Reklama. Chcete ji také?
Aktuální akce
Prosím zkontrolujte si, jakou oblast máte vybranou vpravo nahoře na stránce.
Nebo jednoduše nemáme v databázi žádnou další akci. Víte o nějaké? Řekněte nám o ní ve formuláři zde!
Reklama. Chcete ji také?

VIDEO: Creamfields rozmetala bouře

Kdo byl na místě, ví jak to bylo… a kdo nebyl, může si udělat obrázek o tom, jak na největším tanečním festivalu vystupuje přírodní živel..
Přidat na Facebook
Článek se týká akce
Creamfields Central Europe
sobota 12. července 2008 14:00
(konec +- sobota 12. července 2008 21:00)
Airport Břeclav
Břeclav (CZ)
Všichni natěšení návštěvníci, a ne že jich bylo málo (odhady hovoří o cca 12tis návštěvníků do 20:00), upírají své pohledy k obloze.. Sami na vlastní oči vidí, že jde do tuhého.. katastrofická předpověď meteorologů se začíná naplňovat.. Vše pohlcuje černočerná tma, vítr nabírá maximální otáčky.. Už nikoho neuklidníte tím, že je to jen přeháňka..

Začíná boj o hledání úkrytu, začíná boj o záchranu areálu.. začíná panika.. Apokalyptický scénář se začíná plnit.. 12tisíc lidí hledá úkryt před přírodní pohromou, pořadatelé se snaží zachránit stage, stánky atd.. Přírodní živel si s nimi tvrdě zahrává.. Vichřice je natolik silná, že částečně demoluje hlavní stage. Naštěstí pořadatelé od nich vytlačili ukryvší návštěvníky.. Boj o úkryt před bouří pokračuje.. Lidi se zavírají do mobilních záchodků.., někteří bourají oplocení, aby se skryli do svých vozů, někteří bourat ani nemuseli…, bouře zničila část oplocení jak domeček z karet.. Vzduchem létají odpadky.. pár šťastlivých jedinců se stačilo skrýt do party stanů, ale i tam nejsou v bezpečí..

Red Zone se nejdříve zaplní, odolává větru, ale ty největší nápory z ní začínají dělat vznášedlo.. Část konstrukce je vyhozena z pantů, což bleskově zpravují pořadatelé za přispění obětavých návštěvníků (ostatně tak tomu bylo snad v každém party stanu, každý se chtěl zachránit).. Nicméně došlo na nejhorší.. Red Zone se musela evakuovat, a to venku již zuřila mega bouře.. Nikomu se samozřejmě moc nechtělo.., ale nátlak pořadatelů a security byl neúprosný.. Všichni ven.. (Věděli trochu více, vždyť se před chvíli zřítila část hlavní stage.., musíme lidi vytlačit ven, ať se i tady někomu nic nestane…) Jenže evakuace neprobíhala vůbec hladce, nikomu se moc nechtělo ven.. a odmítali opustit bezpečí Red Zone stanu.. pak přišlo spásné rozhodnutí, všichni tady můžete zůstat, vítr se uklidnil a nehrozí zničení stanu.. A party začala znovu.. Znovu ve všech stanech..

Šílená bouře začala krátce před devátou hodinou, po necelé hodince se zklidnila v pořádnou průtrž mračen..Poničené hlavní stage samozřejmě nejely a natěšení fanouškové své miláčkové mega star neviděli.. Nicméně i tak Creamfields pokračoval v party stanech.. Po bouřce, zhruba tak po 23:00 pomalinku přicházejí do areálu i návštěvníci co se ukryli před deštěm do svých vozů.. Festival pokračuje i nadále.., lidí se baví až do rána.., kdy je opravdu na okolí vidět, jak byla bouře silná.. (polámané větvě, odpadky všude atd..)



Zde je pro přehled pár videí z You Tube:









majkl
(Michal Gaja)
pondělí 14. 7. 2008 09:00
Gaja, Michal. 2008. VIDEO: Creamfields rozmetala bouře. Vychytané.cz. [Online] 14. 7. 2008. [Citace: 19. 4. 2024.] http://clanky.vychytane.cz/clanek.php?id=1191. ISSN 1802-2677.
link na článek: http://clanky.vychytane.cz/VIDEO:-Creamfields-rozmetala-boure
Reklama. Chcete ji také?
Reklama. Chcete ji také?
Hledání na Vychytané.cz
text-fotky-akci DJ-vystupující

Prohledávat:   články    akce   
Seznam redaktorů naleznete zde
Fotoreporty z akcí
Nezobrazil se vám žádný fotoreport? Nebo ten správný? A vybrali jste si o pár řádků výše ten správný region? ;)

o serveru Vychytané.cz
(c) Vychytané.cz, 2003-2009. Všechna práva vyhrazena. Použité zdroje citujeme dle normy ČSN ISO 690. Registrace ISSN: 1802-2677. | Více o Vychytané.cz
Pravidla mediálního partnerství | Chcete se k nám přidat? Neustále hledáme fotografy a fotoreportéry! | Jak fotíme a které fotky nestahujeme | Chcete nám uploadovat fotoreport? Můžete!
Máte problém se zobrazením? Zkuste znovu načíst nastavení stránky. Generování stránky trvalo 0.093s.
 

Odkazy, které by vás mohly zajímat..


(c) Vychytané.cz, 2004-2024
Vaše IP: 3.15.3.154
Serverový čas: pátek 19. dubna 2024 14:41