Reklama. Chcete ji také?
Aktuální akce
Prosím zkontrolujte si, jakou oblast máte vybranou vpravo nahoře na stránce.
Nebo jednoduše nemáme v databázi žádnou další akci. Víte o nějaké? Řekněte nám o ní ve formuláři zde!

Únorové Free Mondays

V únoru se Free Mondays svezou na vlně švédské elektroniky, kanadského indie a britského ambientu
Přidat na Facebook
Článek se týká akce
FREE MONDAYS
pondělí 12. února 2018 20:00
(konec +- úterý 13. února 2018 03:00)
Roxy
Praha (CZ)
Konečně se pondělí v ROXY a NoD rozezní živou hudbou. Zajímavý popík v ambientním kabátu přiveze švédská kráska Annelie. Pártošku s indie popem zažiješ s kanadskými Paper Lions. Srdcaři a milovníci post-rocku určitě ocení návrat britského projektu VMLV (ex. Alma), který NoD sveze na ambientní vlně.

12/2 FREE MONDAYS w/ Annelie (SWE), support: Awali (CZ)
tags: pop, electronic, dream, ambient, classical

Annelie
Popík v ambietním kabátu. Právě tímto stylem láká švédká umělkyně a producentka Annelie. Její tvorba byla již doprovázena skvělým ohlasy švédských médií. Má v sobě citlivý a osobitý přístup Robyn a zároveň chytlavou pochmurnost Kite.Nedávno vydala nové EP “Teenager”, se kterým se chystá na evropskou tour po Dánsku, Německu, Rakousku a jednou ze zastávek bude i ČR a pražská ROXY. Pokud jste tedy příznivci ženských projektů, které kombinují silnou hlasovou linku s elektronikou a popem, tak doražte.

Awali
Awali je nezávislý kosmopolitní hudební projekt Tamary Shmidt, založený v Praze. Tato hudba je éterickou směsí jemných vokálů, synťáků a sound experimentů; je to sofistikovaný elektronický a snový mix, který přináší posluchači zajímavý a osvěžující zvuk.



19/2 FREE MONDAYS w/ Paper Lions (CAN), support: Froples (CZ)
tags: indie, alternative, disco, pop

Paper Lions
Pozitivní indide pop, který tě nenechá v klidu. Kanadská formace Paper Lions tě svými hravými melodiemi chytne a už nepustí. Důkazem může být i jejich hit Travelling, který má v současné době na youtube přes 8 milionů shlédnutí. Na scéně se pohybují už od roku 2004 a krom nespočtu koncertů se jim třeba poštěstilo i zahrát si na Olympiádě ve Vancouveru.
Jestli ti je blízká tvorba Arcade Fire, MGMT nebo třeba The Wombats, poslechni si Paper Lions a doraž. Pártoška zaručena!

Froples
Froples jsou olomoucká kapela složená ze 4 členů, světlo světa spatřili už v roce 2015, kdy vypustili svůj první singl a nebáli se svoji živou show ukázat i za hranicemi, kde sklidili nemalý úspěch. Froples jsou indie-rocková kapela ovlivněná brit-popem, kytarovým rockem, ale i alternativně-popovými melodiemi. Jejich skladby pojmenovávají aktuální pocity a energie čišící z kapely je na živých vystoupeních stejně hmatatelná a reálná jako na nahrávkách. V současné chvíli mají Froples na kontě 2 úspěšné singly a chystají se dobýt jak českou, tak světovou scénu svojí hudbou působící na posluchače přímo, rovnou a bez zbytečných metafor.



26/2 FREE MONDAYS at NoD w/ VLMV (ex. ALMA) (UK), support: Aitcher Clark (CZ)
tags: ambient, gloomy guitar, electronic

VLMV (ex. ALMA)
Jsi srdcař, milovník post-rocku a atmosferických ambientních melodií? Pokud ano, zamiluješ si určitě i dvojčlennou londýnskou formaci VLMV, při jejímž poslechu tě zamrazí podobně jako u skladeb Thoma Yorka.
Na scéně se pohybují teprve od roku 2015, ale už si vysloužili pěknou řádku kladných recenzí a hlavně vydali eponymní mini album. Z něj jako první představili single The Great Escape, který je takovou ambietní vesmírnou explozí. S vesmírem je spojuje i jejich původní jméno Alma, které je zkratkou velmi silného teleskopu. VLMV je projekt, kterému by všichni fanoušci Explosion In The Sky, 65 Days Of Static nebo Radiohead měli věnovat pozornost. V NoDu se představí již podruhé a dle poslední show jsou jejich kvality naprosto jasné.

Aitcher Clark
Aitcher Clark je zvukový designér, producent, skladatel a milovník hudby různých žánrů. Inspiraci pro svou hudbu sbírá ze všeho, co se kolem něj děje. Jeho hudba obsahuje vyváženou směs křehké citlivosti a brutálních schopností tlumené fyzikality, melancholického proudu jemných harmonií, inteligentních beatů s napětím, které postupně vystupují až k okraji otevření neznámému. Kromě svého sólového projektu pod vlastním jménem Aitcher Clark je také členem trip-popového projektu Anakver a elektronicko-techno-industriálního dua LOFN. Při správné konstelaci hvězd, produkuje ambientní elektroniku ovlivněnou současnou klasickou hudbou pod svým alter e gem Yerkvoryak. Při dostatečné hlasitosti, jak se mu líbí, hudbou začne vyprávět svůj osobní příběh, s touhou po konečné odpovědi.



Zdroj: Roxy
Missquire
(Michaela Chovancová)
neděle 11. 2. 2018 08:00
Chovancová, Michaela. 2018. Únorové Free Mondays. Vychytané.cz. [Online] 11. 2. 2018. [Citace: 23. 10. 2024.] http://clanky.vychytane.cz/clanek.php?id=11925. ISSN 1802-2677.
link na článek: http://clanky.vychytane.cz/Unorove-Free-Mondays
Hledání na Vychytané.cz
text-fotky-akci DJ-vystupující

Prohledávat:   články    akce   
Seznam redaktorů naleznete zde
Fotoreporty z akcí
Nezobrazil se vám žádný fotoreport? Nebo ten správný? A vybrali jste si o pár řádků výše ten správný region? ;)

o serveru Vychytané.cz
(c) Vychytané.cz, 2003-2009. Všechna práva vyhrazena. Použité zdroje citujeme dle normy ČSN ISO 690. Registrace ISSN: 1802-2677. | Více o Vychytané.cz
Pravidla mediálního partnerství | Chcete se k nám přidat? Neustále hledáme fotografy a fotoreportéry! | Jak fotíme a které fotky nestahujeme | Chcete nám uploadovat fotoreport? Můžete!
Máte problém se zobrazením? Zkuste znovu načíst nastavení stránky. Generování stránky trvalo 0.049s.
 

Odkazy, které by vás mohly zajímat..


(c) Vychytané.cz, 2004-2024
Vaše IP: 18.119.106.78
Serverový čas: středa 23. října 2024 06:34