Reklama. Chcete ji také?
Aktuální akce
Prosím zkontrolujte si, jakou oblast máte vybranou vpravo nahoře na stránce.
Nebo jednoduše nemáme v databázi žádnou další akci. Víte o nějaké? Řekněte nám o ní ve formuláři zde!
Reklama. Chcete ji také?

Žižkov, sobotní soupeř FC Tescoma Zlín

Nenápadný ale velmi kvalitní soupeř přicestuje v sobotu večer na stadion Letná ve Zlíně. Pražský celek FK Viktoria Žižkov sice nemá v této sezoně takové plány, jaké mýval v době svého někdejšího šéfa Ivana Horníka, ale úvodní dva zápasy letošního ročníku naznačily, že s týmem Stanislava Grigy se musí opět počítat.
Přidat na Facebook
Článek se týká akce
Gambrinus liga - Zlín vs Žižkov (fotbal)
sobota 16. srpna 2008 19:00
(konec +- neděle 17. srpna 2008 02:00)
Fotbalový stadion Letná
Zlín (CZ)
Na půdě ambiciózní Plzně prohráli Viktoriáni v brankové přestřelce jen nejtěsnějším poměrem 2:3, na domácím trávníku pak rozstříleli silné Teplice 3:0. A nic tomuto výsledku neubírá na kráse ani skutečnost, že Severočeši nemohli pod televizním vysílačem kvůli infekčnímu onemocnění nastoupit v nejsilnějším složení. Pět vstřelených branek ve dvou kolech tak dělá ze Žižkova jednoho z černých koňů soutěže.

A ani před zápasem ve Zlíně se Pražané nechtějí pasovat do role fotbalového otloukána. "Víme, že doma je toto mužstvo hodně nebezpečné a je to tým, který v utkáních na svém stadionu umí soupeře potrápit. Navíc jsou v situaci, kdy je pro ně zrovna tento zápas po dvou porážkách hodně důležitý. U nás je pochopitelně lepší nálada než po úvodním zápase v Plzni, ale už samozřejmě apelujeme na hráče, aby snad náhodou nedošlo k nějakému uspokojení. Říkáme jim, že se můžeme radovat z domácího vítězství, ale potom musíme potvrdit podobný výkon i na hřišti soupeře. Informace o soupeři pochopitelně máme tak jako vždy. Víme, že kádr zůstal celkem pohromadě, přišel nový trenér Josef Mazura a několik hráčů na zkvalitnění kádru. Dle mého pohledu se rozhodně nejedná o slabé mužstvo, ale jde pouze o souhru. Tým se prostě musí chytit a my doufáme, že se tak nestane právě v tomto utkání proti nám," věří před sobotním duelem ve Zlíně trenér FK Viktoria Žižkov Stanislav Griga.

Jeho svěřenci si loni po tříleté pauze opět vyzkoušeli nejvyšší domácí soutěž. Po průměrném podzimu se mužstvo zformovalo, na jaře zabralo a nakonec získalo tolik bodů, že závěr soutěže mohlo odehrát bez existenčních starostí. A letos pomýšlí ještě výš. "Chceme skončit lépe než loni. Sice jsme získali poměrně dost bodů, ale teď jsou očekávání taková, že bychom se tabulkou rádi posunuli ještě výš. I když je jasné, že letos bude boj v horních patrech hodně našlapaný," řekl Griga na předsezónní tiskové konferenci.

K lepším výsledkům by Pražanům měl dopomoct i letní průvan v hráčské kabině. Kouč Griga přivítal 11 nových hráčů, sedm naopak odešlo. Nejvýznamnější změnou bylo získání někdejšího reprezentačního obránce Gabriela, který se do české ligy vrátil po osmi letech strávených v Německu.

Právě Gabriel by měl vyřešit velký žižkovský problém, prostupnou defenzivu. Viktoriáni loni inkasovali 48 branek, hůř na tom už byl jen Most. "Na jaře už sice naše obrana byla lepší, ale i tak je to obrovské číslo. Teď věříme, že defenziva bude lepší. I díky příchodu Petra," uvažoval Griga.

Ten v záloze bude spoléhat i na nového špílmachra Martina Vozábala, útočnou sílu by mohl pozvednout Makedonec Riste Naumov, který by rád kráčel ve stopách krajana Gočeho Toleského, kanonýra Slavie. A investicí do budoucna je zase nákup talentovaných mladíků Josefa Hušbauera a Pavla Čermáka. Žižkov naopak ztratil stabilního stopera Michala Kropíka, který uvolnil místo Gabrielovi a odešel hostovat do týmu nováčka Bohemians Praha, a hlavně klíčového záložníka Ondřeje Kušníra, který zamířil do Sparty.

Přišli: Petr Gabriel (Bielefeld), Martin Vozábal (České Budějovice), Riste Naumov (Ethnikos Achnas), Pavel Čermák (Most), David Folwarczny (Brandýs nad Labem), Michal Houžvička (Lučenec), Luboš Hruška (Velim), Josef Hušbauer (Jihlava), Hemi (FC Soul), Aleš Hruška (Příbram).
Odešli: Lubomír Blaha, Tinga (hledají si angažmá), Oldřich Pařízek (konec kariéry), Michal Kropík (Bohemians Praha), Ondřej Kušnír (Sparta), Joussef Moughfire (Dunajská Streda), Aldo Mores (Zlaté Moravce).

Zdroj: Robert Štach
www.FCTescomaZlin.Cz

majkl
(Michal Gaja)
pátek 15. 8. 2008 08:00
Gaja, Michal. 2008. Žižkov, sobotní soupeř FC Tescoma Zlín. Vychytané.cz. [Online] 15. 8. 2008. [Citace: 27. 7. 2024.] http://clanky.vychytane.cz/clanek.php?id=1273. ISSN 1802-2677.
link na článek: http://clanky.vychytane.cz/Zizkov,-sobotni-souper-FC-Tescoma-Zlin
Reklama. Chcete ji také?
Reklama. Chcete ji také?
Hledání na Vychytané.cz
text-fotky-akci DJ-vystupující

Prohledávat:   články    akce   
Seznam redaktorů naleznete zde
Fotoreporty z akcí
Nezobrazil se vám žádný fotoreport? Nebo ten správný? A vybrali jste si o pár řádků výše ten správný region? ;)

Reklama. Chcete ji také?
o serveru Vychytané.cz
(c) Vychytané.cz, 2003-2009. Všechna práva vyhrazena. Použité zdroje citujeme dle normy ČSN ISO 690. Registrace ISSN: 1802-2677. | Více o Vychytané.cz
Pravidla mediálního partnerství | Chcete se k nám přidat? Neustále hledáme fotografy a fotoreportéry! | Jak fotíme a které fotky nestahujeme | Chcete nám uploadovat fotoreport? Můžete!
Máte problém se zobrazením? Zkuste znovu načíst nastavení stránky. Generování stránky trvalo 0.1s.
 

Odkazy, které by vás mohly zajímat..


(c) Vychytané.cz, 2004-2024
Vaše IP: 18.117.11.176
Serverový čas: sobota 27. července 2024 11:53