Reklama. Chcete ji také?
Aktuální akce
Prosím zkontrolujte si, jakou oblast máte vybranou vpravo nahoře na stránce.
Nebo jednoduše nemáme v databázi žádnou další akci. Víte o nějaké? Řekněte nám o ní ve formuláři zde!

Semifinále ilustrátorské soutěže RAW Art Wrestling zná své obsazení

Letošní 4. ročník mezinárodní soutěže vizuálních umělců RAW 2017–2018 má před sebou semifinálový souboj, který proběhne v prostorách HUB Logicworks 1. března.
Přidat na Facebook
Svede na jedno místo nejen 24 umělců, kteří si ve 4 kategoriích během 120 minut pokusí vykreslit vstupenku do finále, ale nastíní i aktuální trendy v digitální ilustraci. Sledujte online stream na Facebooku.



Na 90 výtvarníků ze střední Evropy zaslalo celkem 140 děl ve 3 online kvalifikačních kolech mezinárodní ilustrátorské soutěže RAW Art Wrestling, které probíhaly v listopadu a prosinci 2017 a v lednu 2018. Pro každé kolo bylo vyhlášeno unikátní téma a pro jeho ztvárnění si amatérští i profesionální umělci mohli vybrat ze 4 kategorií, a to Illustration, Character design, Comics nebo Speed sculpture (sochařina fyzická i virtuální), a to jak v analogové, tak digitální technice. Odborná porota po každém kole vybrala jednoho z každé kategorie a techniky, který postoupil do semifinále, tedy 2 x 12 výtvarníků. Mezi nimi je např. v kategorii Comics Rado Repický, který je oblíbeným výtvarníkem slovenských hudebních skupin a karikaturista, v Character design Marek Rakučák aka RAKETA, který prochází dny s tužkou za uchem a počmárá vše, co mu přijde pod ruku, v Illustration Matyáš Prošek aka MAT, který kreslí spíše stíny a prokousává se slupkou, pod níž je vše spojené a propojené, nebo Andrea Belen Arce aka Andrejka, původem z Argentiny, kterou baví ilustrace a character design a pracuje pro filmovou produkci v Praze, Speed sculpting reprezentuje např. Ondřej Dufek, který občas čmárá, občas něco modeluje a soutěže se účastní již potřetí.
Jen 120 minut dělí od finále.

Pro semifinále byly vybrány prostory HUB Logicworks v Praze. Akce začne v 18.00 hod. bohatým doprovodným programem a samotná soutěž bude zahájena v 19.00 hod. Jaké bude soutěžní téma, to se výtvarníci dozví až v místě konání. Poté dostanou 120 minut na vytvoření díla ve své kategorii a technice.

Jejich konání bude přihlížet pětičlenná porota, kterou tvoří renomovaní odborníci z branže – antverpský ilustrátor DZIA, čerstvý autor největšího murálu v ČR v Humpolci, Vladimír Strejček, zakladatel studia DRAWetc., Ilona Polanski, úspěšná česká výtvarnice knižních obálek a ilustrací, Ivan Michal, koncept artista působící v Berlíně a Daniel Špaček, autor designu dětské televize ČTDéčko a korporátních identit.



Online stream semifinále bude možné sledovat na Facebooku soutěže a finále, kam postoupí nejlepších 8 ilustrátorů, pak v dubnu i naživo.

Trendy v digitální ilustraci vévodí doprovodnému programu
To, že RAW není jen výtvarná soutěž o talentu a odvaze, ale i o učení se, rozšiřování znalostí a navazování kontaktů, dokazuje doprovodný program. Účastníci budou mít možnost si prohlédnout výstavu s názvem Rozšířená realita, která představí stávající a nové tvorby (Štěkací pes, Zeměkoule, Lidičky, Drawetc. růžový, Drawetc. modrý, Pianko, Plechovka). Lákadlem budou jistě streamované rozhovory s odborníky na téma Trendy v digitální ilustraci, na nichž přislíbili účast Vladimir Strejček, zakladatel DRAWetc., Ivan Malík z Logicworks nebo Jens Kellersman z Wacom. A jeden z umělců si kromě případného postupu do finále bude moci odnést i titul Miss sympatie napříč všemi kategoriemi, který připadne dílu, jemuž hosté přidělí nejvíce štítků.

Sledujte Facebook RAWbyDrawetc a nic vám ze soutěže neunikne.

Dodala: Jana Kalinová
Missquire
(Michaela Chovancová)
úterý 27. 2. 2018 08:00
Chovancová, Michaela. 2018. Semifinále ilustrátorské soutěže RAW Art Wrestling zná své obsazení. Vychytané.cz. [Online] 27. 2. 2018. [Citace: 26. 10. 2024.] http://clanky.vychytane.cz/clanek.php?id=11955. ISSN 1802-2677.
link na článek: http://clanky.vychytane.cz/Semifinale-ilustratorske-souteze-RAW-Art-Wrestling-zna-sve-obsazeni
Hledání na Vychytané.cz
text-fotky-akci DJ-vystupující

Prohledávat:   články    akce   
Seznam redaktorů naleznete zde
Fotoreporty z akcí
Nezobrazil se vám žádný fotoreport? Nebo ten správný? A vybrali jste si o pár řádků výše ten správný region? ;)

o serveru Vychytané.cz
(c) Vychytané.cz, 2003-2009. Všechna práva vyhrazena. Použité zdroje citujeme dle normy ČSN ISO 690. Registrace ISSN: 1802-2677. | Více o Vychytané.cz
Pravidla mediálního partnerství | Chcete se k nám přidat? Neustále hledáme fotografy a fotoreportéry! | Jak fotíme a které fotky nestahujeme | Chcete nám uploadovat fotoreport? Můžete!
Máte problém se zobrazením? Zkuste znovu načíst nastavení stránky. Generování stránky trvalo 0.046s.
 

Odkazy, které by vás mohly zajímat..


(c) Vychytané.cz, 2004-2024
Vaše IP: 3.133.131.106
Serverový čas: sobota 26. října 2024 07:38