Reklama. Chcete ji také?
Aktuální akce
Prosím zkontrolujte si, jakou oblast máte vybranou vpravo nahoře na stránce.
Nebo jednoduše nemáme v databázi žádnou další akci. Víte o nějaké? Řekněte nám o ní ve formuláři zde!
Reklama. Chcete ji také?

Batman - Temný rytíř

„Nejtemnější noc je před úsvitem.“
Přidat na Facebook
Není to žádný magor. Ale inteligentní padouch se vším všudy. Jeho nechutný humor se vybarví hned v samém začátku. Dokonale mě vyvedl z kontextu a i když byl jen na plátně, bála jsem se jako malá. Joker chce být prostě nejlepší, chce být nade všemi. Nastolit dráhu stejně vyšinutým zločincům jako je on sám. Jde po krku jak politickým mocnostem, tak mafiánům. Schovává se za masku šílence i když..

Pokračování novodobého netopýřího muže mě ujistilo, že tenhle film je bravurní lahůdkou pro diváky. V kině jsem seděla jak zařezaná od začátku až dokonce. Tajil se mi dech a přejížděl mi mráz po zádech.

Bruce Wayn se v prvním díle setřepal strachu, nočních můr a komplexu ze smrti jeho rodiny. Dal se dohromady a konečně projevil i city ke své celoživotní platonické lásce Rachel. Temný rytíř pokračuje tam, kde minule skončil. Bruce vypadá na veřejnosti jako playboy, lamač dívčích srdcí a floutek, který nemá nic jiného na starosti než se poflakovat s celým ruským baletem :). A v noci se naopak vynořuje z jeho duše ochránce nevinných a postrach všeho zla. Jakmile nastoupí na scénu Joker, ohromí vás.

A jak se tedy nejrychleji dostat na vrchol? Utnout hlavu hrdinovi dobra. Rozehraje partii Batman vs. Joker, která je stejně nebezpečná jako on. Ovšem je tu ještě jedna překážka, Gotham pod své ochranné křídla chce skrýt i radní Harvey Dent. Který veřejně vystupuje proti zločinu, čímž se taky vystavuje obrovskému riziku.

Mezi hrdiny se rozehrává psychologický souboj. Režisér Nolan děj zbytečně nenatahuje. Umírají skoro všichni dobří i zlý. Akce vás zavrtá hluboko do sedadla. Pochopíte, jak tenká je hranice mezi dobrem a zlem. Jak je těžké ztratit to co milujete. Ďábel vedle Jokera vypadá jako mazlíček.


Oficiální trailer s českými titulky



Akční / Thriller / Drama / Mysteriózní
USA, 2008, 152 min

Režie: Christopher Nolan
Hrají: Christian Bale, Heath Ledger, Aaron Eckhart, Michael Caine, Maggie Gyllenhaal, Gary Oldman, Morgan Freeman, Cillian Murphy, Eric Roberts, Anthony Michael Hall, Michael Jai White, William Fichtner, Keith Szarabajka, Danny Goldring, Beatrice Rosen, Edison Chen, Matthew Leitch, Nestor Carbonell, Nicky Katt, Monique Curnen, Tommy 'Tiny' Lister, Nathan Gamble, Sarah Jayne Dunn, Matt Rippy

zdroj: Premiére, Cinema
joslin
(Petra Hrabalová)
pátek 22. 8. 2008 08:00
Hrabalová, Petra. 2008. Batman - Temný rytíř. Vychytané.cz. [Online] 22. 8. 2008. [Citace: 27. 7. 2024.] http://clanky.vychytane.cz/clanek.php?id=1295. ISSN 1802-2677.
link na článek: http://clanky.vychytane.cz/Batman---Temny-rytir
Reklama. Chcete ji také?
Reklama. Chcete ji také?
Hledání na Vychytané.cz
text-fotky-akci DJ-vystupující

Prohledávat:   články    akce   
Seznam redaktorů naleznete zde
Fotoreporty z akcí
Nezobrazil se vám žádný fotoreport? Nebo ten správný? A vybrali jste si o pár řádků výše ten správný region? ;)

Reklama. Chcete ji také?
o serveru Vychytané.cz
(c) Vychytané.cz, 2003-2009. Všechna práva vyhrazena. Použité zdroje citujeme dle normy ČSN ISO 690. Registrace ISSN: 1802-2677. | Více o Vychytané.cz
Pravidla mediálního partnerství | Chcete se k nám přidat? Neustále hledáme fotografy a fotoreportéry! | Jak fotíme a které fotky nestahujeme | Chcete nám uploadovat fotoreport? Můžete!
Máte problém se zobrazením? Zkuste znovu načíst nastavení stránky. Generování stránky trvalo 0.139s.
 

Odkazy, které by vás mohly zajímat..


(c) Vychytané.cz, 2004-2024
Vaše IP: 3.17.176.60
Serverový čas: sobota 27. července 2024 06:53