Reklama. Chcete ji také?
Aktuální akce
Prosím zkontrolujte si, jakou oblast máte vybranou vpravo nahoře na stránce.
Nebo jednoduše nemáme v databázi žádnou další akci. Víte o nějaké? Řekněte nám o ní ve formuláři zde!
Reklama. Chcete ji také?

Kniha: Proč je důležité užívat si života a nepromarnit ani minutu?

Odpoví Gilles Legardinier v knize SRDEČNÍ ZÁLEŽITOST.
Přidat na Facebook
Středoškolská léta nás formují pro celý život: v dobrém, ve zlém, ve všem.

Knihy francouzského spisovatele Gillesa Legardiniera si oblíbily české čtenářky napříč všemi věkovými kategoriemi. Všechny čtyři, včetně aktuální novinky SRDEČNÍ ZÁLEŽITOST, vyšly v edici Romantika nakladatelství DOMINO.

Jejich autor Gilles Legardinier příběhy „dochucuje“ dávkou francouzské romantiky a humoru. SRDEČNÍ ZÁLEŽITOST je navíc doplněna o vysvětlení důvodů, proč je nesmírně důležité užít si každou vteřinu života.

SRDEČNÍ ZÁLEŽITOST vychází 27. září 2016 v edici Romantika nakladatelství DOMINO, do češtiny ji přeložil Slavomír Míča z francouzského originálu Et soudain tout change.

SRDEČNÍ ZÁLEŽITOST, Gilles Legardinier

Pokud bychom chtěli najít ukázkový příklad šťastné holky, našli bychom ho v Camille. Studuje poslední ročník gymnázia na malém městě, je obklopena partou nerozlučných kamarádů, se kterými se zná už od školky, a jako všichni lidé jejího věku si klade spoustu otázek o životě, lásce a přátelství. S blížící se maturitou se dny začínají plnit starostmi s učením, profesory a rodiči. Camille ale brzy přijde na to, že skutečné problémy vypadají docela jinak: nedlouho před maturitou zjistí, že její nejlepší kamarádka Lea trpí nevyléčitelnou nemocí. Je to šok. Co teď? Přijmout krutou pravdu, anebo se držet naděje na zázrak? I přes tíhu situace a vlastní strach se Camille a ostatní spolužáci snaží být Lee oporou, tráví s ní čas a především dělají všechno pro to, aby byla Lea šťastná a spokojená. Před krutou diagnózou se ale jen tak utéct nedá a nikdo vlastně neví, kolik času Lee zbývá. A tak je nutné nepromarnit ani minutu, užívat života a vytvářet si na Leu jen ty nejlepší vzpomínky…

Gilles Legardinier ve svých románech čerpá ze životních zkušeností. Působil jako pyrotechnik na britských a amerických divadelních scénách, později přešel k produkci pořadů a vlastní tvorbě, poté ke scénářům a nakonec začal psát romány. Za své thrillery obdržel řadu literárních cen. Proto bylo pro celou Francii nesmírným překvapením, že jejich milovaný mistr napětí napsal humoristický román, jehož hrdinkou byla dívka. Ti bez předsudků byli nadšeni a své nadšení záhy přenesli na ty, kteří původně tvrdili, že romantická komedie není nic pro ně. Jak skvělé jeho knihy jsou, můžete nyní poznat na vlastní kůži.

Gilles Legardinier je autorem těchto knih – všechny nakladatelství DOMINO:
Zítra začnu nový život!, Všechno je jinak!, Tentokrát to vyjde!, Srdeční záležitost.



Zářijové novinky z nakladatelství DOMINO:

NEJLEPŠÍ AMERICKÉ KRIMIPOVÍDKY, James Patterson (editor) a další autoři, edice Napětí
Dvacítka pečlivě vybraných povídek od dvaceti autorů, jejichž jmenný seznam je ekvivalentem výčtu toho nejlepšího, co současná americká tvorba v daném žánru nabízí.

VDOVA, Fiona Barton, edice Napětí
Temný psychologický thriller pro čtenáře, které uhranula Zmizelá nebo Dívka ve vlaku.

RODINA ZE DNE NA DEN, Rowan Coleman, edice Inteligentní romány pro inteligentní ženy
Někdy zažíváme tolik štěstí, že se tomu zdráháme uvěřit.

Dodala: Johana Turner
Missquire
(Michaela Chovancová)
středa 28. 9. 2016 08:00
Chovancová, Michaela. 2016. Kniha: Proč je důležité užívat si života a nepromarnit ani minutu?. Vychytané.cz. [Online] 28. 9. 2016. [Citace: 20. 4. 2024.] http://clanky.vychytane.cz/clanek.php?id=10665. ISSN 1802-2677.
link na článek: http://clanky.vychytane.cz/Kniha:-Proc-je-dulezite-uzivat-si-zivota-a-nepromarnit-ani-minutu?
Reklama. Chcete ji také?
Reklama. Chcete ji také?
Hledání na Vychytané.cz
text-fotky-akci DJ-vystupující

Prohledávat:   články    akce   
Seznam redaktorů naleznete zde
Fotoreporty z akcí
Nezobrazil se vám žádný fotoreport? Nebo ten správný? A vybrali jste si o pár řádků výše ten správný region? ;)

o serveru Vychytané.cz
(c) Vychytané.cz, 2003-2009. Všechna práva vyhrazena. Použité zdroje citujeme dle normy ČSN ISO 690. Registrace ISSN: 1802-2677. | Více o Vychytané.cz
Pravidla mediálního partnerství | Chcete se k nám přidat? Neustále hledáme fotografy a fotoreportéry! | Jak fotíme a které fotky nestahujeme | Chcete nám uploadovat fotoreport? Můžete!
Máte problém se zobrazením? Zkuste znovu načíst nastavení stránky. Generování stránky trvalo 0.068s.
 

Odkazy, které by vás mohly zajímat..


(c) Vychytané.cz, 2004-2024
Vaše IP: 18.118.23.89
Serverový čas: sobota 20. dubna 2024 10:38