Reklama. Chcete ji také?
Aktuální akce
Prosím zkontrolujte si, jakou oblast máte vybranou vpravo nahoře na stránce.
Nebo jednoduše nemáme v databázi žádnou další akci. Víte o nějaké? Řekněte nám o ní ve formuláři zde!

Trojská botanická zahrada letos slaví půl století své existence

Zpěvačka Marta Jandová, herečky Anna Geislerová a Markéta Hrubešová a tanečnice Jovanka Vojtková se staly kmotrami při křtu publikací v rámci 50. narozenin Botanické zahrady.
Přidat na Facebook
Trojská botanická zahrada letos slaví půl století své existence. Výročí bude připomínat řadou akcí, oblíbených výstav i novinkami. Celý narozeninový rok se ponese v duchu oslavy krásy rostlinného těla. Už na začátku března se milovníci květin mohou těšit na atraktivní výstavu exotických orchidejí, kterou tentokrát doprovodí aranžmá z dílny přední české floristky Kláry Franc Vavříkové. Zahradu v její padesáté sezoně čeká také budování nových expozic, zázemí pro návštěvníky i pro odbornou práci. 23. ledna byla zahájena jubilejní sezona slavnostním křtem dvou nových knižních publikací a narozeninového kalendáře. Kmotrami se staly krásné dámy: zpěvačka Marta Jandová, herečky Anna Geislerová a Markéta Hrubešová a tanečnice Jovanka Vojtková.

Ačkoliv první snahy o založení botanické zahrady v Troji lze zaznamenat už období první republiky, oficiálně začala existovat až 1. ledna 1969. Pro veřejnost ale zůstala dvacet let téměř neznámá, v té době se zde vytvářely sbírky, které později sloužily jako základ při budování expozic. Zpřístupněna byla zahrada až v roce 1992. Úvodní expozici si v té době během sezony prohlédlo dvacet tisíc návštěvníků. V následujících letech prošla zahrada pozvolným rozvojem a postupně se rozšiřovala o další expozice. Zlomovou událostí se pak pro ni stalo otevření skleníku Fata Morgana, díky kterému zájem o trojskou botanickou zahradu mnohonásobně vzrostl. „V loňském roce zahradou prošlo rekordních 371 tisíc návštěvníků, čehož si nesmírně vážíme, a chceme, aby se k nám i nadále rádi vraceli. Proto jsme i pro letošní jubilejní sezonu připravili zajímavý program. Navážeme na tradici oblíbených výstav kaktusů a masožravých rostlin, chybět nebude ani výstava orchidejí ve skleníku Fata Morgana nebo bonsají v Japonské zahradě. Naše narozeninové akce propojí téma oslavy krásy rostlinného těla,“ říká Bohumil Černý, ředitel Botanické zahrady hl. m. Prahy.

www.botanicka.cz

Zdroj: Darina Miklovičová
Tina
(Martina )
čtvrtek 24. 1. 2019 09:00
, Martina . 2019. Trojská botanická zahrada letos slaví půl století své existence. Vychytané.cz. [Online] 24. 1. 2019. [Citace: 26. 10. 2024.] http://clanky.vychytane.cz/clanek.php?id=12750. ISSN 1802-2677.
link na článek: http://clanky.vychytane.cz/Trojska-botanicka-zahrada-letos-slavi-pul-stoleti-sve-existence
Hledání na Vychytané.cz
text-fotky-akci DJ-vystupující

Prohledávat:   články    akce   
Seznam redaktorů naleznete zde
Fotoreporty z akcí
Nezobrazil se vám žádný fotoreport? Nebo ten správný? A vybrali jste si o pár řádků výše ten správný region? ;)

o serveru Vychytané.cz
(c) Vychytané.cz, 2003-2009. Všechna práva vyhrazena. Použité zdroje citujeme dle normy ČSN ISO 690. Registrace ISSN: 1802-2677. | Více o Vychytané.cz
Pravidla mediálního partnerství | Chcete se k nám přidat? Neustále hledáme fotografy a fotoreportéry! | Jak fotíme a které fotky nestahujeme | Chcete nám uploadovat fotoreport? Můžete!
Máte problém se zobrazením? Zkuste znovu načíst nastavení stránky. Generování stránky trvalo 0.042s.
 

Odkazy, které by vás mohly zajímat..


(c) Vychytané.cz, 2004-2024
Vaše IP: 3.133.131.106
Serverový čas: sobota 26. října 2024 07:38