Aktuální akce
Prosím zkontrolujte si, jakou oblast máte vybranou vpravo nahoře na stránce.
Nebo jednoduše nemáme v databázi žádnou další akci. Víte o nějaké? Řekněte nám o ní ve formuláři zde!

Festival Letní Letná ovládnou akrobaté z Francie

PRAHA - Přivezou napětí, radost i adrenalin. Diváci uvidí hned čtyři zahraniční hvězdy.
Přidat na Facebook
Po loňské light verzi přináší 18. ročník festivalu Letní Letná (12. – 31. 8. v pražských Letenských sadech) opět nabitý program plný zahraničních hvězd nového cirkusu, kterému dominují čtyři francouzské soubory.

Celý festival adrenalinově zahájí provazochodkyně Johanne Humblet, která na Open Air scéně vysoko nad hlavami diváků zdolá jeden risk za druhým a opakovaně překoná samu sebe. Novocirkusový film noir přiveze hlavní hvězda festivalu, soubor Cirque Le Roux, který vyprodává sály po celé Evropě. Akrobaté Compagnie 100Issues propojí ve svém představení nový cirkus, japonskou mangu i Bollywood a strhující jízdu v podobě akrobacie, vrhání nožů, ale i zpěvu předvede ve své show soubor Cirque La Compagnie.

Fanoušky festivalu tak čeká léto jako za starých dobrých časů, plné toho nejlepšího, co česká i zahraniční novocirkusová tvorba nabízí.

Mezinárodní festival nového cirkusu a divadla Letní Letná do necelých tří týdnů koncentruje to nejlepší z tuzemského i zahraničního nového cirkusu, divadla a hudby. Jedná se tak o jedinou přehlídku svého druhu a rozsahu v České republice a okolních zemích. Návštěvníky čeká kromě večerních představení i bohatý divadelní program pro děti a také doprovodný program, který je pro ně připraven z velké části zdarma a probíhá celý den. Od workshopů, přes výtvarné či cirkusové dílny, až po koncerty a open air akce. Pro děti jsou připraveny i příměstské tábory. A pro rodiče pak hlídání během představení. Ve festivalovém areálu, který se od svého založení nachází v Letenských sadech, v místě s výhledem na celou Prahu, je několik odpočinkových zón, stánků s občerstvením i barů. Návštěvníci v něm tak mohou pohodlně strávit celý den. Prostor je samozřejmě přizpůsoben i pro hendikepované. Od roku 2015 je festival držitelem značky EFFE – Europe for Festivals, Festivals for Europe.

Zdroj: piaristi.cz
Tina
(Martina )
neděle 30. 5. 2021 08:00
, Martina . 2021. Festival Letní Letná ovládnou akrobaté z Francie. Vychytané.cz. [Online] 30. 5. 2021. [Citace: 8. 9. 2024.] http://clanky.vychytane.cz/clanek.php?id=13795. ISSN 1802-2677.
link na článek: http://clanky.vychytane.cz/Festival-Letni-Letna-ovladnou-akrobate-z-Francie
Hledání na Vychytané.cz
text-fotky-akci DJ-vystupující

Prohledávat:   články    akce   
Seznam redaktorů naleznete zde
Fotoreporty z akcí
Nezobrazil se vám žádný fotoreport? Nebo ten správný? A vybrali jste si o pár řádků výše ten správný region? ;)

Reklama. Chcete ji také?
o serveru Vychytané.cz
(c) Vychytané.cz, 2003-2009. Všechna práva vyhrazena. Použité zdroje citujeme dle normy ČSN ISO 690. Registrace ISSN: 1802-2677. | Více o Vychytané.cz
Pravidla mediálního partnerství | Chcete se k nám přidat? Neustále hledáme fotografy a fotoreportéry! | Jak fotíme a které fotky nestahujeme | Chcete nám uploadovat fotoreport? Můžete!
Máte problém se zobrazením? Zkuste znovu načíst nastavení stránky. Generování stránky trvalo 0.108s.
 

Odkazy, které by vás mohly zajímat..


(c) Vychytané.cz, 2004-2024
Vaše IP: 3.135.218.14
Serverový čas: neděle 8. září 2024 03:40