Reklama. Chcete ji také?
Aktuální akce
Prosím zkontrolujte si, jakou oblast máte vybranou vpravo nahoře na stránce.
Nebo jednoduše nemáme v databázi žádnou další akci. Víte o nějaké? Řekněte nám o ní ve formuláři zde!
Reklama. Chcete ji také?

"Syn je prostě hrozny cyp" :D

Luxusní odpověd otce jednoho ze 17 letých výtržníků :D Další info v článku..
Přidat na Facebook
Článek se týká akce
FC Tescoma Zlín vs. Baník Ostrava
neděle 26. října 2008 20:00
(konec +- pondělí 27. října 2008 03:00)
Fotbalový stadion Letná
Zlín (CZ)
Příjezd hostujícího celku a jeho fanoušků představuje již tradičně zvýšené riziko pro bezpečnost a veřejný pořádek ve městě. Městská policie Zlín proto vyhlásila mimořádné bezpečnostní opatření, během něhož bylo mimo standardní výkon služby nasazeno dalších padesát strážníků.

Jednotlivá pořádková družstva MP Zlín tak nejprve dbala na klidnou cestu ostravských fanoušků z vlakového nádraží na stadion, kam se však některým z nich zřejmě moc nechtělo. Jejich větší skupina se totiž před branami stadionu rozdělila a po Tyršově nábřeží směřovala k nedalekému nákupnímu centru. Když ale dotyční zjistili, že je jejich pohyb bedlivě monitorován jak městskou, tak i republikovou policií, raději se nakonec přeci jen vrátili ke stadionu. Zde pak mohli již bez zbytečného zdržování vstoupit rovnou do svého sektoru, neboť se jejich soukmenovcům podařilo vytvořit v hrazení vlastní vstup.

V průběhu utkání se strážníci MP Zlín přímo na stadionu nenacházeli, byli však připraveni k provedení zákroku v případě, kdy by o něj byli požádáni pořadatelem. Tak se stalo až po ukončení utkání, kdy odcházející tvrdé jádro příznivců hostujícího celku zaútočilo na zaměstnance bezpečnostní služby. Za pomoci tří pořádkových družstev MP Zlín se podařilo agresivní atak odrazit, přičemž zakročující strážníky zasypala sprška kamení a menšího stavebního materiálu, který mohli chuligáni bez problémů nalézt přímo v areálu stadionu. I když po zásahu žulovou kostkou došlo ke zničení ochranné přilby jednoho ze zakročujících strážníků, obešel se tento násilný incident naštěstí bez zranění.

Poté se strážníci museli vypořádat s dalším rizikovým faktorem, kterým byla přibližně 1,5 hodinová prodleva do odjezdu vlaku, kterým přijela asi polovina z celkového množství Baníkovců. Jejich různě velké skupiny se totiž nekontrolovatelně rozešly po celém centru města.

Hlídky i zásahové skupiny MP Zlín řešily několik drobných incidentů, při nichž došlo k narušování veřejného pořádku či poškozování cizího majetku. Krátce po půl jedenácté tak např. strážníci přistihli na tř. Tomáše Bati trojici mladíků ve věku 17 – 21 let, kteří lepili po dopravním značení samolepky oslavující buď samotný FC Baník Ostrava anebo družbu fanoušků s nedalekým polským klubem z Katovic. Jelikož byl přítomný mladistvý pod vlivem alkoholu, vyrozuměli strážníci telefonicky jeho otce, který je ujistil, že syn je „hrozny cyp“, který má problémy prakticky pořád. Stejně tak tomu bude i v tomto případě, neboť jednání mladého muže a jeho kamarádů hlídka MP Zlín důsledně zadokumentovala a předala k dalšímu řešení správnímu orgánu. Kromě pokuty tak zúčastnění budou muset uhradit i škodu, kterou tak způsobili.

Prakticky ve stejný čas zjistila hlídka MP Zlín na Divadelní ulici další dvojici podnapilých mladistvých, kteří si vesele pohazovali utrhnutou plechovou tabulkou, která ještě před chvíli sloužila jako vymezení parkovací plochy v Průmyslovém areálu. I touto věcí se bude zabývat příslušný správní orgán.

Naopak na místě byly vyřešeny výtržnosti, při nichž někteří fanoušci vysypávali odpadkové koše anebo rozbili na vozovce skleněnou láhev. Za laskavého dohledu strážníků si totiž znečištění opět uklidili a poté mohli směřovat k vlakové soupravě, která je v hluboké noci dopravila k jejich domovům na severu Moravy a ve Slezsku.

Zdroj: TZ MP Zlín str. Mgr. Pavel Janík
.Štěpán
(Štěpán Prachař)
pondělí 27. 10. 2008 13:00
Prachař, Štěpán. 2008. "Syn je prostě hrozny cyp" :D. Vychytané.cz. [Online] 27. 10. 2008. [Citace: 20. 4. 2024.] http://clanky.vychytane.cz/clanek.php?id=1423. ISSN 1802-2677.
link na článek: http://clanky.vychytane.cz/_Syn-je-proste-hrozny-cyp_-:D
Reklama. Chcete ji také?
Reklama. Chcete ji také?
Hledání na Vychytané.cz
text-fotky-akci DJ-vystupující

Prohledávat:   články    akce   
Seznam redaktorů naleznete zde
Fotoreporty z akcí
Nezobrazil se vám žádný fotoreport? Nebo ten správný? A vybrali jste si o pár řádků výše ten správný region? ;)

o serveru Vychytané.cz
(c) Vychytané.cz, 2003-2009. Všechna práva vyhrazena. Použité zdroje citujeme dle normy ČSN ISO 690. Registrace ISSN: 1802-2677. | Více o Vychytané.cz
Pravidla mediálního partnerství | Chcete se k nám přidat? Neustále hledáme fotografy a fotoreportéry! | Jak fotíme a které fotky nestahujeme | Chcete nám uploadovat fotoreport? Můžete!
Máte problém se zobrazením? Zkuste znovu načíst nastavení stránky. Generování stránky trvalo 0.076s.
 

Odkazy, které by vás mohly zajímat..


(c) Vychytané.cz, 2004-2024
Vaše IP: 13.59.227.111
Serverový čas: sobota 20. dubna 2024 12:14