Aktuální akce
Prosím zkontrolujte si, jakou oblast máte vybranou vpravo nahoře na stránce.
Nebo jednoduše nemáme v databázi žádnou další akci. Víte o nějaké? Řekněte nám o ní ve formuláři zde!

Zasněný pop pařížských Juniore a audiovizuální magie Droeloe

PRAHA - „Malé“ koncerty jako nadějné signály, že se zase budeme potkávat na koncertech? Ve Fource nás baví dělat koncerty v O2 areně i klubech pro pár desítek či stovek lidí, dva takové teď s radostí představujeme.
Přidat na Facebook

„Chtěla jsem kapelu, ve které se budeme všichni bavit,“ říká Anna Jean, frontwoman pařížských Juniore. A hned po pár tónech libovolné písničky, ve které se snoubí bezuzdné popové melodie, sufrocková pohoda, ale i elegantní francouzský noir, je jasné, že se jí to povedlo. Vznikly v Paříži před osmi lety, mimo jiné proto, aby ve francouzské metropoli oživily ducha 60. let. Mezi jejich fanoušky patří třeba Alex Turner (frontmana Arctic Monkeys si získaly svým debutem Ouh là là;) anebo The Dandy Warhols, kteří si Juniore pozvali na své výroční turné. Kdyby se Juniore objevily za rudou oponou Twin Peaks, nikdo by se snad ani nedivil. Zatím to ale dotáhly třeba na soundtrack seriálu Na mušce podle námětu Phoebe Waller-Bridge. V Paříži usazené světoběžnice Juniore měly ke světu filmu odjakživa blízko, jejich hudba je rovnou měrou zábavná a obrazotvorná.

Na první pražský koncert stoupajících hvězd se můžeme těšit 13. února 2022. A co od něj čekat? Slovy Anny Jean „nějakou tu legraci, ujeté taneční pohyby, společenskou neobratnost a střelené francouzské móresy“.

Za audiovizuálním projektem Droeloe [drew-lou] stojí nizozemský producent a skladatel Vincent Rooijers. Zakladatel nezávislého labelu Bitbird, který vyhledává talenty napříč Evropou, se ve své umělecké tvorbě zaměřuje na zážitek, který svou celistvostí překračuje hudbu. Výrazné projekce a dotažená vizuální identita jsou tak stejně důležité jako zvukově progresivní EDM a future bass. Právě díky koncepčnosti a umělecké sevřenosti celého projektu je Droeloe naživo strhující.

Všiml si toho také americký server Billboard, který v roce 2018 zařadil Droeloe na seznam tanečních projektů, které je třeba sledovat. Pozornost si získaly i remixy, ten nejúspěšnější ke skladbě We Don’t Talk Anymore (Charlie Puth ft. Selena Gomez) má jen na Spotify více než třicet milionů přehrání. Po společném turné se spřáteleným hudebníkem, který si říká San Holo, odehraje Droeloe v Praze svůj první samostatný koncert - čekejte ho 25. listopadu v Café V lese.

Zdroj: FOURCE
Tina
(Martina )
pondělí 17. 5. 2021 08:00
, Martina . 2021. Zasněný pop pařížských Juniore a audiovizuální magie Droeloe. Vychytané.cz. [Online] 17. 5. 2021. [Citace: 8. 9. 2024.] http://clanky.vychytane.cz/clanek.php?id=13781. ISSN 1802-2677.
link na článek: http://clanky.vychytane.cz/Zasneny-pop-parizskych-Juniore-a-audiovizualni-magie-Droeloe
Hledání na Vychytané.cz
text-fotky-akci DJ-vystupující

Prohledávat:   články    akce   
Seznam redaktorů naleznete zde
Fotoreporty z akcí
Nezobrazil se vám žádný fotoreport? Nebo ten správný? A vybrali jste si o pár řádků výše ten správný region? ;)

Reklama. Chcete ji také?
o serveru Vychytané.cz
(c) Vychytané.cz, 2003-2009. Všechna práva vyhrazena. Použité zdroje citujeme dle normy ČSN ISO 690. Registrace ISSN: 1802-2677. | Více o Vychytané.cz
Pravidla mediálního partnerství | Chcete se k nám přidat? Neustále hledáme fotografy a fotoreportéry! | Jak fotíme a které fotky nestahujeme | Chcete nám uploadovat fotoreport? Můžete!
Máte problém se zobrazením? Zkuste znovu načíst nastavení stránky. Generování stránky trvalo 0.111s.
 

Odkazy, které by vás mohly zajímat..


(c) Vychytané.cz, 2004-2024
Vaše IP: 3.135.220.57
Serverový čas: neděle 8. září 2024 03:51