Aktuální akce
Prosím zkontrolujte si, jakou oblast máte vybranou vpravo nahoře na stránce.
Nebo jednoduše nemáme v databázi žádnou další akci. Víte o nějaké? Řekněte nám o ní ve formuláři zde!

Colours: Co možná nevíte o Gogol Bordello..

Co sbíral Eugene Hütz z Gogol Bordello v dětství? Jak ohodnotil world music? Jak se jmenoval film, kde hrál pod režijním vedením Madonny? Více se dočtete v prvním dílu zajímavostí o kapelách na Colours of Ostrava 2008
Přidat na Facebook
Článek se týká akce
Colours of Ostrava
neděle 13. července 2008 12:30
(konec +- neděle 13. července 2008 19:30)
Slezskoostravský hrad
Ostrava (CZ)
Gogol Bordello Colours uzavřou v neděli 13. července. Více info: www.colours.cz


Eugene Hutz a Gogol Bordello (USA)
„Nejsme žádní tradicionalisté, ani umělci, ale cikánští punkeři, tak si to zapište za uši“, upozorňuje už léta publikum očekávající obvyklé cikánské písničky Eugen Hutz ze skupiny Gogol Bordelo. A naopak těm, co se snaží uzavřít Gogol Bordelo do škatulky world music Hutz vzkazuje: „Seru vám na world music. Gogol Bordello se chystají dobýt celý hudební svět“.

Eugen Hutz, šéf Gogol Bordello neměl v mládí o hudbu velký zájem. Sbíral poštovní známky. Na rozdíl od jiných dětí hlavně ty se zvířaty. A protože takové se na Ukrajině tehdy dali sehnat pouze na černém trhu, odjížděl často za město, na malé vlakové nádraží ukryté v lesích, které se několikrát týdne přeměnilo v černou burzu kde se podle Hutze „prodával a kupoval shit“. Jednoho dne tu malého sběratele upoutala obálka desky kapely Black Sabbath a v tu chvíli zapomněl na známky. Koupil ho a zrodila se jeho láska pro rock´n´roll a punk.

Když hráli před 2 lety Gogol Bordello na Colours, s kapelou dorazil i herec Elijah Wood, například představitel hlavní role ve filmu Pán prstenů.

Filmy Eugena Hutze:
• „Filth and Wisdom“ (režie Madonna)
• „Everything Is Illuminated“ (režie Liev Schreiber) trhlý překladatel Alex (Hutz) v šílené teplákové soupravě doprovází mladého vegetariánského Američana (Elijah Wood) na cestě po Ukrajině.
• „Krysař z Hützoviny“ (režie Pavla Fleischerová) s Eugenem se pražská režisérka seznámila v Praze v roce 2004. Film je svérázná road movie po Ukrajině a Sibiři s neodolatelným Eugenem.

Více o Gogol Bordello: www.colours.cz.


majkl
(Michal Gaja)
pondělí 30. 6. 2008 08:00
Gaja, Michal. 2008. Colours: Co možná nevíte o Gogol Bordello... Vychytané.cz. [Online] 30. 6. 2008. [Citace: 8. 9. 2024.] http://clanky.vychytane.cz/clanek.php?id=1154. ISSN 1802-2677.
link na článek: http://clanky.vychytane.cz/Colours:-Co-mozna-nevite-o-Gogol-Bordello..
Hledání na Vychytané.cz
text-fotky-akci DJ-vystupující

Prohledávat:   články    akce   
Seznam redaktorů naleznete zde
Fotoreporty z akcí
Nezobrazil se vám žádný fotoreport? Nebo ten správný? A vybrali jste si o pár řádků výše ten správný region? ;)

Reklama. Chcete ji také?
o serveru Vychytané.cz
(c) Vychytané.cz, 2003-2009. Všechna práva vyhrazena. Použité zdroje citujeme dle normy ČSN ISO 690. Registrace ISSN: 1802-2677. | Více o Vychytané.cz
Pravidla mediálního partnerství | Chcete se k nám přidat? Neustále hledáme fotografy a fotoreportéry! | Jak fotíme a které fotky nestahujeme | Chcete nám uploadovat fotoreport? Můžete!
Máte problém se zobrazením? Zkuste znovu načíst nastavení stránky. Generování stránky trvalo 0.081s.
 

Odkazy, které by vás mohly zajímat..


(c) Vychytané.cz, 2004-2024
Vaše IP: 18.116.24.20
Serverový čas: neděle 8. září 2024 04:03