Reklama. Chcete ji také?
Aktuální akce
Prosím zkontrolujte si, jakou oblast máte vybranou vpravo nahoře na stránce.
Nebo jednoduše nemáme v databázi žádnou další akci. Víte o nějaké? Řekněte nám o ní ve formuláři zde!
Reklama. Chcete ji také?

Je libo punk, psychadelic nebo rock? Říjnové Free Mondays mají vše!

Venku už je chladno, tak se přijď zahřát do klubu na koncert! V říjnu jsou Free Mondays plné energických live shows.
Přidat na Facebook
Článek se týká akce
Free Mondays
pondělí 3. října 2016 22:00
(konec +- úterý 4. října 2016 05:00)
Roxy
Praha (CZ)
Pro příznivce punku tu je švédská formace Affordable Hybrid, kterým v žilách koluje surová severská krev. Kdo sleduje českou alternativní scénu, určitě mu nesmí uniknout koncert Purplefox Town. Kombinaci blues a rock’n’rollu umí na jedničku britští Fighting Caravans a ze stejných končin přijede i další punkový objev Max Raptor.

3/10 Free Mondays w/ Affordable Hybrid (SWE), suppor: DIV I DED
Affordable Hybrid je čtyřčlenná švédská formace, které v žilách koluje surová severská post-punková a hardcore krev. V roce 2007 nahráli debutové album The Snake Was A Mistake, ke kterému podnikli tour se zastávkami v Belgii, Německu, Dánsku, Francii a Španělsku. Album si získalo velký úspěch a tak o dva roky později vydali druhé s názvem No Area, No Criminals.

Po produktivních letech v začátcích si vzali pauzu, ale letos se opět probudili a vydávají se na další tour. Jeden z koncertů bude i v rámci Free Mondays v ROXY. Jestli se nebojíš do kotle a máš rád tvrdost Drive Like Jehu, Fugazi nebo At the Drive-in, tak u toho musíš být!

Facebook: http://www.facebook.com/events/1744381765831777/



10/10 Free Mondays w/ Purplefox Town (CZ), support: Eugene Morrow
Pražští Purplefox Town už na Free Mondays vystupovali jako support v minulé sezóně. Tentokrát se představí dokonce na pozici headlinerů. Fungují teprve devět měsíců a už zvládli posbírat pozitivní reakce na svou tvorbu třeba i na Startéru Radia Wave. Kombinaci psychadeliských melodií kytar, melodické basy, těžkého beatu a bohatých aranží doplňuje líbivá vokální linka.

Sami o době neradi mluví, a když musí, tak jen stroze: “Mladí, pražští, alternativní, psychedeličtí, snoví, romantičtí, mysteriózní, naivní, devět měsíců fungující, mrkvový džus rádi mající Purplefox Town”. V jejich tvorbě se odráží kapely jako Tame Impala, Pond, Temples nebo sólové počiny Johna Lennona. Pokud tě baví hloubavé melodie a alternativní scéna, tak si jejich koncert nenech ujít.

Facebook: http://www.facebook.com/events/981782525265422/



24/10 Free Mondays w/ Fighting Caravans (UK), support: Tamed & Confuse
Vezměte vliv raného amerického blues a více současné rockové hudby a dostanete Fighting Caravans. Kapela z Velké Británie si dokonce získala přirovnání ke zvuku Nicka Cava, QOTSA nebo Radihead s trochou country, jazzu ale i psychadelického podtextu.

Minulý rok vydali své debutové EP Beast Of England, ze kterého si největší úspěch odnesly skladby Tyrannosaur nebo Blue Heart Motel. I díky nim se Fighting Caravans objevili třeba na Reading Festivalu. V současné době pracují na druhém EP a zároveň sbírají inspiraci během tour. Jednou ze zastávek bude i ROXY.

Facebook: http://www.facebook.com/events/1572687459705402/



31/10 Free Mondays w/ Max Raptor (UK), support: Acute Dose @ NoD
Velká Británie a punk k sobě neodmyslitelně patří. Čtyřčlenná formace Max Raptor hrdě následuje odkaz punku, i když škatulkovat je jen sem by byla chyba. V roce 2009 supportovali kanadské kapele Billy Talent a o rok později svým krajanům The Stranglers. Díky úspěšným koncertům a spoluprácí s producentem Dan Wellerem (ten má na triku třeba i alba kapel Enter Shikari, Rise to Remain, Sharks nebo Young Guns) si získali početnou fanouškovskou základnu.

Ve svém debutovém albu Portraits ukazují hned několik tváří. Jejich tvorbě nechybí melodičnost a klidnější (trochu popové) pasáže, určitě ale nezapomínají na hrubost žánru, který reprezentují. Max Raptor je taková zdravá rovnováha mezi The Subways, We Are Scientist a Fighting with Wire. Letošní rok začali se svou už třetí deskou, kterou představí i Praze v rámci Free Mondays v NoDu.

Facebook: http://www.facebook.com/events/1715512738712064/



Dodal: Daniel Bacho
Missquire
(Michaela Chovancová)
pátek 30. 9. 2016 14:00
Chovancová, Michaela. 2016. Je libo punk, psychadelic nebo rock? Říjnové Free Mondays mají vše!. Vychytané.cz. [Online] 30. 9. 2016. [Citace: 19. 4. 2024.] http://clanky.vychytane.cz/clanek.php?id=10677. ISSN 1802-2677.
link na článek: http://clanky.vychytane.cz/Je-libo-punk,-psychadelic-nebo-rock?-Řijnove-Free-Mondays-maji-vse!
Reklama. Chcete ji také?
Reklama. Chcete ji také?
Hledání na Vychytané.cz
text-fotky-akci DJ-vystupující

Prohledávat:   články    akce   
Seznam redaktorů naleznete zde
Fotoreporty z akcí
Nezobrazil se vám žádný fotoreport? Nebo ten správný? A vybrali jste si o pár řádků výše ten správný region? ;)

o serveru Vychytané.cz
(c) Vychytané.cz, 2003-2009. Všechna práva vyhrazena. Použité zdroje citujeme dle normy ČSN ISO 690. Registrace ISSN: 1802-2677. | Více o Vychytané.cz
Pravidla mediálního partnerství | Chcete se k nám přidat? Neustále hledáme fotografy a fotoreportéry! | Jak fotíme a které fotky nestahujeme | Chcete nám uploadovat fotoreport? Můžete!
Máte problém se zobrazením? Zkuste znovu načíst nastavení stránky. Generování stránky trvalo 0.086s.
 

Odkazy, které by vás mohly zajímat..


(c) Vychytané.cz, 2004-2024
Vaše IP: 3.12.162.179
Serverový čas: pátek 19. dubna 2024 11:35