Aktuální akce
Prosím zkontrolujte si, jakou oblast máte vybranou vpravo nahoře na stránce.
Nebo jednoduše nemáme v databázi žádnou další akci. Víte o nějaké? Řekněte nám o ní ve formuláři zde!

Algiers si po předskakování Depeche Mode odskočí na Strahov

Matador Records s nadšením ohlašují druhé album Algiers The Underside Of Power, které vyšlo 23. června. Algiers s novou deskou samozřejmě vyráží i na turné, 11.listopadu se na ně můžeme těšit na strahovské Sedmičce.
Přidat na Facebook
Článek se týká akce
Algiers
sobota 11. listopadu 2017 19:00
(konec +- neděle 12. listopadu 2017 02:00)
Klub 007 Strahov
Praha 6 (CZ)
Vstupenky od 10 hodin od pátku 14.7. za 250 Kč + poplatky na www.goout.cz, na místě v den koncertu 300 Kč.


"Ty nové písně jsou fantastické - funková basa, valící se klavír, syčivé hřmění, rafinované chřestění vatikánských řehtaček a Radiofonická dílna BBC, jako kdyby se věnovala gotickým baladám.” - The Quietus


Album se nahrávalo povětšinou v Bristolu v produkci Adriana Utleyho (Portishead) a Ali Chanta, míchal jej Randall Dunn (Sunn O)))) a postprodukci měl na starosti Ben Greenberg (The Men, Hubble, Uniform). Na tomto nekompromisním albu uslyšíte ozvěny jižanského rapu, severního soulu, gospelu, IDM, industrialu, grime i italo. Relevantnější než kdy jindy The Underside Of Power následuje eponymní debut Algiers z roku 2015, kterému se dostalo mimořádné chvály od NY Times, Pitchforku, The Quietus a dalších. Tématem desky je útlak, policejní brutalita, dystopie a hegemonické mocenské struktury. Texty jsou inspirovány TS Eliotem, Starým zákonem, novým Jimem Crowem, Tamirem Ricem a Hannah Arendt, hudba je procítěná s meditativními pasážemi a osobní reflexí. 


Skladba ‘Walk Like A Panther’ obsahuje sampl hlasu zabitého Černého pantera Freda Hamptona. Henry Busby režíroval videoklip k nakažlivě buřičskému spojení Suicide a Temptations, prvnímu singlu ‘The Underside Of Power’.  



Skupinu vede zpěvák a textař Franklin James Fisher – jejich sdílené zážitky a kolektivní chápání stoupajících vln ošklivé politiky je nutí dělat hudbu, která se postaví prohlubující se frustraci a zoufalství – výsledkem je oduševnělý protestní výkřik, vyzvání k činu za doprovodu eklektického, pozitivně elektrického beatu.  


Skupina je nyní čtyřčlenná, doplněná o zakládajícího člena Bloc Party Matta Tonga na bicí, členové jsou z Atlanty, Londýna a New Yorku. V červnu a červenci Algiers předskakují na turné po stadiónech Depeche Mode.  


Více info:


www.algierstheband.com

www.facebook.com/algierstheband

www.klub007strahov.cz

www.facebook.com/klub007strahov

www.dsmacku.com

www.facebook.com/dsmackupromotion



Dodal: Michal Rejzek
Missquire
(Michaela Chovancová)
pátek 14. 7. 2017 08:00
Chovancová, Michaela. 2017. Algiers si po předskakování Depeche Mode odskočí na Strahov. Vychytané.cz. [Online] 14. 7. 2017. [Citace: 8. 9. 2024.] http://clanky.vychytane.cz/clanek.php?id=11483. ISSN 1802-2677.
link na článek: http://clanky.vychytane.cz/Algiers-si-po-predskakovani-Depeche-Mode-odskoci-na-Strahov
Hledání na Vychytané.cz
text-fotky-akci DJ-vystupující

Prohledávat:   články    akce   
Seznam redaktorů naleznete zde
Fotoreporty z akcí
Nezobrazil se vám žádný fotoreport? Nebo ten správný? A vybrali jste si o pár řádků výše ten správný region? ;)

Reklama. Chcete ji také?
o serveru Vychytané.cz
(c) Vychytané.cz, 2003-2009. Všechna práva vyhrazena. Použité zdroje citujeme dle normy ČSN ISO 690. Registrace ISSN: 1802-2677. | Více o Vychytané.cz
Pravidla mediálního partnerství | Chcete se k nám přidat? Neustále hledáme fotografy a fotoreportéry! | Jak fotíme a které fotky nestahujeme | Chcete nám uploadovat fotoreport? Můžete!
Máte problém se zobrazením? Zkuste znovu načíst nastavení stránky. Generování stránky trvalo 0.093s.
 

Odkazy, které by vás mohly zajímat..


(c) Vychytané.cz, 2004-2024
Vaše IP: 3.138.33.140
Serverový čas: neděle 8. září 2024 04:10