapitolu rozepsaného románu, některé pro někoho mohou být zajímavější než jiné, ale na to si každý přijde, až je dočte,“ prozradil Phillips.
Tina
(Martina )
pátek 10. 11. 2023 08:00
, Martina . 2023. Producent Tourist ukáže v Praze cestu k perfektnímu beatu. Vychytané.cz. [Online] 10. 11. 2023. [Citace: 8. 9. 2024.] http://clanky.vychytane.cz/clanek.php?id=14321. ISSN 1802-2677.
link na článek: http://clanky.vychytane.cz/-Producent-Tourist-ukaze-v-Praze-cestu-k-perfektnimu-beatu
Hledání na Vychytané.cz
text-fotky-akci DJ-vystupující

Prohledávat:   články    akce   
Seznam redaktorů naleznete zde
Fotoreporty z akcí
Nezobrazil se vám žádný fotoreport? Nebo ten správný? A vybrali jste si o pár řádků výše ten správný region? ;)

Reklama. Chcete ji také?
o serveru Vychytané.cz
(c) Vychytané.cz, 2003-2009. Všechna práva vyhrazena. Použité zdroje citujeme dle normy ČSN ISO 690. Registrace ISSN: 1802-2677. | Více o Vychytané.cz
Pravidla mediálního partnerství | Chcete se k nám přidat? Neustále hledáme fotografy a fotoreportéry! | Jak fotíme a které fotky nestahujeme | Chcete nám uploadovat fotoreport? Můžete!
Máte problém se zobrazením? Zkuste znovu načíst nastavení stránky. Generování stránky trvalo 0.067s.
 

Odkazy, které by vás mohly zajímat..


(c) Vychytané.cz, 2004-2024
Vaše IP: 3.147.72.215
Serverový čas: neděle 8. září 2024 04:00