Reklama. Chcete ji také?
Aktuální akce
Prosím zkontrolujte si, jakou oblast máte vybranou vpravo nahoře na stránce.
Nebo jednoduše nemáme v databázi žádnou další akci. Víte o nějaké? Řekněte nám o ní ve formuláři zde!

Itálie, nejen v rodině..

Pláže zalité sluncem a ještě něco navíc..
Přidat na Facebook
Letos na dovolené jsem se poprvé odhodlala vyzkoušet, jaké to je válet se ve zlatavém písku a jestli je moře opravdu tak slané, jak mi všichni tvrdili. Výběr padl na východní pobřeží a Itálie. Přesněji řečeno jsem jela do největšího palmového ráje v Evropě. San Benedetto del Tronto má čisté rozlehlé pláže a blankytné moře. Palmy jsou na každém rožku, vše je čistě udržované a svádivé. Až na jeden detail, Italové nejsou tak pečlivý jako Češi (žádná sáčková hlídačka) a nechávají svoje psíky bobkovat na chodníky, takže jsem si při chůzi musela dávat pozor, abych si neodnesla nějaké nelibě vonící překvapení.



Kolem pláže je spousta barů, do kterých si můžete zajít na silnou, ale lahodnou kávu s pořádnou dávkou pěny. Ceny jsou docela příjemné. Co mě naopak dopalovalo bylo, že většina místních odmítá komunikovat v jiném jazyce, než je italština. Dokonce i mlaďoši v mém věku mě posílali k šípku. Možná jsou stejně hrdý národ jako Francouzi nebo naopak jsou líní zapnout mozkové závity. Takže jsem se musela domlouvat rukama a nohama, pokud jsem nechtěla sušit hubu.

Vtipné bylo, že okamžitě poznali českou krev a snaživě na mě chrlili moji rodnou řeč. Od obchodníka ve značkovém obchodě, (ten uměl parádně anglicky), jsem se dozvěděla, že se sem na pár dní dovolené hrne strašně moc lidí z České republiky. Jsme pro ně celkově atraktivní zboží a k tomu máme krásné ženy.

Vážení přátelé, upozorňuji zejména něžné pohlaví. ITALOVÉ VÁS NENECHAJÍ NAPOKOJI. JSOU NEPOSEDNÍ A PŘÍLIŠ VÁŠNIVÝ. Za ten týden pobytu jsem už třetí den myslela, že se půjdu dobrovolně zavřít někam do temného kouta a nevylezu dokud nepojedu domů, do bezpečí. Pokud se jim typově zalíbíte, budou vám nosit dárky, opěvovat vaši krásu a pronásledovat vás na každém kroku. Někteří jsou milý a taktní, někteří jsou oprsklí jak lázeňské veverky.

Nedělá jim problém vás uchopit za ruku, dotknout se vás v nevhodnou chvíli, zatáhnout vás za vlasy, aby na sebe upozornili. Neustále prostě nabourávají vaši osobní zónu a chtějí se dostat k vašemu tělu co nejblíže. Bohužel jsem trochu cholerik. Nemám ráda jakékoliv dotyky od lidí, které jsem nikdy v životě neviděla. První den mi to připadlo vtipné, druhý den jsem mrmlala a třetí den jsem liskala. Pronásledovali mě lépe než můj stín. Ať už jsem si šla zaplavat do moře nebo jen na záchod. Mojí sousedce z apartmánu se stalo, že ji milý stařičký talián nabídl obchod. „Ukaž mi tělo, já ti zaplatím.“ Na víc by se asi nezmohl.

Byla jsem i svědkem bitky za denního světla v jedné kavárně. Otcové od rodin po sobě házeli židličky a řvali na celé kolo. Tomu se potom asi říká siesta nebo co. Naštěstí jsem byla dost hbitá a uhnula před letícím popelníkem, pánové se mi sice omluvili, ale stejně jsem byla otřesená. Dál jsem se bavila nad místními maminkami, jak se snažili vychovávat svoje dětičky, které jsou vzteklé a umíněné. Nebojí se použít hrubou sílu na své rodiče, jen aby si něco vydupaly, což mě (ne) překvapilo. Setkala jsem se například s matkou, která svého, tak přibližně pětiletého synka, naháněla po celé pláži a ten po ní nezapomněl házet lopatkou, kyblíkem a formičkami, aby zneškodnil svého pronásledovatele.



Pokud jde o obchod, ten je celkem květnatý. Na plážích mají své zboží rozložené různé národy. Seženete zde cetky, napodobeniny různých světových značek, brýle, prostě cokoliv na co si vzpomenete. V malém centru města mají dva dny v týdnu trhy, které jsou podobny našim tržnicím. Pro bohatší jedince jsou tu kvalitní kamenné obchody, které jsou vymazlené do posledního detailu. Nejvíc jsem slintala u Dolceho, a pak jsem se nemohla odlepit od výlohy Armaniho. V tom okamžiku jsem chtěla být z velmi, ale velmi bohaté rodiny. Naštěstí pro nás méně majetné v trochu zapadlejších uličkách byly specializované obchody, které nabízeli kolekce z minulých sezón. Za lidovou cenu. Itálii si prostě zamilujete...
joslin
(Petra Hrabalová)
čtvrtek 11. 9. 2008 08:00
Hrabalová, Petra. 2008. Itálie, nejen v rodině... Vychytané.cz. [Online] 11. 9. 2008. [Citace: 26. 10. 2024.] http://clanky.vychytane.cz/clanek.php?id=1330. ISSN 1802-2677.
link na článek: http://clanky.vychytane.cz/Italie,-nejen-v-rodine..
Hledání na Vychytané.cz
text-fotky-akci DJ-vystupující

Prohledávat:   články    akce   
Seznam redaktorů naleznete zde
Fotoreporty z akcí
Nezobrazil se vám žádný fotoreport? Nebo ten správný? A vybrali jste si o pár řádků výše ten správný region? ;)

o serveru Vychytané.cz
(c) Vychytané.cz, 2003-2009. Všechna práva vyhrazena. Použité zdroje citujeme dle normy ČSN ISO 690. Registrace ISSN: 1802-2677. | Více o Vychytané.cz
Pravidla mediálního partnerství | Chcete se k nám přidat? Neustále hledáme fotografy a fotoreportéry! | Jak fotíme a které fotky nestahujeme | Chcete nám uploadovat fotoreport? Můžete!
Máte problém se zobrazením? Zkuste znovu načíst nastavení stránky. Generování stránky trvalo 0.035s.
 

Odkazy, které by vás mohly zajímat..


(c) Vychytané.cz, 2004-2024
Vaše IP: 3.133.131.106
Serverový čas: sobota 26. října 2024 07:39