Aktuální akce
Prosím zkontrolujte si, jakou oblast máte vybranou vpravo nahoře na stránce.
Nebo jednoduše nemáme v databázi žádnou další akci. Víte o nějaké? Řekněte nám o ní ve formuláři zde!

Koncert legendární polské hiphopové kapely WWO

Již v sobotu 25.10. se poprvé ve Zlíně představí oldschoolová polská kapela WWO. Rozhodně si nenechte ujít tento hiphopový svátek!
Přidat na Facebook
Článek se týká akce
Hip Hop koncert - WWO (Warszava / PL)
sobota 25. října 2008 21:00
(konec +- neděle 26. října 2008 03:00)
Golem
Zlín (CZ)
Tři písmena WWO je zkratkou slov „W Witrynach Odbicia” (Ve výkladních skříních odrazy), a také „W Wyjątkowych okolicznościach”(Ve Výjimečných okolnostech).

Skupina pochází z největší varšavské hip hopové skupiny – ZIP Skład, součástí byly tři skupiny: WWO, Zipera a Fundacja.

V letech 1996-99 ZIP Skład a různé jeho projekty (jako WWO) nahrál několik písní z kterých část nebyla publikovaná, a část vyšla na různých kompilacích a také na deskách Molesty, Wzgórza Ya-Pa 3, DJ 600 Volt. V roce 1997 Sokół a Pono poprvé vystupují veřejně na jevišti, ihned pro 3,5 tisíc lidí jako support skupiny RUN DMC. V září 1999 vydal ZIP Skład své první album „Chleb powszedni”.

V roce 2000 WWO nahrává první album „Masz i pomyśl”.
Album získává veliký úspěch. Prodává se v obrovském nákladu a stává se klasikou. Singl „Jeszcze będzie czas” („Ještě bude čas”) se dlouho drží v hitparádách a na obrazovkách MTV a Viva Polsko. Jędker a Sokół dostávají ještě více návrhů na spolupráci. V prosinci 2001 se kvůli neshodě s vydavatelem BMG a zrušením smlouvy skupina „W Witrynach Odbicia” přejmenovala na „W Wyjątkowych Okolicznościach”.

V nové sestavě WWO se objevil DJ Deszczu Strugi, který patří mezi nejlepší DJ v Polsku. WWO v novém složení vydává v roce 2002 druhé album „We własnej osobie”, o jehož produkci se postarali čelní producenti - Waco, White House a Noon, a také francouzské producentské dueto Reego a Doltz. Na tomto albu se objevilo mnoho hostů. Například francouzský Soundkail, ZIP Skład, Hemp Gru, Mor W.A a Peja. Po velkém úspěchu druhé desky WWO upevnilo svou pozici na polské hip hopové scéně.
S materiálem z tohoto alba skupina odehrála více než 150 koncertů a několik tracků se stalo hitem.

V letech 2002 – 2004 bylo WWO i několik měsíců na prvních místech hitparád. Jejich videoklipy byli vidět často v televizích a získávali různá ocenění. V roce 2005 WWO nahrává track společně s legendárním Michalem Urbaniakiem na jeho projekt „Urbanator 3”.
Koncem roku 2005 WWO vypustilo v jeden den dvě alba najednou. Znovu získává práva na název „W Witrynach Odbicia”. Skupina vydává jednu desku pod tímto názvem, zatímco druhou jako „W Wyjątkowych Okolicznościach”.
Výjimečnost těchto desek zajistili také zahraniční producenti, kteří dodali beaty. Patří k nim The Horsemen z USA, Beathoavenz a Shuko z Německa, DJ Wich z Česka, Zoober Slimm ze Švýcarska… Kromě Sokoła a Jędkera rapují na deskách vynikající hosté: Intouchable, Toma a Soundkail z Francie, Kontrafakt ze Slovenska, Orion z Česka, ZIP Skład, Firma, Hemp Gru, Proceder, Małolat, Juras, Mercedresu a další.





Úspěchy kapely:

6 singlů WWO dosáhlo a udrželo se (i pět měsíců) na prvních místech hitparád
Skupina odehrála mnoho koncertů mimo Polsko – v Anglii, Česku, na Slovensku, Litvě, v Německu, USA
ceny magazínu Ślizg 2002 za album roku, DJ roku
Cena magazínu Hip-hop.pl za album roku 2002
Cena Yach Film Festiwa za klip „Sen”.
Bronzový Off za klip „Sen” na festivalu Offensiva.
Stříbrná jehlice na festivalu Offensiva za klip WWO “Każdy ponad każdym”.


Ukázka tvorby:

WWO feat Kontrafakt,Orion... - I tak to osiagne




WWO - Moge wszystko




WWO-Każdy Ponad Każdym






Fred
(Fred Durst)
středa 22. 10. 2008 09:00
Durst, Fred. 2008. Koncert legendární polské hiphopové kapely WWO . Vychytané.cz. [Online] 22. 10. 2008. [Citace: 8. 9. 2024.] http://clanky.vychytane.cz/clanek.php?id=1378. ISSN 1802-2677.
link na článek: http://clanky.vychytane.cz/Koncert-legendarni-polske-hiphopove--kapely-WWO-
Hledání na Vychytané.cz
text-fotky-akci DJ-vystupující

Prohledávat:   články    akce   
Seznam redaktorů naleznete zde
Fotoreporty z akcí
Nezobrazil se vám žádný fotoreport? Nebo ten správný? A vybrali jste si o pár řádků výše ten správný region? ;)

Reklama. Chcete ji také?
o serveru Vychytané.cz
(c) Vychytané.cz, 2003-2009. Všechna práva vyhrazena. Použité zdroje citujeme dle normy ČSN ISO 690. Registrace ISSN: 1802-2677. | Více o Vychytané.cz
Pravidla mediálního partnerství | Chcete se k nám přidat? Neustále hledáme fotografy a fotoreportéry! | Jak fotíme a které fotky nestahujeme | Chcete nám uploadovat fotoreport? Můžete!
Máte problém se zobrazením? Zkuste znovu načíst nastavení stránky. Generování stránky trvalo 0.062s.
 

Odkazy, které by vás mohly zajímat..


(c) Vychytané.cz, 2004-2024
Vaše IP: 18.117.186.3
Serverový čas: neděle 8. září 2024 02:14