Reklama. Chcete ji také?
Aktuální akce
Prosím zkontrolujte si, jakou oblast máte vybranou vpravo nahoře na stránce.
Nebo jednoduše nemáme v databázi žádnou další akci. Víte o nějaké? Řekněte nám o ní ve formuláři zde!
Reklama. Chcete ji také?

Jan P. Muchow chystá unikátní kolekci své filmové hudby

Album Jan P. Muchow - The Antagonist vychází na CD a na vinylu jako 2 LP. V plánu je i koncertní provedení.
Přidat na Facebook
Že je Jan P. Muchow nejen zakladatelem kultovní Ecstasy of Saint Theresa a vyhledávaným producentem i remixérem, ale také jedním z nejoceňovanějších skladatelů filmové hudby, je věc dobře známá. Během dvaceti let Muchow složil hudbu k více než třiceti filmům. V několika filmech si i zahrál a hned svým hereckým debutem v hlavní roli filmu Šeptej se stal symbolem části generace 90-tých let. Přesto se Muchow rozhodl ve filmové tvorbě věnovat výhradně komponování hudby. Že to bylo rozhodnutí správné, dokazuje výčet ocenění, která Muchow za svoji filmovou hudbu obdržel: čtyři ceny Český lev a dalších pět neproměněných nominací, ceny České filmové kritiky nebo Slnko v sieti Slovenské filmové akademie.

Vedle bilanční kompilace The Antagonist, která vyjde u Supraphonu na CD, 2LP i digitálně 11. 8., uzrál čas i pro koncertní provedení v rámci projektu Jan P. Muchow & The Antagonists, který nabídne unikátní průřez Mouchowou autorskou tvorbou pro film. Stane se tak v pátek 25. 8. na festivalu filmové hudby Soundtrack Poděbrady, kde se Jan P. Muchow & The Antagonists, podpořeni Pardubickou komorní filharmonií, představí v exkluzivní koncertní premiéře poprvé naživo!



"První byla idea živého provedení. Drtivá většina mé filmové tvorby nikdy z pódia nezazněla. Když jsem postupně tuto myšlenku začal komunikovat s kolegy, kteří se na jednotlivých filmových projektech spolupodíleli, zjistil jsem, že se nabízí možnost koncertovat s tak fantastickými hudebníky jako jsou Marek Doubrava, Ema Brabcová, Václav Havelka, Marie Dorazilová, Jenovéfa Boková nebo Honza Janečka. Později jsem o vznikajícím projektu mluvil s producentem Supraphonu Michalem Mákou a on přišel s návrhem vydat album," vysvětluje Muchow genezi celého projektu.

Jak v koncertní, tak v albové podobě se můžeme těšit na čistě instrumentální scénickou hudbu i na písně napsané výhradně pro jednotlivé filmy. Nebývá moc časté, aby filmografie jednoho hudebního skladatele nabízela tolik písní a proto se Muchow rozhodl tuto část své filmové tvorby na albu akcentovat. Chybět tak nebude například dnes již legendární Lucky Boy z filmu Samotáři, temná balada Lay Down ze snímku Ve stínu, aktuální Cowboy of The River z Teorie tygra nebo westernovská Out of Shadow z polského filmu Yuma.

"Každá skladba má svůj jedinečný příběh a víceméně ke každé skladbě, kterou jsem složil, mám trvalou vazbu. A dost možná, když se mě zeptáte jiný den, budu mít jinou odpověď. Nicméně, ze zpívaných věcí bych v tento moment určitě nevynechal 'I'll Dream On' z filmu Yuma a z instrumentálních 'A Beach', napsanou pro film Normal" dodává JPM, když přijde řeč na skladby, které by podle něj neměly na albu rozhodně chybět.

Celkově se dostalo na dvacet skladeb v případě 2LP, respektive sedmnáct v případě CD , které známe z filmů Samotáři, Ve stínu, Teorie tygra, Grandhotel, Muži v naději, Yuma, My 2, Jedna ruka netleská, Normal, Václav a dalších.

Výsledkem je pestrá hudební paleta emocí a nálad, v níž jednotlivé kompozice fungují samostatně i dohromady jako celek. Je to poslouchání křehké i rázné, pestré i minimalistické. Přesně jak se sluší a patří na reprezentativní kolekci, jež podtrhuje Muchowovu výjimečnou pozici na tuzemské hudební scéně i mezi zdejšími skladateli filmové hudby. Ta je navíc podtržena originalním vizuálním zpracováním celého projektu, o které se postaral uznávaný grafik Pavel Fuksa, který vytvořil pro oba nosiče speciální výtvarné provedení.

A podobně tomu jistě bude i co se živého provedení týče. Muchowa, jako "protagonistu" hudebního obsahu, doprovodí šestice "antagonistů": Ema Brabcová (Luno, Khoiba), Václav Havelka (Please The Trees), Marek Doubrava (Hm..., ex Tata Bojs), Jan Janečka (Southpaw, Republic Of Two, Luno), Marie Dorazilová (PKF - Pražská filharmonie, Krása Quartet) a Jenovéfa Boková. Připočtěte k tomu projekce v režii VJ Clada, které divákům obrazem připomenou konkrétní snímky a umocní jejich filmové emoce a je nadmíru jasné, že se 25. 8. na Soundtrack Festivalu v Poděbradech uskuteční vystoupení z kategorií mimořádných. Dle aktuálních zpráv z tábora JPM & The Antagonists by to navíc nemělo být vystoupení jediné...



Tracklist CD Jan P. Muchow - The Antagonist

1. Yuma Opening Theme
(Jan P. Muchow)
Yuma, 2012

2. Only Joking
(Jan P. Muchow)
Jedna ruka netleská, 2003

3. I’ll Dream On
(Jan P. Muchow, Václav Havelka)
Yuma, 2012

4. A Beach
(Jan P. Muchow)
Normal, 2009

5. Lucky Boy
(Jan P. Muchow)
Samotáři, 2000

6. As If
(Jan P. Muchow)
Jedna ruka netleská, 2003

7. Milost
(Jan P. Muchow)
Václav, 2007

8. Silver Moon
(Jan P. Muchow)
Teorie tygra, 2016

9. All Of This
(Jan P. Muchow)
My 2, 2014

10. Woke Up In A Dream
(Jan P. Muchow)
Muži v naději, 2011

11. Out Of Shadows
(Jan P. Muchow, Václav Havelka)
Yuma, 2012

12. Lay Down
(Jan P. Muchow, Sára Vondrášková, Michal Novinski)
Ve stínu, 2012

13. Prostě jako bude pršet
(Jan P. Muchow)
Grandhotel, 2006

14. So Beautiful
(Jan P. Muchow)
Samotáři, 2000

15. Cowboy Of The River
(Jan P. Muchow)
Teorie tygra, 2016

16. Goodbye Troubles II.
(Jan P. Muchow)
Jedna ruka netleská, 2003

17. For That Moment
(Jan P. Muchow)
Samotáři, 2000

Dodal: Lukáš Kadeřábek
Missquire
(Michaela Chovancová)
čtvrtek 27. 7. 2017 08:00
Chovancová, Michaela. 2017. Jan P. Muchow chystá unikátní kolekci své filmové hudby. Vychytané.cz. [Online] 27. 7. 2017. [Citace: 19. 4. 2024.] http://clanky.vychytane.cz/clanek.php?id=11513. ISSN 1802-2677.
link na článek: http://clanky.vychytane.cz/Jan-P.-Muchow-chysta-unikatni-kolekci-sve-filmove-hudby
Reklama. Chcete ji také?
Reklama. Chcete ji také?
Hledání na Vychytané.cz
text-fotky-akci DJ-vystupující

Prohledávat:   články    akce   
Seznam redaktorů naleznete zde
Fotoreporty z akcí
Nezobrazil se vám žádný fotoreport? Nebo ten správný? A vybrali jste si o pár řádků výše ten správný region? ;)

o serveru Vychytané.cz
(c) Vychytané.cz, 2003-2009. Všechna práva vyhrazena. Použité zdroje citujeme dle normy ČSN ISO 690. Registrace ISSN: 1802-2677. | Více o Vychytané.cz
Pravidla mediálního partnerství | Chcete se k nám přidat? Neustále hledáme fotografy a fotoreportéry! | Jak fotíme a které fotky nestahujeme | Chcete nám uploadovat fotoreport? Můžete!
Máte problém se zobrazením? Zkuste znovu načíst nastavení stránky. Generování stránky trvalo 0.134s.
 

Odkazy, které by vás mohly zajímat..


(c) Vychytané.cz, 2004-2024
Vaše IP: 18.191.240.243
Serverový čas: pátek 19. dubna 2024 16:07