Aktuální akce
Prosím zkontrolujte si, jakou oblast máte vybranou vpravo nahoře na stránce.
Nebo jednoduše nemáme v databázi žádnou další akci. Víte o nějaké? Řekněte nám o ní ve formuláři zde!

Positive Vibez 30. května 2008!

Přinášíme rozhovor s Ghetto Youths sound system!
Přidat na Facebook
Článek se týká akce
Positive Vibez Czechoslovakia Edition
pátek 30. května 2008 21:00
(konec +- sobota 31. května 2008 04:00)
Golem
Zlín (CZ)
Ahoj, můžete se nam představit? Kdo a co je Ghetto Youths sound sytem a jak to celé začalo?

sSample:

Yahman, zdravim vsetkych ludi pozitivneho zmyslania a vsetkych priaznivcov reggae music. Dovolte mi aj v mene Dj-a MeSs-a (ktory sa koli zaneprazdnenosti nemoze tohto rozhovoru zucastnit) predstavit nas Ghetto Youths Soundsystem. Jeho aktivnymi hrajucimi clenmi su Dj MeSs a Dj Simple Sample. Ludi okolo soundu je samozrejme viac, my dvaja vsak predstavujeme tu hudobnu zlozku. Ghetto Youths zalozil Dj MeSs niekedy v roku 1999 ako prvy a doteraz aj jediny sound v Trencine (Trenchtowne), ja som vtedy bol iba aktivny ucastnik parties a platne som este len zacinal zbierat. K prvemu hraniu som si pricuchol az niekedy v roku 2002 a ku Ghetto Youths som sa priclenil v roku 2006. Dovtedy ho tvoril spolu s MeSsom aj Andyman, ktory zije uz niekolko rokov mimo Slovenska. Ghetto Youths Sound bol prvy soundsystem na Slovensku hrajuci *dubplates, a je zaroven aj najvacsim zberatelom dubov v celom Cesko-Slovensku. Organizujeme pravidelne akcie Welcome To Trenchtown v klube Tropical, kde uz zavitalo vela soundsystemov, Djs, MCs a rappers (napr. Buddha Monk / USA/, Babyface Fensta /USA/, Wassigan /JAM/, Mr. Mention /JAM.CZ/, Straight Up Sound /FR/, Soundbwoys Destiny /DE/, Bad Fish Sound /AT/, Damalistik /FR/....) *dubplate = track, ktorý spevák naspieva s venovaním pre sound alebo selectora

Jak to funguje s reggae scenou u vas na Slovensku? Má nějaké své zvláštnosti nebo charakteristiky?

sSample:

Scena na Slovensku je stale v plienkach.... samozrejme mesta ako Trencin, Bratislava, Nitra, kde sa reggae pravidlne hrava, su na tom dobre a maju slusny massiv ale inde ludom chybaju aj zakladne znalosti reggae. Aj ked musim povedat, ze sa reggae stava cim dalej tym viac oblubene, boli sme hrat na vychode a severe Slovenska a ludia nieco aj poznali ;) co som iba rad. Velky BIGUP vsetkym co robia nieco pre slovensku reggae scenu a snazia sa ju hybat vpred > Roots & Culture Sound, Wosa, One Off Rockers Sound!! Nesmiem zabudnut > velky respekt AMO, ako jedine hiphopove zoskupenie ktore je dost ovplyvnene reggae music, maju track s Pad Anthonym ku ktoremu aj natocili klip na Jamajke (vid AMO feat Pad Anthony - Pre Vlastnych Remix) a ich show je tiez velka energicka bomba. RESPECT!)

Budete pořadatelé vùbec prvního slovenského reggae festivalu ..mùžete nám k tomu říct něco bližšího?

sSample:

Ano je to pravda, Slovensko caka prvy reggae festival. Organizujem ho ja spolu s kamaratom z Bratislavy...s infom by som este pockal...zatial je nan embargo :) kazdopadne stay tuned>> UPRISING Reggae Festival / 29. - 30. August 2008 / Bratislava - Zlate Piesky / www.uprising.sk
cakaju vas velke mena!

Je o Vás známo, že jste velkými sběrateli dubplates. Jakého z nich si nejvíce ceníte?

sSample:

Co sa tyka dubplates, cenim si ich urcite vsetky. Mame spolocne duby ale kazdy ma aj vlastne, Dj MeSs ich ma za celu tu dobu samozrejme viac, a vela velkych mien a big tunes. Ja osobne si asi najviac cenim dub od Frisco Kida, ktory som s nim nahraval u kamaratov vo Svajciarsku (Green Kingdom Sound) po festivale, ktory organizovali. Vsetci si tam davali ten isty tune a ja som ho chcel tiez ale mal som inu predstavu (bol to Yaga Ya, originalne v takom hiphopovom podmaze). Chcel som ho do Sidewalk University Riddimu, s tym ze spravi taku medley 3 songov. Najskor sa mu to nezdalo a hovoril ze je to moc vysoko a rychlo, ale nakoniec do toho siel. Nahral to jednym supom a cele studio ako aj Frisco a jeho manazer boli z toho dole a vsetci hovorili ze jednoznacne najlepsi dub celej session co sa nahravala. Este si odomna aj zobral tu instrumentalku ze ju chce pouzivat na show. Je to v pohode typek. Pozval ma aj k nemu na Jamajku, ze mame dojst, ze sa o nas postara, zozene baby a ukaze nam ako to tam chodi. Kontakty mame a uz cakam iba na spravnu prilezitost ;).

Otázka pro každého zvláš ..Co je Vám z dlouhé historie reggae hudby nejbližší? dub, roots, new roots, dancehall a proè zrovna to?

sSample:

Z celej reggae music je mi tazko vybrat jeden smer. Mam rad vsetky. Na akcii mam najradsej new dancehall, crunkhall a rozne remixy. Doma si vsak najradsej mixujem dub a dancehall reggae; crunkhall, grime a hip hop a oldskool reggae s new dancehallom. Mam rad davat starym znamym veciam novy zvuk. Trosku ma mrzi ze vela z toho nebudem mat prilezitost nikdy zahrat na party, pretoze u nas su ludia uz moc nauceni na energicku a rychlu hudbu, cize svoju selekciu musim casto podriadit atmosfere na parkete. Nieze by mi to prekazalo, dancehall mam velmi rad a som rad ze su producenti a artisti ktori ma stale dokazu dostat do kolien.

Bless Y'all

www.myspace.com/djsimplesample
www.myspace.com/djmessone
www.myspace.com/mosthighrecordingstudio
www.redgoldandgreen.sk


.Štěpán
(Štěpán Prachař)
úterý 27. 5. 2008 08:00
Prachař, Štěpán. 2008. Positive Vibez 30. května 2008!. Vychytané.cz. [Online] 27. 5. 2008. [Citace: 8. 9. 2024.] http://clanky.vychytane.cz/clanek.php?id=1087. ISSN 1802-2677.
link na článek: http://clanky.vychytane.cz/Positive-Vibez-30.-kvetna-2008!
Hledání na Vychytané.cz
text-fotky-akci DJ-vystupující

Prohledávat:   články    akce   
Seznam redaktorů naleznete zde
Fotoreporty z akcí
Nezobrazil se vám žádný fotoreport? Nebo ten správný? A vybrali jste si o pár řádků výše ten správný region? ;)

Reklama. Chcete ji také?
o serveru Vychytané.cz
(c) Vychytané.cz, 2003-2009. Všechna práva vyhrazena. Použité zdroje citujeme dle normy ČSN ISO 690. Registrace ISSN: 1802-2677. | Více o Vychytané.cz
Pravidla mediálního partnerství | Chcete se k nám přidat? Neustále hledáme fotografy a fotoreportéry! | Jak fotíme a které fotky nestahujeme | Chcete nám uploadovat fotoreport? Můžete!
Máte problém se zobrazením? Zkuste znovu načíst nastavení stránky. Generování stránky trvalo 0.13s.
 

Odkazy, které by vás mohly zajímat..


(c) Vychytané.cz, 2004-2024
Vaše IP: 3.133.108.242
Serverový čas: neděle 8. září 2024 04:11