Reklama. Chcete ji také?
Aktuální akce
Prosím zkontrolujte si, jakou oblast máte vybranou vpravo nahoře na stránce.
Nebo jednoduše nemáme v databázi žádnou další akci. Víte o nějaké? Řekněte nám o ní ve formuláři zde!

PROGRAM GOLDEN APPLE CINEMA ZLÍN 21.2.19 – 27.2.19

Přidat na Facebook
PROGRAM
21.2.19 – 27.2.19
rezervace vstupenek: +420 571 817 255-6
předprodej vstupenek: denně od 9 hodin
www.gacinema.cz

ZELENÁ KNIHA PŘEDPREMIÉRA 24.2. 20:15
USA – 2018 – (12) – 130 minut – titulky – Aerofilms – komedie, drama, road movie
Bývalý vyhazovač a drobný podvodníček Tony „Pysk” Vallelonga (Viggo Mortensen) má mezi newyorskými Italy pověst chlápka, který dokáže vyřešit každou šlamastyku. Slavný černošský klavírista Dr. Don Shirley (držitel Oscara® Mahershala Ali) si ho proto najímá jako řidiče
a bodyguarda na turné po divokých státech amerického Jihu 60. let.
Tony je horkokrevný, ne moc vzdělaný, ale o to mazanější. Nade vše miluje svoji ženu (Linda Cardellini) a smažená kuřata. Dr. Don je jeho protikladem: kultivovaný génius jemných mravů a pevných zásad. Aby společně překonali nástrahy, musí si k sobě oba tvrdohlaví muži najít cestu skrz předsudky a humorné přešlapy.
Režie: Peter Farrelly
Hrají: Viggo Mortensen, Mahershala Ali, Linda Cardellini, Don Stark, Brian Stepanek, P.J. Byrne, Iqbal Theba, Tom Virtue, Ninja N. Devoe, Daniel Greene


MRAZIVÁ POMSTA PREMIÉRA
USA – 2019 – (15) – 118 minut – titulky - Vertical Ent. – drama, thriller
V Mrazivé pomstě, strhujícím akčním thrilleru plném černého humoru, hraje Liam Neeson Nelse Coxmana, muže od rodiny, jehož klidný život s manželkou (Laura Dern) je obrácen vzhůru nohama, když jim za podivných okolností zemře syn. Nels začne pátrat po pravdě
o smrti svého potomka na vlastní pěst a jeho touha po spravedlnosti se rychle změní
v krutou mstu. Drogový král přezdívaný Viking (Tom Bateman) postupně záhadně přichází
o své zabijáky a Nels se pomalu mění z příkladného občana v chladnokrevného mstitele, který nedovolí ničemu a nikomu, aby mu stál v cestě.
Režie: Hans Petter Moland
Hrají: Liam Neeson, Emmy Rossum, Tom Bateman, William Forsythe, Laura Dern

JAK VYCVIČIT DRAKA 3 3D PREMIÉRA
USA – 2019 – (0) – 104 minut – dabing – CinemArt – animovaný, dobrodružný
Mladý Viking Škyťák a drak Bezzubka se vracejí v pokračování úspěšné dobrodružné animované série Jak vycvičit draka. Společně budou hledat Skrytý svět, jedinou naději na záchranu lidskodračího společenství.
Ostrov Blp je dračí ráj obývaný Vikingy, nebo vikinský ráj obývaný draky, jak se to vezme. Bývalí odvěcí nepřátelé tu žijí v záviděníhodné harmonii. Vládne jim mladý náčelník Škyťák, který miluje létání s okřídleným parťákem Bezzubkou. A miluje i svoji kamarádku Astrid, jen jí to ještě nestačil naplno říct. Paradoxně právě láska se stane předzvěstí mračen, která se nad Blpem začnou stahovat. Škyťák je v tom nevinně, může za to rozkošná bílá dračice Bleskoběska, jež doslova omráčí Bezzubku, který se pod jejím vlivem promění z obávaného Nočního běsu na nejistého puberťáka. Možná i proto včas ve vzduchu neucítí nebezpečí pro všechny draky, které se ke břehům ostrova blíží. Ve snaze najít pro ně nové útočiště se Škyťák a Astrid vydají pátrat po mýty opředeném Skrytém světu, v němž by se všichni draci mohli před touto hrozbou ukrýt. Najdou ho? A najdou ho včas?

VŠICHNI TO VĚDÍ PREMIÉRA
Španělsko – 2018 – (12) – 132 minut – titulky - Aerofilms - drama
Krásná Laura přijíždí do rodného Španělska na svatbu své sestry. Bujarou oslavu v kraji prosluněných vinic však naruší zmizení jednoho z hostů. Brzy se ukáže, že pod povrchem dřímají staré křivdy a tajemství, která měla zůstat zapomenuta. Nejslavnější filmový pár současnosti Penélope Cruz a Javier Bardem excelují v hlavních rolích dávných milenců, mezi kterými to nikdy nepřestalo jiskřit. Psychologický thriller dvojnásobného držitele Oscara Asghara Farhadiho se stal zahajovacím filmem festivalu v Cannes.
Režie: Asghar Farhadi
Hrají: Penélope Cruz, Javier Bardem, Ricardo Darín, Eduard Fernández, Bárbara Lennie, Inma Cuesta, Ramon Baera

ÚHOŘI MAJÍ NABITO PREMIÉRA
ČR – 2019 - (12) – Falcon
Tohle není jenom hra. Je to útěk z reality všedních dnů, se kterým nejde přestat. Úhoři mají nabito je černá komedie o partě chlapů, pro které se hra na URNU (Útvar rychlého nasazení) stala únikem z jejich nudných životů. Zasahují u domnělých zločinců, evakuují kulturáky a do svých her zatahují nic netušící okolí.
Žene je touha po adrenalinu a falešná představa, že jsou jako Robin Hood a jeho družina. Bohatým brát a chudým dávat.
Všechno jde hladce až do okamžiku, kdy se octnou v nesprávnou chvíli na nesprávném místě.
Kam až může vést lidská hloupost ve spojení s nešťastnou shodou okolností?!
Režie: Vladimír Michálek
Hrají: Oldřich Kaiser, Matěj Hádek, Kryštof Hádek, Jiří Vyorálek, Patrik Holubář, Anna Kameníková, Matěj Ruppert, Martin Sitta a Jiří Lábus

SPOLU TO DÁME (FKS) 27.2. v 10:00 a 14:00
Německo – 2018 – (12) – 104 minut - dabing – Bontonfilm – komedie, drama
Představitel učitele z extrémně populární série „Fakjů pane učiteli“ se vrací do kin v další skvělé roli ve filmu plném smíchu i dojetí. A říká jasně „Spolu to dáme“. Jako nezodpovědný floutek Lenny dostane na starosti patnáctiletého kluka Davida s vážně nemocným srdcem. Davidova prognóza říká, že svých šestnáctých narozenin už se nejspíš nedožije. Lenny pojme péči zcela po svém, bez pravidel. Jestli má David umřít mladý, nemá smysl dělat domácí úkoly. Zato striptýz aspoň jednou v životě vidět musí!
Po další divoké pařbě zaparkuje zbohatlický floutek a playboy Lenny svoji káru jen těsně vedle garáže, hned na dně napuštěného bazénu. A tátovi dojde trpělivost. Konec flákání, konec utrácení, konec toho být naprostý budižkničemu.
Lenny se musí začít starat o patnáctiletého Davida s těžce nemocným srdcem, kterému podle lékařů zbývá pár měsíců života. David žije v sanatoriu, a kromě operací toho vlastně moc nepoznal. V jeden moment se tak střetnou dva naprosto rozdílné světy, svět klubů, mejdanů, alkoholu a krásných holek se světem nemocnice, léků a operačních sálů. S tím druhým světem si ale Lenny moc starostí nedělá a začne se o Davida starat tak, jak prostě umí.
„Jste bezstarostný ignorant a egomaniak. To je pro těžce nemocného kluka ideální,“ slyší
od krásné lékařky. Rozhodne se, že to spolu dají a že si David musí užít, dokud to jde. Ukrást auto, jít na striptýz, do klubu, prostě jen nakupovat blbosti. A pak si David přeje, že by se chtěl zamilovat do nějaké holky. To je velký oříšek, ale nečekané kamarádství už je tak pevné, že začnou pracovat i na tom. Když se s někým stanete opravdoví kámoši, nese to sebou i jeden závazek – Spolu to dáme. A na plno, jako kdyby už nemělo být žádné zítra... což se ostatně může opravdu stát.
Svým námětem připomíná film slavnou komedii Nedotknutelní, nebo mladistvou verzi komedie Než si pro nás přijde. Ovšem o opisování nemůže být řeč. Film „Spolu to dáme“ vzniknul podle skutečného příběhu a podle knihy, kterou jeden z kamarádů sepsal.
Režie: Marc Rothemund
Hrají: Elyas M´Barek, Philip Noah Schwarz, Nadine Wrietz 50,-

ALITA: BOJOVÝ ANDĚL 3D
USA - 2018 – (12) – 122 minut – CinemArt – akční, sci-fi
Alita je stvoření z dob temna a beznaděje. Při pátrání po nepoužívaných částech kyborgů jí nalezne doktor Ido. Alita si nevzpomíná kdo je, ani odkud přišla. Ale doktor Ido přesně ví, s kým má tu čest. Alita je bojový anděl, který dokáže světu pomoci přerušit éru smrti
a destrukce, kterou zde započal Tiphares.
Režie: Robert Rodriguez
Hrají: Rosa Salazar, Jennifer Connelly, Christoph Waltz, Michelle Rodriguez, Mahershala Ali, Jackie Earle Haley, Eiza González, Keean Johnson, Ed Skrein, Lana Condor

LÉTO S GENTLEMANEM
ČR - 2019 – (0) – 98 minut - Bioscop – komedie
Anna (Alena Antalová) tráví se svým manželem (Igor Bareš) každé léto v chatové oblasti pár desítek kilometrů za Prahou. Jsou svoji už celou věčnost, takže jejich manželství sklouzlo, jak to, tak bývá, do rutiny a stereotypu. Muž svůj čas už dlouho spravedlivě dělí mezi karban s kamarády v hospodě a výrobu modelů lodí ze sirek uvnitř lahví, jeho žena je pro něj prakticky neviditelná. Anna si každé léto zpříjemňuje několik dní pravidelným setkáváním s kamarádkami, kolegyněmi z práce, které za ní do malebných středních Čech přijíždějí na cyklistické výlety do okolí hradu Kamýk. Jednoho dne se ve vesnici objeví Artur (Jaromír Hanzlík). Elegantní šarmantní gentleman, který je, jak všichni předpokládají, novým majitelem místního zámku. Zámek je sice spíš polorozpadlá ruina, ale zámecký pán s ním má velké plány. Mezi Arturem a Annou přeskočí jiskra. Anna zažívá pocity již dlouho nepoznané. Artur je galantní a zahrnuje ji pozorností, Anna s ním čím dál častěji uniká své životní realitě vstříc romantickým výletům a dobrodružstvím…
Režie: Jiří Adamec
Hrají: Jaromír Hanzlík, Alena Antalová, Igor Bareš, Lucie Vondráčková, Miroslav Šimůnek, Dana Batulková, Yvetta Blanarovičová, Petra Jungmannová, Tereza Kostková, Jan Vlasák, Ivana Chýlková, Miroslav Etzler

NEDOTKNUTELNÍ
USA – 2019 – 125 minut – titulky - Bontonfilm – komedie, drama
Ani jeden z nich nemá budoucnost, přesto si lze jen těžko představit rozdílnější dvojici.
Na jedné straně milionář Phillip, vzdělaný sběratel umění, renesanční člověk s kulturním rozhledem a vybraným vkusem z vyšší společnosti, který je po nehodě během paraglidingu ochrnutý a upoutaný na vozík. Na druhé straně černošský mladík z předměstí. Díky energii, odvaze a bezprostřednosti by mu měl patřit svět, ale jako čerstvě propuštěný vězeň nemá šanci získat práci a zjišťuje, že svět o něj ani trošku nestojí.
Setkají se spíš omylem, nejspíš o to moc nestojí, Phillip si i tak vybere živelného kluka téměř z ulice jako svého ošetřovatele. Možná to byl krok zoufalé nudy, dost možná i řízená sebevražda. Ať tak či onak, jejich soužití po krátké nedůvěře překoná všechny rozdíly a oba charaktery z jiných vesmírů života do sebe zapadnou jako Lego. Jejich neočekávané přátelství nabízí dojemný, zábavný, a hlavně neuvěřitelně silný zážitek.
Film je remakem jednoho z komerčně nejúspěšnějších francouzských filmů všech dob.
Režie: Neil Burger
Hrají: Bryan Cranston, Kevin Hart, Nicole Kidman

LEGO® PŘÍBĚH 2
USA - 2019 - (0) – 106 minut – dabing - Vertical Ent. – animovaná komedie
Kostky jsou vrženy
V pokračování úspěšného animovaného filmu "LEGO® příběh”, se opět setkáme s hrdiny
z Bricksburgu, kteří se ve zcela novém akčním dobrodružství pouštějí do boje za záchranu svého milovaného města.
Uplynulo již pět let od chvíle, kdy všechno bylo boží a obyvatelé města musí čelit nové obrovské hrozbě: nájezdníkům LEGO DUPLO® z vesmíru, kteří ničí vše rychleji, než obyvatelé města stíhají obnovovat.
Boj za vítězství a obnovení harmonie ve světě LEGO zavede Emmeta, Hustěnku, Batmana
a jejich přátele do vzdálených neprobádaných světů, včetně podivné galaxie, ve které je všechno jako v muzikálu.
Na jejich tažení projde zkouškou nejen jejich odvaha a kreativita ale i mistrovské stavitelské dovednosti. Zároveň se ukáže, jak výjimeční hrdinové to ve skutečnosti jsou.
Režie: Mike Mitchell, Trisha Gum

POTOMEK
USA – 2019 – (15) – 92 minut – titulky – Forum Film - horor
Ve stejnou dobu jako přišel na svět malý Miles, se na jiném místě odehrála tragédie. Dvě zdánlivě nesouvisející události se o několik let propojí děsivým způsobem. Milesova máma Sarah se znepokojením sleduje synovo nevyzpytatelné a agresivní chování. Postupně se smiřuje s myšlenkou, že malého chlapce ovládá nějaká špatná, nadpřirozená síla. Musí potlačit svůj mateřský instinkt milovat a chránit vlastní dítě a podrobit ho testům, aby pochopila, proč dělá ty hrozné věci. Chce se za každou cenu dozvědět pravdu - kdo nebo co získalo moc nad jejím synem. Odpovědi na všechny otázky se skrývají hluboko v minulosti
a Sarah brzy pochopí, že skutečnost je daleko horší než její představy ...
Režie: Nicholas McCarthy
Hrají: Taylor Schilling, Colm Feore, Brittany Allen

ŽENY V BĚHU
ČR - 2019 - (0) - 93 minut – CinemArt - komedie
Věra (Zlata Adamovská) prožila s Jindřichem báječný život a je pevně rozhodnutá splnit i jeho poslední přání – zaběhnout maraton! Emancipovaná a rázná matka tří dcer (Tereza Kostková, Veronika Kubařová, Jenovéfa Boková) v tom nevidí žádný problém. Prostě si trasu rozdělí na čtyři díly a zdolají těch více než 42 kilometrů jako rodinná štafeta. Žádná z nich sice dosud neuběhla ani metr, ale do startu přece zbývají tři měsíce a trenér Vojta (Vladimír Polívka) připravil skvělý kondiční plán. Stačí jen začít. Dcery se ovšem do běhání neženou. Mají úplně jiné starosti. Nejstarší Marcela (Tereza Kostková) čelí dennodenně průšvihům svých tří synů, zatímco jejich otec Karel (Ondřej Vetchý) ji už dvacet let neumí, nebo nechce, požádat
o ruku. Prostřední Bára (Veronika Kubařová) touží po dítěti, jenže pro něj zatím neuhnala toho pravého tatínka. Její biologické hodiny bijí na poplach, a jak Bára sama s nadsázkou říká, asi jí nezbude nic jiného, než si nasadit punčochu na hlavu a vyběhnout vykrást spermabanku. Nejmladší Kačka (Jenovéfa Boková) sice chlapa má, ale ten chlap má jeden zásadní háček – manželku. Zamilovaná Kačka lpí s vytrvalostí zbloudilého maratonce na vztahu bez budoucnosti, protože její láska je zatím beznadějně slepá. Je zřejmé, že dcery mají momentálně úplně jiné priority než běžecký trénink. Svérázná maminka Věra proto musí napnout všechny síly, aby rodinnou štafetu přivedla přes řadu překážek a komediálních komplikací na start Jindřichova vysněného maratonu. S běháním je to úplně stejné jako
v životě. Důležité je vydržet a nevzdávat to, když cíl je na dosah…
Režie: Martin Horský
Hrají: Zlata Adamovská, Tereza Kostková, Veronika Kubařová, Jenovéfa Boková, Vladimír Polívka, Ondřej Vetchý, Martin Hofmann

ÚNIKOVÁ HRA
USA - 2019 - (15) – 100 minut - titulky - Falcon – psychologický thriller
Umírají touhou si zahrát
Psychologický thriller Úniková hra vypráví příběh šesti lidí, kteří přijali výzvu zúčastnit se únikové hry. Velmi brzy ale zjistí, že ze hry cesta ven neexistuje… a začíná boj o přežití.
Režie: Adam Robitel
Hrají: Tyler Labine, Deborah Ann Woll, Taylor Russell, Nik Dodani, Logan Miller, Jay Ellis

PSÍ DOMOV
USA – 2019 – (0) – dabing – 92 minut - Falcon – rodinný, dobrodružný
Cesta plná psích dobrodružství
Dobrodružný rodinný film od autora bestselleru Psí poslání.
Když si Lucas Bellu adoptoval, byla ještě malé štěně. Od té doby se stali nejlepšími přáteli. Jednoho dne však Bella zmizí a ocitne se více jak 600 km od svého pána. Láska k páníčkovi je však silnější než nepřízeň osudu a Bella se rozhodne vrátit se domů. Cestou ji čeká mnoho dobrodružství, noví přátelé, ale i nebezpečí a nástrahy velkého neznámého světa…
Režie: Charles Martin Smith
Hrají: Ashley Judd, Jonah Hauer-King, Alexandra Shipp

SLOŽKA 64
Dánsko – 2018 – (12) – 119 minut – titulky – Aerofilms – thriller, krimi
Jak souvisí dávný případ převýchovy „necudných“ dívek na opuštěném ostrově s děsivou scénou nalezenou za falešnou stěnou jednoho kodaňského bytu?
Dosud nejvydařenější thriller ze série Oddělení Q podle bestsellerů Jussiho Adler-Olsena se v Dánsku stal nejúspěšnějším domácím filmem všech dob.
Podivné lékařské experimenty, zneužívání a převýchova „necudných“ dívek. Do rukou detektiva Carla Mørcka a jeho asistenta Assada z kriminálního Oddělení Q se dostává další nevyřešený případ. Jak souvisí děsivé, půl století staré tajemství opuštěného ostrova Sprogø se třemi mumifikovanými těly nalezenými za falešnou stěnou jednoho kodaňského bytu? A komu patřila čtvrtá, prázdná židle u prostřeného stolu?
Mrazivý detektivní příběh založený na skutečné kapitole dánských dějin je čtvrtým severským thrillerem natočeným podle bestsellerů Jussiho Adler-Olsena.
Režie: Christoffer Boe
Hrají: Nikolaj Lie Kaas, Fares Fares, Søren Pilmark, Johanne Louise Schmidt, Fan Bornedal, Clara Rosager, Michael Brostrup, Nicolas Bro, Anders Hove, Elliott Crosset Hove, Vibeke Hastrup

LEDOVÁ SEZÓNA: MEDVĚDI JSOU ZPĚT
USA - 2018 - (0) - 90 minut – dabing - Bontonfilm – animovaný, komedie
Lední medvěd Norm si na zimní spánek vůbec nepotrpí. Právě naopak. Když se venku ochladí, začíná pro něj a pro celou partu kamarádů ze severu ta pravá Ledová sezóna, sezóna plná dobrodružství a zábavy. Norm nejdříve způsobí pořádné pozdvižení na své výpravě do New Yorku, aby ho po návratu domů čekal jeden důležitý úkol. Musí z ostatních zvířat severu postavit hokejové družstvo a v jednom velkolepém zápase zachránit drahocenný led a jejich ledový domov.
Lední medvědi vynikají silou a obratností a žijí samotářským životem. Hrozivou bílou šelmou se medvěd Norm stal asi jen omylem. Má totiž rád společnost, legraci a kámoše, zatímco v tom, jak být dravým, děsivým a nebezpečným vládcem promrzlých planin docela pokulhává. Je to dobrák od kosti, ale ať chce nebo nechce, Norm prostě je lední medvěd, žije na severním pólu a musí se stát vůdcem. Aby získal aspoň trochu potřebného respektu, tak se se svým medvědím synem a osvědčenou skupinou potrhlých nezničitelných lumíků vydává do města, které nikdy nespí. Do New Yorku. Tady si podle plánu užije chvíle slávy a obdrží slavnostní klíč k městu. Ale kam šlápne, tam rostou průšvihy a zmatky. Nechtěně se zaplete do bankovní loupeže, vyvolá obrovskou policejní honičku, a nakonec jsou všichni rádi, že město, kam přijel, po jeho odjezdu ještě stojí.
Ten hlavní úkol krále severu čeká Norma až zpátky doma. Chamtivá korporace začala těžit led jeho domova a Norm se odhodlá k bláznivému kroku. O osudu jejich cenného ledu, na kterém všichni žijí, rozhodne jedno velkolepé hokejové utkání. Sob do brány, lumíci do obrany, tuleňové na křídla a medvěd do útoku. Zvířata severu dávají dohromady báječné hokejové družstvo a začínají trénovat na zápas s dosud neporaženými šampiony.
Režie: Tim Maltby

RAUBÍŘ RALF A INTERNET
USA - 2018 - (0) – 113 minut - dabing – Falcon – animovaný, dobrodružný
Walt Disney Animation Studios uvádí akcí nabité dobrodružství Raubíř Ralf a internet.
Opouštíme Litwakovu videohernu a vydáváme se do rozsáhlých, nezmapovaných a vzrušujících vod internetu, na kterých udělá Ralfovo raubířství pořádné vlny. Známý videoherní záporák Ralf a jeho malá rošťácká kamarádka Vanilopka von Šmak musí podniknout riskantní cestu po světové počítačové síti a najít náhradní část do Vanilopčiny videohry s názvem Cukrkáry. Cestou se Ralf s Vanilopkou setkávají s občany internetu, mezi které patří například podnikatelka zvaná Joo, která je hlavním algoritmem a duší trendové stránky BuzzzTube a Shank, drsná závodnice z ještě drsnější závodní hry zvané Masakr.
Režie: Rich Moore, Phil Johnston

ASTERIX A TAJEMSTVÍ KOUZELNÉHO LEKTVARU
FR – 2018 - (0) – 85 minut - dabing - Bioscop – animovaný, komedie
Další dobrodružství veselé dvojice Asterixe a Obelixe
Příběh z prostředí svérázné galské vesnice se točí kolem jejich čarovného nápoje. Ten účinkuje tak, že kdo ho vypije, ten se stane nadpozemsky silným. A díky této síle, odolává vesnice neustálým útokům Římanů. Starý a popletený druid Panoramix, který jako jediný ví, jak se tento nápoj připravuje, spadne při sběru jmelí ze stromu. Při pádu si nejen zlomí nohu, ale také si uvědomí, že pokud se s ním něco stane, tak budoucnost Galů je ohrožena. Proto se rozhodne odevzdat tajemství kouzelného nápoje někomu mladšímu. Na hledání toho správného druida si vezme na pomoc dva „osvědčené“ hrdiny z vesnice – Asterixe a Obelixe.
A dobrodružná cesta za budoucím nositelem tajemství kouzelného nápoje může začít….
Režie: Alexandre Astier, Louis Clichy

AQUAMAN
USA - 2018 - (12) – 143 minut - Vertical Ent. – akční, fantasy
Domov volá
Studio Warner Bros. Pictures a režisér James Wan Vám přináší akcí nabitý, dobrodružný
a vizuálně úchvatný velkorozpočtový snímek ze světa sedmi moří, “Aquaman”.
Filmový příběh o populárním superhrdinovi ze stáje DC Comics odhaluje původ Arthura Curryho (Jason Momoa – Hra o trůny), napůl člověka, napůl obyvatele bájné Atlantidy, kterého jeho životní cesta přiměje čelit pravdě nejen o tom, kým ve skutečnosti je,
ale zároveň prověří, zdali je hoden stát se tím, pro co byl zrozen… králem.
Režie: James Wan
Hrají: Jason Momoa, Amber Heard, Patrick Wilson, Nicole Kidman, Yahya Abdul-Mateen II, Willem Dafoe, Randall Park, Dolph Lundgren, Temuera Morrison, Graham McTavish, Michael Beach

PAT A MAT: ZIMNÍ RADOVÁNKY
ČR – 2018 - (0) – 60 minut - Bioscop – animovaný, rodinný
Zimní radovánky Pata a Mata, to tu ještě nebylo!
Blíží se zima a naši známí kutilové to nemohou nechat jen tak. Navíc když je „zaskočí“ sněhová nadílka, která se jim snesla na zahradu. Jaký nový stroj na sníh naši dva kutilové vymyslí? Po dovádění na sněhu přijde vhod horká sauna, tak proč by si ji rovnou nepostavili. Jak si poradí s vánoční výzdobou a jaké dárky si kutilové nadělí pod vánočním stromečkem? A co teprve až si vyrobí Betlém a oslaví Silvestra.
Pro naše dva kutily není žádná komplikace překážkou a žádná výzva dostatečně velká.
Pat a Mat, jak již jsme zvyklí, přináší zábavu na ostří šroubováku a legraci až se hřebíky budou prohýbat.
Režie: Marek Beneš

GRINCH
USA - 2018 - (0) - 89 minut – dabing – CinemArt – animovaná komedie
Grinch je v klidu
Grinch, stejně jako spousta dalších bytostí, nenávidí Vánoce. Zatímco většina z nás rezignuje a svátky klidu a míru tiše protrpí, on se je rozhodne zničit.
Grinch je nenapravitelný bručoun, který nesnáší všechno a všechny a ze všeho nejvíc Vánoce. Ty by nejradši zrušil. A ve filmu, který natočili Padouši, co mají na svědomí Mimoně, se o to dokonce pokusí.
Na světě se překvapivě najde spousta lidí, kteří Vánoce nemají rádi. Mezi nimi všemi vyniká Grinch, věčně rozmrzelý zelený chlupatec, jemuž naprosto vyhovuje samotaření v jeskyni, kde se nechává obskakovat svým psem Maxem. Do civilizace vychází jen v těch nejnutnějších případech, například když jeho lednice a spíž začnou zívat prázdnotou. Háček je v tom, že ve vesničce Kdosice, kam za nákupy vyráží, žijí samí nechutně pozitivní obyvatelé, které jsou tím nadšenější a dychtivější, čím víc se blíží Štědrý den. Domy jsou obsypané světly, koledy zní na každém kroku, děti si připravují seznamy dárků, ve vzduchu voní cukroví, a to všechno působí na Grinche jako červený hadr na býka. A když se pak ještě dozví, že letošní vánoční svátky by měly být ve vesničce třikrát opulentnější než v jiných letech, rozhodne se to celé zarazit a vánoční atmosféru lidem z Kdosic ukrást doslova pod nosem. A protože je Grinch hlava mazaná, vymyslí naprosto dokonalý plán, po kterém zůstanou Kdosickým jen oči pro pláč. Stačí nalézt sáně, vhodné stádo sobů, nasadit si falešný plnovous a předběhnout toho dědka, který nosí dárky komínem.
Jenže i ten, kdo počítá doslova se vším, se může jednou přepočítat. V Kdosicích žije holčička Cindy, která se rozhodla nalíčit na Santu past, jen aby ho mohla poprosit o nějaký výjimečný dárek pro upracovanou maminku. První setkání Grinche a Cindy bude trochu bolet, ale oběma velmi nečekaně změní život.
Režie: Yarrow Cheney, Scott Mosier
V čes. znění: Vojtěch Dyk, Matěj Hádek, Michaela Skalníková, Martina Šťastná, Matěj Havelka, Dušan Kollár, Mikuláš Převrátil, Matěj Macháček

BOHEMIAN RHAPSODY
VB/USA – 2018 – (12) – 134 minut - titulky – CinemArt – životopisný, hudební, drama
Bohemian Rhapsody popisuje hudební dráhu i nekontrolovatelnou životní spirálu Freddie Mercuryho od založení skupiny Queen až po památný koncert Live Aid v roce 1985.
Queen. Jediné, co je pozoruhodnější než jejich muzika, je jeho příběh. Bohemian Rhapsody popisuje hudební dráhu i jedinečnou životní a uměleckou jízdu Freddieho Mercuryho od založení skupiny Queen až po památný koncert Live Aid v roce 1985.
Film Bohemian Rhapsody je oslavou rockové skupiny Queen, jejich hudby a především Freddieho Mercuryho, který svou tvorbou i životem vzdoroval všem myslitelným stereotypům, díky čemuž se stal jedním z nejvýraznějších umělců na světě.
Snímek mapuje raketový vzestup nekonvenční skupiny prostřednictvím jejich revolučního zvuku a ikonických písní, jako jsou We Will Rock You, We Are the Champions nebo právě Bohemian Rhapsody. Jejich příběh začíná bleskovým startem, pokračuje neřízenou životní spirálou a vrcholí nezapomenutelným, strhujícím vystoupením na koncertu Live Aid v roce 1985. Na jeho pódiu Queen v čele se rtuťovitým Freddiem předvedli jednu z největších show v historii rocku. Jejich hudba byla a stále je ohromnou inspirací pro celý svět.
Režie: Bryan Singer, Dexter Fletcher
Hrají: Rami Malek, Joseph Mazzello, Gwilym Lee, Ben Hardy, Allen Leech


AKCE

SEVERSKÁ FILMOVÁ ZIMA 2019 21. – 24. 2.
Pod záštitou Severského filmového klubu proběhne již tradiční přehlídka kinematografie skandinávských zemí s příznačným názvem Severská filmová zima. Drsný severský humor, syrová dramata a mrazivé detektivní příběhy dokreslí překrásná skandinávská příroda.

21. 2. 19:00 CO TOMU ŘEKNOU LIDI
22. 2. 19:00 NEKLID
23. 2. 19:00 KRÁČEJ SE MNOU
24. 2. 19:00 HEAVY TRIP
109,-

ISHORTS: OSCAR 2019 – HRANÉ 27. 2. 19:15
Sezóna velkých filmových cen je tu a iShorts vám opět exkluzivně přináší možnost podívat se na velkém plátně na všechny animované a hrané krátké filmy, které se budou ucházet o zlatou sošku Oskara.
Přijďte se podívat, jakými filmy zkrátka žije Hollywood a tipnout si, který zvítězí. KRÁTKÉ FILMY 2019 NOMINOVANÉ NA CENU OSCAR – HRANÉ 60,-

Lenny
(Lenka Nosková)
úterý 19. 2. 2019 21:30
Nosková, Lenka. 2019. PROGRAM GOLDEN APPLE CINEMA ZLÍN 21.2.19 – 27.2.19. Vychytané.cz. [Online] 19. 2. 2019. [Citace: 26. 10. 2024.] http://clanky.vychytane.cz/clanek.php?id=12824. ISSN 1802-2677.
link na článek: http://clanky.vychytane.cz/PROGRAM-GOLDEN-APPLE-CINEMA-ZLÍN-21.2.19-–-27.2.19
Hledání na Vychytané.cz
text-fotky-akci DJ-vystupující

Prohledávat:   články    akce   
Seznam redaktorů naleznete zde
Fotoreporty z akcí
Nezobrazil se vám žádný fotoreport? Nebo ten správný? A vybrali jste si o pár řádků výše ten správný region? ;)

o serveru Vychytané.cz
(c) Vychytané.cz, 2003-2009. Všechna práva vyhrazena. Použité zdroje citujeme dle normy ČSN ISO 690. Registrace ISSN: 1802-2677. | Více o Vychytané.cz
Pravidla mediálního partnerství | Chcete se k nám přidat? Neustále hledáme fotografy a fotoreportéry! | Jak fotíme a které fotky nestahujeme | Chcete nám uploadovat fotoreport? Můžete!
Máte problém se zobrazením? Zkuste znovu načíst nastavení stránky. Generování stránky trvalo 0.093s.
 

Odkazy, které by vás mohly zajímat..


(c) Vychytané.cz, 2004-2024
Vaše IP: 3.133.131.106
Serverový čas: sobota 26. října 2024 07:38