Reklama. Chcete ji také?
Aktuální akce
Prosím zkontrolujte si, jakou oblast máte vybranou vpravo nahoře na stránce.
Nebo jednoduše nemáme v databázi žádnou další akci. Víte o nějaké? Řekněte nám o ní ve formuláři zde!
Reklama. Chcete ji také?

Jazzová legenda Ella Fitzgerald v unikátním dokumentu

UH - Kulturní delikatesy kina Hvězda Uherské Hradiště v aktuální sezóně přináší kromě baletu, oper a klasické hudby také jazzové večery.
Přidat na Facebook
Ve čtvrtek 16. 1. ve 20 hodin se mohou příznivci žánru těšit na hudební dokument Ella: Just One Of Those Things. Ten přináší dosud nepoužité záběry a rozhovory, díky kterým dokonale přiblíží umělkyni a příběh její hudby. Její život je v novém dokumentu reflektován také prostřednictvím zvukových klipů, v nichž mluví o sobě sama Ella. V lednu se ke slovu opět dostane oblíbený balet, konkrétně Giselle v přímém satelitním přenosu z moskevského Bolšoj baletu doplněný vystoupením ZUŠ. Ella Fitzgerald byla patnáctiletým pouličním dítětem, když v roce 1934 vyhrála soutěž talentů v divadle Apollo v Harlemu. Během několika měsíců byla hvězdou. Ella: Just One of Those Things sleduje její mimořádnou cestu v průběhu šesti desetiletí, když její vznešený hlas proměňuje tragédie jejího vlastního života a problémy jejích časů v radost. Film využívá dosud nevídané ukázky a neslýchané rozhovory, aby oživil Ellu Fitzgeraldovou a vypráví příběh její hudby - černoška, která dělá svou kariéru tváří v tvář děsivému rasismu. Film také odhaluje závazek Elly v boji za občanská práva, a zkoumá konflikty, které vždy pronásledovaly tuto ráznou ženu: boj o sladění její touhy po publiku s touhou po domácím životě se svým manželem a synem. V době, kdy byla největší pěveckou hvězdou na světě, její klavírista a přítel Oscar Peterson řekl, že Ella je „nejosamělejší žena na světě". Jedním z nejdůležitějších počinů dokumentu je ukázka z rozhlasového interview z roku 1963, které nebylo nikdy odvysíláno. Ella vždycky říkávala, že „lidi od showbyznysu by se měli držet dál od politiky“ a držela se toho. Ve zmiňovaném interview však výjimečně otevřeně hovoří o „ubohých“ rasových předsudcích, které v té době na jihu USA existovaly. Nicméně Ella žila hlavně zpěvem a tak je dostatek prostoru věnován jejím největším vypalovačkám jako How High the Moon i něžnějším baladám (A House Is Not A Home).


Zdroj: Městská kina Uherské Hradiště
Tina
(Martina )
sobota 11. 1. 2020 08:00
, Martina . 2020. Jazzová legenda Ella Fitzgerald v unikátním dokumentu . Vychytané.cz. [Online] 11. 1. 2020. [Citace: 27. 7. 2024.] http://clanky.vychytane.cz/clanek.php?id=13374. ISSN 1802-2677.
link na článek: http://clanky.vychytane.cz/Jazzova-legenda-Ella-Fitzgerald-v-unikatnim-dokumentu-
Reklama. Chcete ji také?
Reklama. Chcete ji také?
Hledání na Vychytané.cz
text-fotky-akci DJ-vystupující

Prohledávat:   články    akce   
Seznam redaktorů naleznete zde
Fotoreporty z akcí
Nezobrazil se vám žádný fotoreport? Nebo ten správný? A vybrali jste si o pár řádků výše ten správný region? ;)

Reklama. Chcete ji také?
o serveru Vychytané.cz
(c) Vychytané.cz, 2003-2009. Všechna práva vyhrazena. Použité zdroje citujeme dle normy ČSN ISO 690. Registrace ISSN: 1802-2677. | Více o Vychytané.cz
Pravidla mediálního partnerství | Chcete se k nám přidat? Neustále hledáme fotografy a fotoreportéry! | Jak fotíme a které fotky nestahujeme | Chcete nám uploadovat fotoreport? Můžete!
Máte problém se zobrazením? Zkuste znovu načíst nastavení stránky. Generování stránky trvalo 0.175s.
 

Odkazy, které by vás mohly zajímat..


(c) Vychytané.cz, 2004-2024
Vaše IP: 3.12.153.79
Serverový čas: sobota 27. července 2024 04:15