Reklama. Chcete ji také?
Aktuální akce
Prosím zkontrolujte si, jakou oblast máte vybranou vpravo nahoře na stránce.
Nebo jednoduše nemáme v databázi žádnou další akci. Víte o nějaké? Řekněte nám o ní ve formuláři zde!
Reklama. Chcete ji také?

Ochutnejte Izrael všemi smysly

2. ročník Festivalu izraelského filmu KOLNOA přinese celkem 20 filmů ve více než 47 projekcích a také pestrý doprovodný program. Letos budou festival hostit rovnou tři kina – Kino Pilotů, Kino 35 a Kino Lucerna.
Přidat na Facebook
Vedle filmové přehlídky budou mít diváci možnost poznat i řadu jiných žánrů izraelské kulturní scény. Po dobu konání festivalu bude v prostorách restaurace Etnosvět a na tržišti Manifesto Market rozšířena nabídka o tradiční izraelské pokrmy. Pro ty zvídavější si kuchař Noam Darom připravil v restauraci Etnosvět i speciální přednášku o vývoji izraelské kuchyně, současné gastronomii a místních vlivech, které ji utvářejí. Povídání, které bude prokládáno postřehy založenými na osobní zkušenosti izraelského rodáka žijícího již 15 let v Česku, bude spojené s ochutnávkou.

Proslulou techniku taneční metody Gaga vytvořenou Ohadem Naharinem, uměleckým šéfem souboru Batsheva Dance Company a legendou tanečního světa, si budou návštěvníci moci vyzkoušet v rámci pohybové lekce Gaga vedené Natašou Novotnou z Kyliánova nadačního fondu. „S Gaga přidáváme na hlasitosti při poslechu vlastního těla. Objevujeme více dimenzí pohybu až nás pálí svaly a i to si dokážeme užít. Uvědomíme si svou výbušnou energii a občas ji použijeme. V prostoru jsme si vědomi všech kolem sebe, abychom zjistili, že nejsme centrem všeho. Napojíme se na svět nekonečných možností. Novými návyky nahrazujeme ty staré. Umíme být bdělí a zároveň uvolněni. Stáváme se přítomnými,“ říká o své metodě Ohad Naharin.



Zastoupení bude mít i prezentace výtvarného umění. V rámci spolupráce s Jeruzalémskou radnicí je přichystána skupinová výstava fotografií Jerusalem Spotlight, zachycující město z různých úhlů pohledů.

U příležitosti letošního 70. výročí založení Státu Izrael nabídne festival také vybrané filmy z izraelské filmové historie. Historickou sekci doplní série přednášek z dějin izraelského filmu filmové vědkyně Ruth Ben Hadar, která charakterizuje izraelskou kinematografii především jako projev multikulturní společnosti. Místní kinematografie podle Ben Hadar exceluje v zachycení rozdílnosti mnoha rozličných skupin žijících na území Izraele a jejich vzájemného napětí.

Ve speciální projekci budou mít diváci možnost zhlédnout dva filmy z minulého ročníku festivalu. Film Cukrář, režiséra Ofira Raula Graziera, který bude letos reprezentovat Izrael ve filmovém klání o Oscara a dokument Ben Gurion, epilog, který do Prahy přijede osobně představit producentka a střihačka tohoto zrestaurovaného snímku Jael Perlov.

Více informací na:
www.kolnoa.cz
www.facebook.com/kolnoacz/

Dodala: Johana Turner
Missquire
(Michaela Chovancová)
pátek 5. 10. 2018 08:00
Chovancová, Michaela. 2018. Ochutnejte Izrael všemi smysly. Vychytané.cz. [Online] 5. 10. 2018. [Citace: 20. 4. 2024.] http://clanky.vychytane.cz/clanek.php?id=12533. ISSN 1802-2677.
link na článek: http://clanky.vychytane.cz/Ochutnejte-Izrael-vsemi-smysly
Reklama. Chcete ji také?
Reklama. Chcete ji také?
Hledání na Vychytané.cz
text-fotky-akci DJ-vystupující

Prohledávat:   články    akce   
Seznam redaktorů naleznete zde
Fotoreporty z akcí
Nezobrazil se vám žádný fotoreport? Nebo ten správný? A vybrali jste si o pár řádků výše ten správný region? ;)

o serveru Vychytané.cz
(c) Vychytané.cz, 2003-2009. Všechna práva vyhrazena. Použité zdroje citujeme dle normy ČSN ISO 690. Registrace ISSN: 1802-2677. | Více o Vychytané.cz
Pravidla mediálního partnerství | Chcete se k nám přidat? Neustále hledáme fotografy a fotoreportéry! | Jak fotíme a které fotky nestahujeme | Chcete nám uploadovat fotoreport? Můžete!
Máte problém se zobrazením? Zkuste znovu načíst nastavení stránky. Generování stránky trvalo 0.068s.
 

Odkazy, které by vás mohly zajímat..


(c) Vychytané.cz, 2004-2024
Vaše IP: 3.21.98.121
Serverový čas: sobota 20. dubna 2024 13:37