Reklama. Chcete ji také?
Aktuální akce
Prosím zkontrolujte si, jakou oblast máte vybranou vpravo nahoře na stránce.
Nebo jednoduše nemáme v databázi žádnou další akci. Víte o nějaké? Řekněte nám o ní ve formuláři zde!
Reklama. Chcete ji také?

Novinky z Pohody 2018!

Comeback Charlieho Winstona, Riot Days by Pussy Riot Theatre a Confidence Man - už v červenci na Pohodě!
Přidat na Facebook
Článek se týká akce
Pohoda 2018
čtvrtek 5. července 2018 15:00
(konec +- čtvrtek 5. července 2018 22:00)
Letisko Trenčín
Trenčín (SK)
Na 22. ročníku nášho festivalu zahrá Charlie Winston, zakladajúca členka Pussy Riot Marija Aľochinová so svojim hudobno-divadelným projektom Riot Days by Pussy Riot Theatre a výborná tanečná kapela z Austrálie Confidence Man.

Charlie Winston
Charlie Winston získal v roku 2010 European Border Breakers Award pre najlepšieho britského umelca v Európe. Debut Hobo a rovnomenný singel boli číslom jeden vo Francúzsku, pričom album získal platinovú platňu. Jeho chytľavé skladby boli použité v reklamách a seriáloch. Charlieho imidž inšpiroval aj viaceré módne značky, no tento britský pouličný muzikant a trubadúr nie je len dobre nahodený pesničkár, ale aj človek, ktorý poukazuje na environmentálne a sociálne témy. Na Pohode mal vystúpiť už minulý rok, no z osobných dôvodov turné zrušil. V apríli v krátkom videu naznačil, prečo si chcel dať pauzu od hrania, pričom na jeho konci pomaly zmizol vo vode. Prvého januára zverejnil fotku, ako z vody vychádza. Sme radi, že jeho návrat na scénu znamená aj jeho slovenskú premiéru na 22. Pohode.

Celý článok tu: www.pohodafestival.sk/sk/novinky/charlie-winston-na-pohode-2018

Riot Days by Pussy Riot Theatre
Na Pohode 2018 vystúpi aj zakladajúca členka Pussy Riot, ruská novinárka, aktivistka a umelkyňa Marija Aľochinová. Držiteľka cien Hannah Arendtovej a LennonOno Grant for Peace príde so svojim hudobno-divadelným projektom Riot Days by Pussy Riot Theatre, ktorý vychádza z jej najnovšej knihy Riot Days. Performance o ruskom disente, zneužívaní moci, neľudských podmienkach v tunajších väzniciach a pracovných táboroch, ale aj o nádeji, uvidíte začiatkom júla na letisku Trenčín.

„Sme hrdí, že máme na Pohode aj členky Pussy Riot, jednoznačne k nám patria. Ich nekompromisnosť a ľudská konzistentnosť je obdivuhodná. V umeleckej i občianskej radikálnosti mi pripomínajú príbeh The Plastic people of The Universe. Aj ich tvorba pripadala mnohým nehodnotná (či príliš expresívna), odsudzovaní boli podobne za vulgaritu a protispoločenské postoje. Podobne ako oni boli a sú ochotné znášať dôsledky svojho konania, podobne boli za slobodu svojho umenia väznené, podobne sa mocou nenechali zlomiť. Je nepochopiteľné, že aj napriek tejto československej skúsenosti sa objavujú (opäť podobne ako v prípade PPU) teórie o zaplatených agentoch západu a protispoločenských živloch. Aj preto je dobré, že sa okrem samotného koncertu môžeme tešiť na debatu o úlohe slobodného umenia a o jeho vzťahu s politikou“, vraví o predstavení Michal Kaščák.

Celý článok tu: www.pohodafestival.sk/sk/novinky/riot-days-by-pussy-riot-theatre

Confidence Man
Po koncerte na Glastonbury 2017 o nich Gigwise napísal, že sú jednou z najlepších kapiel, aké videli v posledných rokoch. Nákazlivé rytmy a chytľavé basové linky chváli aj NME či Gigwise. Vychádzajúce austrálske hviezdy Confidence Man predvedú svoj electro-pop-disco-house a skvelo zosynchronizované pódiové choreografie aj na našom festivale.

Celý článok tu: www.pohodafestival.sk/sk/novinky/confidence-man



Lístky na 22. ročník Pohody si môžete kúpiť tu: www.pohodafestival.sk/sk/listky

Dodal: Anton Repka
Missquire
(Michaela Chovancová)
pondělí 5. 2. 2018 08:00
Chovancová, Michaela. 2018. Novinky z Pohody 2018!. Vychytané.cz. [Online] 5. 2. 2018. [Citace: 27. 7. 2024.] http://clanky.vychytane.cz/clanek.php?id=11913. ISSN 1802-2677.
link na článek: http://clanky.vychytane.cz/Novinky-z-Pohody-2018!
Reklama. Chcete ji také?
Reklama. Chcete ji také?
Hledání na Vychytané.cz
text-fotky-akci DJ-vystupující

Prohledávat:   články    akce   
Seznam redaktorů naleznete zde
Fotoreporty z akcí
Nezobrazil se vám žádný fotoreport? Nebo ten správný? A vybrali jste si o pár řádků výše ten správný region? ;)

Reklama. Chcete ji také?
o serveru Vychytané.cz
(c) Vychytané.cz, 2003-2009. Všechna práva vyhrazena. Použité zdroje citujeme dle normy ČSN ISO 690. Registrace ISSN: 1802-2677. | Více o Vychytané.cz
Pravidla mediálního partnerství | Chcete se k nám přidat? Neustále hledáme fotografy a fotoreportéry! | Jak fotíme a které fotky nestahujeme | Chcete nám uploadovat fotoreport? Můžete!
Máte problém se zobrazením? Zkuste znovu načíst nastavení stránky. Generování stránky trvalo 0.123s.
 

Odkazy, které by vás mohly zajímat..


(c) Vychytané.cz, 2004-2024
Vaše IP: 3.148.145.97
Serverový čas: sobota 27. července 2024 03:58