Aktuální akce
Prosím zkontrolujte si, jakou oblast máte vybranou vpravo nahoře na stránce.
Nebo jednoduše nemáme v databázi žádnou další akci. Víte o nějaké? Řekněte nám o ní ve formuláři zde!

KORN jsou zpět!

3. 10. kapela oznámila koncertní turné. S ním se vrátí i do ČR. Představí se 30. března 2017 v pražském Foru Karlín.
Přidat na Facebook
Článek se týká akce
KORN
čtvrtek 30. března 2017 21:00
(konec +- pátek 31. března 2017 04:00)
Forum Karlín
Praha 8 - Karlín (CZ)
SPOLU S NÍ DORAZÍ DO PRAHY I HOSTÉ HEAVEN SHALL BURN A HELLYEAH. KORN V PRAZE PŘEDSTAVÍ NOVÉ STUDIOVÉ ALBUM THE SERENITY OF SUFFERING, KTERÉ VYCHÁZÍ 21. ŘÍJNA 2016.

KoЯn je americká metalová kapela z Bakersfieldu v Kalifornii založená v roce 1993, která patří k nejváženějším a zároveň nejpopulárnějším rockovým seskupením. Často jsou označováni za průkopníky nu-metalu, tedy stylu, jenž kombinuje metal s prvky jiných hudebních stylů, např. hip hopem, elektronikou, grungem, ale i folkem. Nynějšími členy jsou: Jonathan Davis, James „Munky“ Shaffer, Brian „Head“ Welch, Reginald „Fieldy“ Arvizu a Ray Luzier.

Korn již rok po svém vzniku debutovali eponymní deskou. Masové popularity skupina dosáhla koncem devadesátých let, kdy natočila alba Follow The Leader (1998) a Issues (1999). Obě nahrávky dobyly vrchol albového žebříčku v Americe. Úspěšné tažení Korn pokračovalo i napříč další dekádou, která nabídla desky Untouchables (2002), Take A Look In The Mirror (2003) a See You On The Other Side (2005). Korn prodali více než 35 milionů desek a získali řadu ocenění.

Dvanácté studiové album The Serenity Of Suffering je podle kytaristy Briana Welche nejtvrdší a nejintenzivnější deskou Korn v posledních letech. Produkoval ji Nick Raskulinecz (dříve například Foo Fighters, Deftones nebo Mastodon) a Korn z ní zatím publikovali singl Rotting In Vain a skladbu Insane. Nyní tedy přidávají třetí ukázku, duet s ústřední postavou spřízněných Slipknot. Album vychází 21.10.2016 hned v několika formátech – k dispozici bude standardní CD, LP a rovněž limitovaná deluxe verze CD s dvěma bonusovými nahrávkami.

Pilotní singl Rotting In Vain je klasickou skladbou Korn s těžkým spodkem a temně chaotickou atmosférou. Popisuje pocity, jaké v jedinci vyvolávají situace, v nichž se nerad nachází, ať už jde o místa nebo mezilidské vztahy. „Někdy to trvá roky, než se člověku podaří zjistit, jak se z toho vydrápat ven,“ říká zpěvák a autor skladby Jonathan Davis. „Jen sedíš, pomalu umíráš a nejsi schopen to změnit.“ Ve videoklipu si zahrál Tommy Flanagan, jedna z hvězd také u nás známého seriálu Zákon gangu.

Korn mají na kontě 7 nominací na cenu Grammy, z toho dvě díky skladbám „Freak on a Leash“ a „Here to Stay“ proměnili. Na MTV Video Music Awards byli nominováni jedenáctkrát, dvakrát nominaci proměnili. Jsou považováni za tvůrce nového metalového stylu – nu-metalu.

O koncertních kvalitách tohoto tvrdého kvarteta se mohli několikrát přesvědčit i fanoušci v České republice, naposledy pak letos v létě.

Dodal: Petr Novák
Missquire
(Michaela Chovancová)
středa 5. 10. 2016 08:00
Chovancová, Michaela. 2016. KORN jsou zpět!. Vychytané.cz. [Online] 5. 10. 2016. [Citace: 8. 9. 2024.] http://clanky.vychytane.cz/clanek.php?id=10696. ISSN 1802-2677.
link na článek: http://clanky.vychytane.cz/KORN-jsou-zpet!
Hledání na Vychytané.cz
text-fotky-akci DJ-vystupující

Prohledávat:   články    akce   
Seznam redaktorů naleznete zde
Fotoreporty z akcí
Nezobrazil se vám žádný fotoreport? Nebo ten správný? A vybrali jste si o pár řádků výše ten správný region? ;)

Reklama. Chcete ji také?
o serveru Vychytané.cz
(c) Vychytané.cz, 2003-2009. Všechna práva vyhrazena. Použité zdroje citujeme dle normy ČSN ISO 690. Registrace ISSN: 1802-2677. | Více o Vychytané.cz
Pravidla mediálního partnerství | Chcete se k nám přidat? Neustále hledáme fotografy a fotoreportéry! | Jak fotíme a které fotky nestahujeme | Chcete nám uploadovat fotoreport? Můžete!
Máte problém se zobrazením? Zkuste znovu načíst nastavení stránky. Generování stránky trvalo 0.093s.
 

Odkazy, které by vás mohly zajímat..


(c) Vychytané.cz, 2004-2024
Vaše IP: 3.142.134.0
Serverový čas: neděle 8. září 2024 04:14