Aktuální akce
Prosím zkontrolujte si, jakou oblast máte vybranou vpravo nahoře na stránce.
Nebo jednoduše nemáme v databázi žádnou další akci. Víte o nějaké? Řekněte nám o ní ve formuláři zde!

Hancock

„Život tady pro mě je složitý. Jsem totiž jiný než ostatní superhrdinové.“
Přidat na Facebook
A v tom má Hancock pravdu. Myslíte, že byste v otrhaném, pomuchlaném a protivném černochovi poznali chlapa, který má zvláštní schopnosti? V Los Angeles ho všichni proklínají, protože jeho záchranné akce způsobují víc škody než užitku. Jeden takový jeho výlet dokáže napáchat hrůzy až za deset milionů. Šikovný chlapec, viďte. Vtipný bylo, že mu lidi doporučují, ať si letí ničit do New Yorku. Tyhle dvě města se asi moc nemusí. :-)

Hancock na mínění ostatních ale z vysoká kašle. Má svůj svět a svůj chlast. Co potřebuje víc ke štěstí? Ray Embrey si myslí však něco jiného, když mu černoch nemotorně zachrání život, chce mu to nějak oplatit. A tak ho napadne, že potřebuje dát do pořádku pokřivenou reputaci. Jeho cílem je změnit trotla na šarmantního a uvědomělého zachránce. „Lidé by tě měli milovat.“

Rayova žena Mary je z Hancocka trochu nervózní. Bedlivě sleduje každý jeho krok. A dá mu jasně najevo, co si o něm myslí. Kupodivu to našeho hrdinu provokuje ke snaze. Ray mu poradí, ať se omluví veřejnosti a stráví několik týdnů ve vězení. Ze začátku mu jde adaptace v zamřížované budově trochu ztěžka. Nejprve si musí získat respekt u spoluvězňů, které poslal za katr a pak projít protialkoholní léčbou. Ray počítá s tím, že si jeho svěřenec moc v base neposedí, protože ho veřejnost začne postrádat…

Vše se samozřejmě zkomplikuje. Filmu nechybí akce, vtip, dokonalé hlášky a brutální boj.
Hancock má hubu plnou sprostých slov. Nebojí se zařvat na dav okounějících lidí, dost peprné slůvko, za které by se nestyděl ani dlaždič chodníků. Je fakt, že Charlize Theron je až nezdravě zabírána kamerou, jak od nějakého nadržence. O.k. to se dá ještě přežít. Film byl několikrát přetáčen a přepracováván, aby byl vůbec dostupný mládeži.

Will Smith občas vypadá jako kdyby se zasekl ve svém hereckém výkonu a zamrzl na bodu mrazu. Ale i tak to spraví jeho charismatický obličej. Sám o sobě nedávno prohlásil, že není nějak extra talentovaný, ale má určité výhody, které umí stoprocentně využít ve svůj prospěch. S tím samozřejmě souhlasím.

V některých diváckých reakcích je hodně negativa na konec snímku. Upozorňuji, že jde o trochu víc dialogu a romantické slátaniny dohromady i tak mi to bylo sympatické a těším se na DVD s bonusy, kde budou určitě i ty drsnější verze. Každopádně Hancock není zbytečná ztráta času.


Trailer s českými titulkami



Drama / Akční / Fantasy / Komedie
USA, 2008, 92 min


Režie: Peter Berg
Hrají: Will Smith, Charlize Theron, Jason Bateman, Daeg Faerch, Valerie Azlynn, Darrell Foster, Alexandra Nowak, Eddie Marsan, Johnny Galecki

joslin
(Petra Hrabalová)
pondělí 14. 7. 2008 08:00
Hrabalová, Petra. 2008. Hancock. Vychytané.cz. [Online] 14. 7. 2008. [Citace: 8. 9. 2024.] http://clanky.vychytane.cz/clanek.php?id=1192. ISSN 1802-2677.
link na článek: http://clanky.vychytane.cz/Hancock
Hledání na Vychytané.cz
text-fotky-akci DJ-vystupující

Prohledávat:   články    akce   
Seznam redaktorů naleznete zde
Fotoreporty z akcí
Nezobrazil se vám žádný fotoreport? Nebo ten správný? A vybrali jste si o pár řádků výše ten správný region? ;)

Reklama. Chcete ji také?
o serveru Vychytané.cz
(c) Vychytané.cz, 2003-2009. Všechna práva vyhrazena. Použité zdroje citujeme dle normy ČSN ISO 690. Registrace ISSN: 1802-2677. | Více o Vychytané.cz
Pravidla mediálního partnerství | Chcete se k nám přidat? Neustále hledáme fotografy a fotoreportéry! | Jak fotíme a které fotky nestahujeme | Chcete nám uploadovat fotoreport? Můžete!
Máte problém se zobrazením? Zkuste znovu načíst nastavení stránky. Generování stránky trvalo 0.092s.
 

Odkazy, které by vás mohly zajímat..


(c) Vychytané.cz, 2004-2024
Vaše IP: 3.147.77.173
Serverový čas: neděle 8. září 2024 03:48