Reklama. Chcete ji také?
Aktuální akce
Prosím zkontrolujte si, jakou oblast máte vybranou vpravo nahoře na stránce.
Nebo jednoduše nemáme v databázi žádnou další akci. Víte o nějaké? Řekněte nám o ní ve formuláři zde!
Reklama. Chcete ji také?

62. Zlín Film Festival se uskuteční v tradičním jarním termínu

ZLÍN - Organizátoři Zlín Film Festivalu dnes v Kongresovém centru ve Zlíně představili vizuál letošního festivalu i plánovanou podobu jeho 62. ročníku. Ve svém doprovodném programu se festival připojí k oslavám 700 let od první písemné zmínky o Zlíně. Konat se bude od 26. května do 1. června 2022.
Přidat na Facebook
Šedesátý druhý ročník nejstaršího a největšího festivalu filmů pro děti a mládež se letos neponese v tradičním formátu hlavního tématu z minulých let, tématem je festival sám. „700 let od první písemné zmínky o Zlíně je pro nás neopomenutelné téma, a protože je náš festival nedílnou součástí kulturního života města, rádi bychom v doprovodném programu na významné jubileum navázali a v jeho průběhu připomenuli i významnou roli filmu ve Zlíně,“ uvedl prezident Zlín Film Festivalu Čestmír Vančura.

Autorem letošního vizuálu je opět designér Zdeněk Macháček. Ve snaze oslovit mladší generaci návštěvníků využívá letos prvků, se kterými se denně všichni potkávají. „Chceme silně apelovat na osobní vzájemnou komunikaci hlavně v populaci mezi 6-16 lety,“ vysvětlil Zdeněk Macháček ze zlínského Studia 6.15 a dodal: „Pomocí info bloku, ikony či komiksové bubliny, hromady filmového materiálu a dominantního nového logotypu festivalu, jasné a veselé barevnosti chceme všechny vyzvat: Zhasněte monitory, omezte e-komunikaci na sítích a pojďte s námi do kina, na koncert nebo zažít jinou aktivitu. Pojďte s námi oslavit 700. narozeniny města Zlína, města, bez kterého by festival nebyl a opačně.“

62. ročník Zlín Film Festivalu představí soutěžní snímky v tradičních kategoriích, do kterých mohou tvůrci přihlašovat své filmy až do 1. března. Dramaturgové jsou ve vrcholné fázi výběru filmů pro nadcházející ročník. „V tuto chvíli stále ještě probíhá filmový trh v Berlíně, který je pro nás klíčový, protože právě zde máme možnost vidět nejnovější světovou filmovou produkci, kterou poté přivezeme do Zlína,“ vysvětlila umělecká ředitelka festivalu Markéta Pášmová.

Od 9. do 12. června se 62. Zlín Film Festival přesune do Mikulova, kde se již pošesté budou konat Mikulovské ozvěny Zlín Film Festivalu.

Více na www.zlinfest.cz

Zdroj: Ing. Kateřina Martykánová
Tina
(Martina )
pátek 18. 2. 2022 06:00
, Martina . 2022. 62. Zlín Film Festival se uskuteční v tradičním jarním termínu . Vychytané.cz. [Online] 18. 2. 2022. [Citace: 19. 4. 2024.] http://clanky.vychytane.cz/clanek.php?id=13960. ISSN 1802-2677.
link na článek: http://clanky.vychytane.cz/62.-Zlin-Film-Festival-se-uskutecni-v-tradicnim-jarnim-terminu-
Reklama. Chcete ji také?
Reklama. Chcete ji také?
Hledání na Vychytané.cz
text-fotky-akci DJ-vystupující

Prohledávat:   články    akce   
Seznam redaktorů naleznete zde
Fotoreporty z akcí
Nezobrazil se vám žádný fotoreport? Nebo ten správný? A vybrali jste si o pár řádků výše ten správný region? ;)

o serveru Vychytané.cz
(c) Vychytané.cz, 2003-2009. Všechna práva vyhrazena. Použité zdroje citujeme dle normy ČSN ISO 690. Registrace ISSN: 1802-2677. | Více o Vychytané.cz
Pravidla mediálního partnerství | Chcete se k nám přidat? Neustále hledáme fotografy a fotoreportéry! | Jak fotíme a které fotky nestahujeme | Chcete nám uploadovat fotoreport? Můžete!
Máte problém se zobrazením? Zkuste znovu načíst nastavení stránky. Generování stránky trvalo 0.107s.
 

Odkazy, které by vás mohly zajímat..


(c) Vychytané.cz, 2004-2024
Vaše IP: 3.15.193.45
Serverový čas: pátek 19. dubna 2024 18:46