Reklama. Chcete ji také?
Aktuální akce
Prosím zkontrolujte si, jakou oblast máte vybranou vpravo nahoře na stránce.
Nebo jednoduše nemáme v databázi žádnou další akci. Víte o nějaké? Řekněte nám o ní ve formuláři zde!
Reklama. Chcete ji také?

Semifinále ilustrátorské soutěže RAW Art Wrestling zná své obsazení

Letošní 4. ročník mezinárodní soutěže vizuálních umělců RAW 2017–2018 má před sebou semifinálový souboj, který proběhne v prostorách HUB Logicworks 1. března.
Přidat na Facebook
Svede na jedno místo nejen 24 umělců, kteří si ve 4 kategoriích během 120 minut pokusí vykreslit vstupenku do finále, ale nastíní i aktuální trendy v digitální ilustraci. Sledujte online stream na Facebooku.



Na 90 výtvarníků ze střední Evropy zaslalo celkem 140 děl ve 3 online kvalifikačních kolech mezinárodní ilustrátorské soutěže RAW Art Wrestling, které probíhaly v listopadu a prosinci 2017 a v lednu 2018. Pro každé kolo bylo vyhlášeno unikátní téma a pro jeho ztvárnění si amatérští i profesionální umělci mohli vybrat ze 4 kategorií, a to Illustration, Character design, Comics nebo Speed sculpture (sochařina fyzická i virtuální), a to jak v analogové, tak digitální technice. Odborná porota po každém kole vybrala jednoho z každé kategorie a techniky, který postoupil do semifinále, tedy 2 x 12 výtvarníků. Mezi nimi je např. v kategorii Comics Rado Repický, který je oblíbeným výtvarníkem slovenských hudebních skupin a karikaturista, v Character design Marek Rakučák aka RAKETA, který prochází dny s tužkou za uchem a počmárá vše, co mu přijde pod ruku, v Illustration Matyáš Prošek aka MAT, který kreslí spíše stíny a prokousává se slupkou, pod níž je vše spojené a propojené, nebo Andrea Belen Arce aka Andrejka, původem z Argentiny, kterou baví ilustrace a character design a pracuje pro filmovou produkci v Praze, Speed sculpting reprezentuje např. Ondřej Dufek, který občas čmárá, občas něco modeluje a soutěže se účastní již potřetí.
Jen 120 minut dělí od finále.

Pro semifinále byly vybrány prostory HUB Logicworks v Praze. Akce začne v 18.00 hod. bohatým doprovodným programem a samotná soutěž bude zahájena v 19.00 hod. Jaké bude soutěžní téma, to se výtvarníci dozví až v místě konání. Poté dostanou 120 minut na vytvoření díla ve své kategorii a technice.

Jejich konání bude přihlížet pětičlenná porota, kterou tvoří renomovaní odborníci z branže – antverpský ilustrátor DZIA, čerstvý autor největšího murálu v ČR v Humpolci, Vladimír Strejček, zakladatel studia DRAWetc., Ilona Polanski, úspěšná česká výtvarnice knižních obálek a ilustrací, Ivan Michal, koncept artista působící v Berlíně a Daniel Špaček, autor designu dětské televize ČTDéčko a korporátních identit.



Online stream semifinále bude možné sledovat na Facebooku soutěže a finále, kam postoupí nejlepších 8 ilustrátorů, pak v dubnu i naživo.

Trendy v digitální ilustraci vévodí doprovodnému programu
To, že RAW není jen výtvarná soutěž o talentu a odvaze, ale i o učení se, rozšiřování znalostí a navazování kontaktů, dokazuje doprovodný program. Účastníci budou mít možnost si prohlédnout výstavu s názvem Rozšířená realita, která představí stávající a nové tvorby (Štěkací pes, Zeměkoule, Lidičky, Drawetc. růžový, Drawetc. modrý, Pianko, Plechovka). Lákadlem budou jistě streamované rozhovory s odborníky na téma Trendy v digitální ilustraci, na nichž přislíbili účast Vladimir Strejček, zakladatel DRAWetc., Ivan Malík z Logicworks nebo Jens Kellersman z Wacom. A jeden z umělců si kromě případného postupu do finále bude moci odnést i titul Miss sympatie napříč všemi kategoriemi, který připadne dílu, jemuž hosté přidělí nejvíce štítků.

Sledujte Facebook RAWbyDrawetc a nic vám ze soutěže neunikne.

Dodala: Jana Kalinová
Missquire
(Michaela Chovancová)
úterý 27. 2. 2018 08:00
Chovancová, Michaela. 2018. Semifinále ilustrátorské soutěže RAW Art Wrestling zná své obsazení. Vychytané.cz. [Online] 27. 2. 2018. [Citace: 20. 4. 2024.] http://clanky.vychytane.cz/clanek.php?id=11955. ISSN 1802-2677.
link na článek: http://clanky.vychytane.cz/Semifinale-ilustratorske-souteze-RAW-Art-Wrestling-zna-sve-obsazeni
Reklama. Chcete ji také?
Reklama. Chcete ji také?
Hledání na Vychytané.cz
text-fotky-akci DJ-vystupující

Prohledávat:   články    akce   
Seznam redaktorů naleznete zde
Fotoreporty z akcí
Nezobrazil se vám žádný fotoreport? Nebo ten správný? A vybrali jste si o pár řádků výše ten správný region? ;)

o serveru Vychytané.cz
(c) Vychytané.cz, 2003-2009. Všechna práva vyhrazena. Použité zdroje citujeme dle normy ČSN ISO 690. Registrace ISSN: 1802-2677. | Více o Vychytané.cz
Pravidla mediálního partnerství | Chcete se k nám přidat? Neustále hledáme fotografy a fotoreportéry! | Jak fotíme a které fotky nestahujeme | Chcete nám uploadovat fotoreport? Můžete!
Máte problém se zobrazením? Zkuste znovu načíst nastavení stránky. Generování stránky trvalo 0.098s.
 

Odkazy, které by vás mohly zajímat..


(c) Vychytané.cz, 2004-2024
Vaše IP: 18.191.11.208
Serverový čas: sobota 20. dubna 2024 11:36