Aktuální akce
Prosím zkontrolujte si, jakou oblast máte vybranou vpravo nahoře na stránce.
Nebo jednoduše nemáme v databázi žádnou další akci. Víte o nějaké? Řekněte nám o ní ve formuláři zde!

Vdané ženy stráví úklidem téměř desetinu svého života

Šest let nepřetržitého úklidu čeká na každou průměrnou ženu, která založí rodinu a přijme úděl hospodyně. Týdně stojí úklid domácnosti ženu kolem 987 minut života. Jinak přepočteno jsou to dvě hodiny a jedenáct minut denně či 35,6 dní ročně.
Přidat na Facebook
Tyto statistiky vyplývají z průzkumu mezi čtyřmi tisícovkami hospodyněk, podle něhož nejvíce času zabere úklid kuchyně a práce s nádobím. Druhé časově nejnáročnější je praní prádla a třetí činností žehlení. Což mohu potvrdit sám osobně. Pokud ale jako já zapomenete prádlo v pračce, tak ho perete na 2x nebo 3x., čímž tento průměr navyšujete. Ale prádlo v pračce zapomínají jen chlapi, takže ty statistiky jsou opravdu pravdivé..

Ani mi v dnešní době nepřijde zajímavé, že šest z deseti žen pečujících o domácnost by si rádo opatřilo paní na úklid, kdyby si to mohlo dovolit. Ale kde vzít peníze pro paní na uklízení..??

„Ta čísla jsou ohromující, když je započítáte do průměrné délky života žen,“ uvedla Catherine Julianová ze společnosti Comfortier, která průzkum financovala. Přitom za průměrnou délku života ženy bylo považováno 63 let. Ženy tak úklidem tráví téměř desetinu svého života.

Mně osobně by zajímalo, které společnost by zafinacovala obdobný průzkum ale u mužů. Výsledky by mohly být hodně zájimavé..

Zdroj: Famous
www.novinky.cz

majkl
(Michal Gaja)
středa 13. 8. 2008 08:00
Gaja, Michal. 2008. Vdané ženy stráví úklidem téměř desetinu svého života. Vychytané.cz. [Online] 13. 8. 2008. [Citace: 8. 9. 2024.] http://clanky.vychytane.cz/clanek.php?id=1267. ISSN 1802-2677.
link na článek: http://clanky.vychytane.cz/Vdane-zeny-stravi-uklidem-temer-desetinu-sveho-zivota
Hledání na Vychytané.cz
text-fotky-akci DJ-vystupující

Prohledávat:   články    akce   
Seznam redaktorů naleznete zde
Fotoreporty z akcí
Nezobrazil se vám žádný fotoreport? Nebo ten správný? A vybrali jste si o pár řádků výše ten správný region? ;)

Reklama. Chcete ji také?
o serveru Vychytané.cz
(c) Vychytané.cz, 2003-2009. Všechna práva vyhrazena. Použité zdroje citujeme dle normy ČSN ISO 690. Registrace ISSN: 1802-2677. | Více o Vychytané.cz
Pravidla mediálního partnerství | Chcete se k nám přidat? Neustále hledáme fotografy a fotoreportéry! | Jak fotíme a které fotky nestahujeme | Chcete nám uploadovat fotoreport? Můžete!
Máte problém se zobrazením? Zkuste znovu načíst nastavení stránky. Generování stránky trvalo 0.106s.
 

Odkazy, které by vás mohly zajímat..


(c) Vychytané.cz, 2004-2024
Vaše IP: 3.145.76.163
Serverový čas: neděle 8. září 2024 03:35