Reklama. Chcete ji také?
Aktuální akce
Prosím zkontrolujte si, jakou oblast máte vybranou vpravo nahoře na stránce.
Nebo jednoduše nemáme v databázi žádnou další akci. Víte o nějaké? Řekněte nám o ní ve formuláři zde!

VLADIVOJNA LA CHIA vyráží na turné se svým 4Triem

V novém klipu navíc oblékla Annu Alexandrovnu do akustického hávu
Přidat na Facebook
Vladivojna La Chia, která má aktuálně nominaci na Českého lba za hudbu k filmu 8 hlav šílenství, nezapomíná ani na samotné album písní inspirované filmem 8 hlav šílenství vydané loni na podzim. Děje se tak prostřednictvím nového klipu, který vznikl na akustickou verzi písně Já, Anna Alexandrovna v režii mladé talentované režisérky a studentky FAMU Anežky Horové a Vladivojna jím láká na jarní pokračování úspěšného turné se svým pětičlenným 4Triem, jenž odstartuje 1. března v Trutnově v klubu Uffo.



"Je to vlastně strašně vtipný proces. Nejdřív jsem složila hudbu k filmu, pak jsem tu filmovou hudbu přearanžovala do samostatných písní na básně Barkovové, a abychom je mohli hrát s mou sólovou kapelou živě, bylo třeba je zase posunout a přiblížit našemu nástrojovému obsazení. Některé písně tedy mají nový rozměr a mně se to tak moc zalíbilo, že jsem se rozhodla konkrétně na písničku Já, Anna Alexandrovna natočit rovnou i klip. Ten představuje celé mé 4Trio v nejaktuálnější formě a zvuku," vysvětluje Vladivojna.

Samotný film 8 hlav šílenství již získal kromě výše zmíněné nominace v cenách Český lev Cenu filmové kritiky za výtvarnou koncepci a nominaci na Cenu za vynikající kameramanské filmové dílo v Cenách asociace českých kameramanů.

Písně inspirované filmem ale skvěle fungují i samostatně. Dokazuje to mimo jiné i vřelé přijetí hudebních kritiků, když například Milan Bátor z kulturního deníku Ostravan napsal: "Vladivojna La Chia vytvořila hudebně nekompromisní, vizionářskou záležitost, která i díky nadčasovým básním Barkovové získala neohraničenou kvalitu." 



Samostatnou kapitolou je pak jejich živé provedení, které můžete zakusit během března a dubna na pěti výjimečných koncertech s pětičlenným 4Triem. Konkrétně 1. března v trutnovském Uffu, 6. dubna v pražském JazzDocku, 19. dubna v Cooltouru v Ostravě, 24. dubna v Huse na provázku v Brně a 25. dubna v hodonínském Kulturním domě. Více info zde: www.vladivojna.com/koncerty

Pomyslnou třešinkou na dortu pak je fakt, že kromě koncertů výše můžete Vladivojnu La Chia s částí její kapely vidět také 10. března na slavnostím udílení cen České filmové a televizní akademie Český lev, kde se Vladivojna & spol. postarají o živý hudební doprovod celé akce.

Dodal: Lukáš Kadeřábek
Foto: Lukáš Kadeřábek
Missquire
(Michaela Chovancová)
úterý 27. 2. 2018 08:00
Chovancová, Michaela. 2018. VLADIVOJNA LA CHIA vyráží na turné se svým 4Triem. Vychytané.cz. [Online] 27. 2. 2018. [Citace: 26. 10. 2024.] http://clanky.vychytane.cz/clanek.php?id=11963. ISSN 1802-2677.
link na článek: http://clanky.vychytane.cz/VLADIVOJNA-LA-CHIA-vyrazi-na-turne-se-svym-4Triem
Hledání na Vychytané.cz
text-fotky-akci DJ-vystupující

Prohledávat:   články    akce   
Seznam redaktorů naleznete zde
Fotoreporty z akcí
Nezobrazil se vám žádný fotoreport? Nebo ten správný? A vybrali jste si o pár řádků výše ten správný region? ;)

o serveru Vychytané.cz
(c) Vychytané.cz, 2003-2009. Všechna práva vyhrazena. Použité zdroje citujeme dle normy ČSN ISO 690. Registrace ISSN: 1802-2677. | Více o Vychytané.cz
Pravidla mediálního partnerství | Chcete se k nám přidat? Neustále hledáme fotografy a fotoreportéry! | Jak fotíme a které fotky nestahujeme | Chcete nám uploadovat fotoreport? Můžete!
Máte problém se zobrazením? Zkuste znovu načíst nastavení stránky. Generování stránky trvalo 0.036s.
 

Odkazy, které by vás mohly zajímat..


(c) Vychytané.cz, 2004-2024
Vaše IP: 3.133.131.106
Serverový čas: sobota 26. října 2024 07:38