Reklama. Chcete ji také?
Aktuální akce
Prosím zkontrolujte si, jakou oblast máte vybranou vpravo nahoře na stránce.
Nebo jednoduše nemáme v databázi žádnou další akci. Víte o nějaké? Řekněte nám o ní ve formuláři zde!
Reklama. Chcete ji také?

Film: BLACK PANTHER

Již tento čtvrtek vstupuje do českých kin novinka studia společnosti Marvel Studios, snímek Black Panther!
Přidat na Facebook
Společnost Marvel Studios představuje snímek Black Panther, příběh T'Chally, mladého afrického krále, který se stane superhrdinou a musí dostát stoletím starému odkazu, jenž se s jeho pozicí pojí.

Snímek společnosti Marvel Studios Black Panther sleduje osudy T'Chally, který se po smrti svého otce, wakandského krále, vrací zpět domů do této izolované a technologicky velmi pokročilé africké země, aby se ujal vlády a stal se právoplatným králem Wakandy. Když se ale objevuje mocný starý nepřítel, je T'Challa coby potenciální král – a také Black Panther – zatažen do nebezpečného konfliktu, během nějž se v ohrožení ocitá nejen osud Wakandy, ale celého světa. Tváří v tvář zradě a nebezpečí musí mladý král povolat své spojence a s využitím moci Black Panthera porazit nepřátele a zajistit bezpečnost a blahobyt svého lidu.

O FILMU

Společnost Marvel Comics, která je známá svou revoluční tvůrčí vizí, předkládá divákům pozoruhodně rozmanitou škálu superhrdinů již od roku 1939. Jednou z nejpřelomovějších postav této společnosti je pak Black Panther, který se poprvé objevil v sešitu Fantastic Four Vol. 1 č. 52, vydaném v roce 1966.

V roce 2016 uvítal postavu T'Chally / Black Panthera také filmový svět společnosti Marvel, aby ho ve filmu Captain America: Občanská válka, rekordním filmu, v němž se spolu utkali jednotliví členové týmu Avengers, představil zástupům filmových fanoušků.

Prezident společnosti Marvel Studios a producent snímku Black Panther Kevin Feige říká: "Rozmanitost filmového světa společnosti Marvel vychází z našich původních comicsů. Vždycky jsem říkal, že se pouze snažíme napodobit to, co se comicsům tak skvěle dařilo po řadu desetiletí, a jednou z těchto věcí je také snaha zobrazit společnost takovou, jaká je. Když byla postava Black Panthera v šedesátých letech představena, jednalo se od Stana Leeho a Jacka Kirbyho z Marvelu o velice odvážný krok – šlo o postavu původem z Afriky, která byla chytřejší než řada našich hrdinů a silnější než většina z nich. Možnost představit ji o padesát let později divákům na filmovém plátně je pro nás ohromně vzrušující."

Scenárista a režisér Ryan Coogler se proslavil svým intimním stylem práce s postavami, který ho v roce 2013 vynesl do popředí zájmu světa nezávislého filmu kritikou nadšeně přijatým dramatem Fruitvale s Michaelem B. Jordanem. Cooglerův následující film Creed, opět s Michaelem B. Jordanem a také se Sylvesterem Stallonem jen potvrdil jeho pověst režiséra, který si umí skvěle poradit s náročným, mnohavrstevným zdrojovým materiálem.




"Ryan Coogler je neuvěřitelně schopný režisér a scenárista," poznamenává producent Kevin Feige. "Má už na svém kontě dva filmy, které se dle mého názoru zapíší do dějin. Skutečnost, že se s nadšením zcela srovnatelný s tím naším pustil do práce na našem příběhu byla z našeho pohledu naprosto ohromující. Jeho rané představy o tom, jakým směrem by se tento snímek mohl ubírat, nás velice povzbudily."

Jak říká sám Coogler, právě souznění s představami Kevina Feigeho při těchto prvotních rozhovorech bylo tím, čím ho návrh chopit se režie snímku Black Panther rozhodně zaujalo. "Kevin je člověk, na kterém je velice jasně poznat, že má svou práci opravdu velice rád," říká Coogler. "Kevin má velice jasnou představu o tom, co tenhle filmový svět pro popkulturu i filmový průmysl znamená a jaké jsou jeho možnosti. Je to člověk, který uvažuje ve velkém, ale současně se během okamžiku dokáže zaměřit i na jednotlivé postavy a příběhy a na to, co je opravdu důležité."

Ačkoliv Cooglerova filmografie na Feigeho a na tým společnosti Marvel udělala velký dojem, byl tento dlouholetý fanoušek postavy Black Panthera také plný nadšení a odhodlání pustit se do přenesení světa Wakandy na filmová plátna. Na počátku této pouti stál scénář, který Coogler napsal společně s Joem Robertem Colem.

I když je wakandský svět prostoupený fantazií, chtěl mít scenáristický tým jistotu, že duchovní, mystické a technologické vlivy, jichž je kultura této země plná, stále odkazují na skutečný svět, a že ho obývají postavy, do kterých se diváci dokáží vcítit, aby se společně s nimi mohli vydat na reálné, ale přesto výjimečné dobrodružství.


Dodala: Marta Nosková Žurková

Tina
(Martina )
čtvrtek 15. 2. 2018 08:00
, Martina . 2018. Film: BLACK PANTHER. Vychytané.cz. [Online] 15. 2. 2018. [Citace: 27. 7. 2024.] http://clanky.vychytane.cz/clanek.php?id=11928. ISSN 1802-2677.
link na článek: http://clanky.vychytane.cz/Film:-BLACK-PANTHER
Reklama. Chcete ji také?
Reklama. Chcete ji také?
Hledání na Vychytané.cz
text-fotky-akci DJ-vystupující

Prohledávat:   články    akce   
Seznam redaktorů naleznete zde
Fotoreporty z akcí
Nezobrazil se vám žádný fotoreport? Nebo ten správný? A vybrali jste si o pár řádků výše ten správný region? ;)

Reklama. Chcete ji také?
o serveru Vychytané.cz
(c) Vychytané.cz, 2003-2009. Všechna práva vyhrazena. Použité zdroje citujeme dle normy ČSN ISO 690. Registrace ISSN: 1802-2677. | Více o Vychytané.cz
Pravidla mediálního partnerství | Chcete se k nám přidat? Neustále hledáme fotografy a fotoreportéry! | Jak fotíme a které fotky nestahujeme | Chcete nám uploadovat fotoreport? Můžete!
Máte problém se zobrazením? Zkuste znovu načíst nastavení stránky. Generování stránky trvalo 0.114s.
 

Odkazy, které by vás mohly zajímat..


(c) Vychytané.cz, 2004-2024
Vaše IP: 3.14.141.177
Serverový čas: sobota 27. července 2024 07:49