Reklama. Chcete ji také?
Aktuální akce
Prosím zkontrolujte si, jakou oblast máte vybranou vpravo nahoře na stránce.
Nebo jednoduše nemáme v databázi žádnou další akci. Víte o nějaké? Řekněte nám o ní ve formuláři zde!
Reklama. Chcete ji také?

MAMMA MIA!

„Skvělá párty na vlnách ABBY“
Přidat na Facebook
Co víc chtít po oddechovém filmu, než zahnání mrzutosti a nijak složitý děj? Tady jako bonus dostanete hvězdné obsazení, zábavu, nevtíravý pocit skvělé nálady a pobrukování i po skončení filmu a to na déle než na 5 min. A co, že je to za nové antidepresivum?

Divadelní muzikál převedený na plátno, kde se na malebném řeckém ostrůvku chystá svatba. Nevěstinka pozve, k pramalému nadšení své drahé máti, tři bývalé milence, aby zjistila kterýže ji to pomáhal zplodit. K tomu se přidají dvě trhlé matčiny kamarádky, zalito je to výběrovým mixem hitovek nestárnoucí ABBY, protřepáno, nemícháno a letní megacloumací šejk je hotov. Dobré chutnání, víc vědět není třeba.

Režie se ujala Phyllida Lloyd, která stvořila i divadelní verzi. Žádné velké debutantské chyby nespáchala, děj tvoří přímou linku, v druhé polovině snad trochu přerušovanou statickými částmi. Není jich však moc a když se objeví, vystřídá je tanečně-zpěvavá část ještě dřív, než stačíte zívnout.

K pokoukání je nejen prostředí prosluněných řeckých koutů a hotýlek (o něco mladší než antické Řecko :) ). Na kom hlavně spočinou vaše zraky bude herecký ansábl, kde si smlsnou jak rodiče tak mladší doprovod. V roli matky Donny s mládím okořeněným hippies, křepčí naprosto dokonalá Meryl Streep, které sekundují dvě neméně trhlé přítelkyně Tanya (Christine Baransky) a Rosie (Julie Walters) tvořící v mládí úspěšné pěvěcké trio. Mužským protipólem jsou tři potenciální otcové Sam (Pierce Brosnan), Harry (Colin Firth) a Bill (Stellan Skarsgård), kde je nejvíc vidět právě Brosnan, jak herecky tak pěvecky. Mladou generaci zastupuje nezbedná dcera Sophie (slibná Amanda Seyfried) a její nastávající Sky (nová hezounská hvězdička Dominic Cooper). Ne, že by tam mládeže nebylo víc, ale krom Amandy Seyfried je totálně zastíněná starou gardou.

Své pěvecké party si herci nazpívali sami a vznikl i příjemný soundtrack. Tak jsem si říkala proč někteří z nich, nesmočili hlasivky i v hudebních vodách.

Nudit se opravdu nebudete i když vyrazíte s rodiči. Hity si brouká celý sál, choreografie scén je živá a mnohdy i vtipná (jen si zkuste tancovat na molu s ploutvemi;) ). Z plátna šplouchají vlny optimismu a za to ošplouchnutí to stojí a ne jen jednou. Vydržte až do titulek, opravdu ;)



Mamma Mia! czech trailer




Mamma mia! vřele doporučuji. Budete se cítit Super Trouper a i když zrovna nebudete mít Money, money, money, tak zkuste zavolat S.O.S. on vám někdo půjčí.


MAMMA MIA!
VB/USA/Německo 2008, 109 min., titulky, přístupný
Režie: Phyllida Lloyd
Scénář: Catherine Johnson
Kamera: Haris Zambarloukos
Hudba: Benny Anderson, Björn Ulvaeus, Stig Anderson
Hrají: Meryl Streep, Pierce Brosnan, Colin Firth, Stellan Skarsgård, Julie Walter, Christiane Baransky, Amanda Seyfried, Dominic Cooper

www.mamma-mia-themovie.co.uk
www.gacinema.cz
Verushka
(Veronika Jarešová)
středa 10. 9. 2008 08:00
Jarešová, Veronika. 2008. MAMMA MIA!. Vychytané.cz. [Online] 10. 9. 2008. [Citace: 27. 7. 2024.] http://clanky.vychytane.cz/clanek.php?id=1334. ISSN 1802-2677.
link na článek: http://clanky.vychytane.cz/MAMMA-MIA!
Reklama. Chcete ji také?
Reklama. Chcete ji také?
Hledání na Vychytané.cz
text-fotky-akci DJ-vystupující

Prohledávat:   články    akce   
Seznam redaktorů naleznete zde
Fotoreporty z akcí
Nezobrazil se vám žádný fotoreport? Nebo ten správný? A vybrali jste si o pár řádků výše ten správný region? ;)

Reklama. Chcete ji také?
o serveru Vychytané.cz
(c) Vychytané.cz, 2003-2009. Všechna práva vyhrazena. Použité zdroje citujeme dle normy ČSN ISO 690. Registrace ISSN: 1802-2677. | Více o Vychytané.cz
Pravidla mediálního partnerství | Chcete se k nám přidat? Neustále hledáme fotografy a fotoreportéry! | Jak fotíme a které fotky nestahujeme | Chcete nám uploadovat fotoreport? Můžete!
Máte problém se zobrazením? Zkuste znovu načíst nastavení stránky. Generování stránky trvalo 0.134s.
 

Odkazy, které by vás mohly zajímat..


(c) Vychytané.cz, 2004-2024
Vaše IP: 3.22.81.151
Serverový čas: sobota 27. července 2024 06:50