Reklama. Chcete ji také?
Aktuální akce
Prosím zkontrolujte si, jakou oblast máte vybranou vpravo nahoře na stránce.
Nebo jednoduše nemáme v databázi žádnou další akci. Víte o nějaké? Řekněte nám o ní ve formuláři zde!
Reklama. Chcete ji také?

Účinkující HIP HOP KEMPu 2008 - Atmosphere

Již za pár týdnů začne největší hiphopový festival ve střední a východní Evropě. Proto si budeme postupně představovat hlavní účinkující.
Přidat na Facebook
Článek se týká akce
HIP HOP KEMP 2008 pátek
pátek 22. srpna 2008 15:00
(konec +- pátek 22. srpna 2008 22:00)
Letiště Hradec Králové
Hradec Králové (CZ)
Atmosphere – to je dvojice MC Slug a producent Ant reprezentující Minneapolis v americkém státě Minnesota, oblasti tak netypické pro rap.

Svůj debut nazvaný "Overcast!" vydali před jedenácti lety a od té doby se vypracovali na jednu z nejpopulárnějších kapel nezávislého hip hopu. Fanoušky si získávali rychle. Jejich koncerty se stali vyhlášenými a posluchačům učarovala především náplň Slugových textů, se kterými se dospívající mládež mohla jednoduše ztotožnit.

To se naplno projevilo při vydání desky "Lucy Ford" v roce 2001, kterou Slug věnoval bývalé přítelkyni a jejíž jméno provází kapelu i nadále. Někteří přívrženci jsou ale přesvědčeni, že žádná Lucy neexistuje a imaginární dívka je jen metafora označující samotný hip hop. Ať je to jakkoli, "God Loves Ugly", album vydané hned v roce 2002, vystřelilo Atmosphere na světla ramp. Pomohlo jim především vydavatelství Fat Beats se světovou distribucí, které dostalo desku i do Evropy a dosadilo Atmosphere na různé kompilace (Fat Beats Compilations). V mezičase, kdy kapela absolvovala sto koncertů ročně, si Slug našel chvíli i na další projekty a spolu s Mursem, členem Living Legends, vydal dvě desky pod názvem Felt tentokrát věnované béčkovým herečkám jako Christina Ricci. Úzce spolupracoval Slug i s labelem anticon, kde se šéfem Solem a dalšími stvořil Deep Puddle Dynamics a s kolegy z Rhymesayers pak Dynospectrum.



„Nešel jsem na střední, řítil jsem se jednosměrkou do montérkového pekla, kdyby rap nezabral.“ řekl letos v rozhovoru časopisu Bbarák. Měl štěstí, protože už další deska "Seven´s Travels" z roku 2003 překonala v prodejnosti 100 000 kusů. Vydaná navíc byla na Slugově labelu Rhymesayers Entertainment, který vlastní spolu s ostatními interprety (což mu dle jeho vlastních slov zajišťuje příjem sedmi dolarů z jednoho prodaného CD). Do dnešního dne prodali Atmosphere přes milión alb.

Po "Seven´s Travels" si dala kapela několikaměsíční oddych, kdy se Slug věnoval chodu labelu a Ant produkci pro rappery z Rhymesayers (I Self Divine, Brother Ali a další), aby se v roce 2005 vrátili s deskou "You Can´t Imagine How Much Fun We´re Having". Atmosphere si možná dělali legraci i se samotným názvem, ale kritika desku milovala. Od mnoha prestižních periodik získala hodnocení klasika. Kapele samotné ale na recenzích zase tolik nesejde, však také na "You Can´t Imagine How Much Fun We´re Having" Slug v narážce na hodnocení časopisu The Source a realitu jeho života rapuje: „Kašlu na klasická alba, můj život si zaslouží pět mikrofonů.“

Letos se Atmosphere po třech letech vrací – silnější než kdy předtím. Ještě na konec minulého roku vydávají album "Strictly Leakage" volně dostupné na internetu (link: http://www.rhymesayers.com/radio/audio/StrictlyLeakage.zip) a letos v dubnu pak oficiální desku "When Life Gives You Lemons, You Paint That Shit Gold". V době klesajících prodejů se jim daří neuvěřitelné – za první týden prodávají 36 000 kusů. A nejen to. Recenze opět označují "When Life Gives You Lemons, You Paint That Shit Gold" za výtečné album.

Atmosphere tak nyní vyprodávají kluby, jejich klipy se točí na MTV a letos poprvé přijedou zahrát na Hip Hop Kemp.


Diskografie

Overcast! - 1997
Lucy Ford - 2001
God Loves Ugly - 2002
Seven's Travels - 2003
You Can't Imagine How Much Fun We're Having - 2005
When Life Gives You Lemons, You Paint That Shit Gold - 2008


Videa

Atmosphere - Guarantees



Atmosphere - Trying to Find a Balance





Atmosphere - Shoulda Known



Fred
(Fred Durst)
pondělí 28. 7. 2008 08:00
Durst, Fred. 2008. Účinkující HIP HOP KEMPu 2008 - Atmosphere. Vychytané.cz. [Online] 28. 7. 2008. [Citace: 20. 4. 2024.] http://clanky.vychytane.cz/clanek.php?id=1221. ISSN 1802-2677.
link na článek: http://clanky.vychytane.cz/Ucinkujici-HIP-HOP-KEMPu-2008---Atmosphere
Reklama. Chcete ji také?
Reklama. Chcete ji také?
Hledání na Vychytané.cz
text-fotky-akci DJ-vystupující

Prohledávat:   články    akce   
Seznam redaktorů naleznete zde
Fotoreporty z akcí
Nezobrazil se vám žádný fotoreport? Nebo ten správný? A vybrali jste si o pár řádků výše ten správný region? ;)

o serveru Vychytané.cz
(c) Vychytané.cz, 2003-2009. Všechna práva vyhrazena. Použité zdroje citujeme dle normy ČSN ISO 690. Registrace ISSN: 1802-2677. | Více o Vychytané.cz
Pravidla mediálního partnerství | Chcete se k nám přidat? Neustále hledáme fotografy a fotoreportéry! | Jak fotíme a které fotky nestahujeme | Chcete nám uploadovat fotoreport? Můžete!
Máte problém se zobrazením? Zkuste znovu načíst nastavení stránky. Generování stránky trvalo 0.103s.
 

Odkazy, které by vás mohly zajímat..


(c) Vychytané.cz, 2004-2024
Vaše IP: 13.59.227.111
Serverový čas: sobota 20. dubna 2024 09:04