Reklama. Chcete ji také?
Aktuální akce
Prosím zkontrolujte si, jakou oblast máte vybranou vpravo nahoře na stránce.
Nebo jednoduše nemáme v databázi žádnou další akci. Víte o nějaké? Řekněte nám o ní ve formuláři zde!
Reklama. Chcete ji také?

iShorts představí hrané a animované filmy nominované na cenu Oscar

Rok se s rokem sešel a je zde jubilejní 90. ročník udílení cen Oscar, který se uskuteční již 4. března.
Přidat na Facebook
Nezisková organizace iShorts letos opět představí celkem ve dvanácti městech České republiky krátké filmy nominované na cenu americké Akademie filmových umění a věd. Nejlepší hrané a animované snímky z šesti zemí světa. Dva bloky kraťasů nominovaných na Oscarové ocenění budou mít diváci možnost shlédnout v kinech v termínech od 27. února do 15. března 2018.

"Snímek ukazuje, jak mocný krátký film může být…" Tuto větu pronesl časopis Sight & Sound Magazine o dvacetiminutovém americkém filmu Dekalb Elementary. Snímek se v bloku hraného filmu představí českému publiku společně s filmy z Velké Británie, Austrálie a nestandartní Německo-keňské koprodukce. Pět tematicky neobyčejně silných příběhů obyčejných lidí v různých životních situacích, budou mít diváci možnost vidět kinech v Praze, Plzni, Ústí nad Labem, Trnavě, Ostravě, Chomutově, Zlíně, Jablonci nad Nisou, Slavkově u Brna, Brně, Veselí nad Lužnicí a Olomouci v termínech od 27. února do 13. března, přičemž zahájení bloku filmů proběhne již tradičně v pražském Bio Oko.

Následující, druhý blok filmů, který iShorts již brzy promítne v kinech, se věnuje animaci. Diváci se tak mohou těšit na výtvarně i graficky unikátní snímky různorodých témat z Ameriky, Francie a Velké Británie. Oscarové animované kraťasy uvidíte v kině ve dvanácti výše zmíněných městech v termínech od 1. března do 15. března.

Mimo citovaný Dekalb Elementary inspirovaný střeleckými tragédiemi na školách, iShorts v rámci bloku hraných filmů uvede snímek podle skutečné události My Nephew Emmett, či příběh němé čtyřleté Libby (The Silent Child), která se učí komunikovat s okolním světem. V animaci iShorts nabídne zdánlivě převyprávěnou klasickou pohádku, avšak s novým koncem a nečekanými zápletkami (Revolting Rhymes), vztah mezi otcem a synem (Negative Space), dění na dětském hřišti z pohledu přihlížejících hraček (Lou), a další nominované snímky z celého světa.



Pro více informací o programu a termínech projekcí v konkrétních městech neváhejte navštívit webové stránky a stránky sociálních sítí, ishorts.eu a facebook.com/ishorts.

Dodal: Petr Horak
Tina
(Martina )
sobota 24. 2. 2018 08:00
, Martina . 2018. iShorts představí hrané a animované filmy nominované na cenu Oscar. Vychytané.cz. [Online] 24. 2. 2018. [Citace: 27. 7. 2024.] http://clanky.vychytane.cz/clanek.php?id=11949. ISSN 1802-2677.
link na článek: http://clanky.vychytane.cz/iShorts-predstavi-hrane-a-animovane-filmy-nominovane-na-cenu-Oscar
Reklama. Chcete ji také?
Reklama. Chcete ji také?
Hledání na Vychytané.cz
text-fotky-akci DJ-vystupující

Prohledávat:   články    akce   
Seznam redaktorů naleznete zde
Fotoreporty z akcí
Nezobrazil se vám žádný fotoreport? Nebo ten správný? A vybrali jste si o pár řádků výše ten správný region? ;)

Reklama. Chcete ji také?
o serveru Vychytané.cz
(c) Vychytané.cz, 2003-2009. Všechna práva vyhrazena. Použité zdroje citujeme dle normy ČSN ISO 690. Registrace ISSN: 1802-2677. | Více o Vychytané.cz
Pravidla mediálního partnerství | Chcete se k nám přidat? Neustále hledáme fotografy a fotoreportéry! | Jak fotíme a které fotky nestahujeme | Chcete nám uploadovat fotoreport? Můžete!
Máte problém se zobrazením? Zkuste znovu načíst nastavení stránky. Generování stránky trvalo 0.071s.
 

Odkazy, které by vás mohly zajímat..


(c) Vychytané.cz, 2004-2024
Vaše IP: 3.143.204.241
Serverový čas: sobota 27. července 2024 04:02