Reklama. Chcete ji také?
Aktuální akce
Prosím zkontrolujte si, jakou oblast máte vybranou vpravo nahoře na stránce.
Nebo jednoduše nemáme v databázi žádnou další akci. Víte o nějaké? Řekněte nám o ní ve formuláři zde!
Reklama. Chcete ji také?

Kniha: Očekávaný román Daniela Jamese Browna vychází dnes!

Dlouho očekávaný román HRDINOVÉ VE ČLUNU Daniela Jamese Browna dnes vychází. Neuvěřitelný příběh amerických veslařů, kteří získali olympijské zlato v Berlíně roku 1936.
Přidat na Facebook
Od samého začátku to byl bláhový sen. Nikdo nečekal, že by posádka osmiveslice, složená ze synů dřevorubců, dělníků a farmářů ze zapadlých městeček, mohla porazit elitní týmy prominentů z východního pobřeží a Velké Británie, a přesto to dokázali. Navzdory velmi skromným poměrům se dokázali vypracovat a nakonec šokovali celý svět, když porazili i tým Německa, který vesloval pro Adolfa Hitlera na olympijských hrách v roce 1936 v Berlíně.

Skutečný příběh o hledání naděje v časech největšího zoufalství a jedinečné sportovní drama ožívá v románu amerického spisovatele Daniela Jamese Browna. Stejně jako heroické výkonu sportovců olympiád, i tato kniha si podmanila celý svět - dočkala se 27 vydání, 118 týdnů se držela na žebříčku The New York Times Best Sellers a Americkou asociací knihkupců byla zvolena knihou roku.



Práva na zfilmování tohoto slavného příběhu získala The Weinstein Company, která stojí například za filmy Tanec s vlky, Mlčení jehňátek, Králova řeč, Hanebný parchanti nebo Dobrý Will Hunting; režisérem filmu bude Peter Berg.



Knihu HRDINOVÉ VE ČLUNU Daniela Jamese Browna přeložil Jakub Kalina z originálu The Boys in the Boat, vychází 16. 8.

Skutečný příběh, který se stal celosvětovým bestsellerem.

Nebylo mnoho ran, kterých by Joe Rantz zůstal ušetřen – smrt matky, útěk otce, náhradní rodina, kde nebyl vítán. Všichni nejbližší ho nakonec opustili a nechali napospas osudu. Joe pochopil, že se musí spoléhat výhradně sám na sebe. V mimořádně pohnuté době, která se otřásala přírodními katastrofami, hospodářskou krizí, stávkami a skandály, mu ani nic jiného nezbývalo. Navzdory všem okolnostem se mu podařilo uživit se, a časem si dokonce vydělal i na studium. A pak si Joea, uzavřeného a chudého jako kostelní myš, všiml trenér veslování, který hledal slibné nováčky…



Autor Daniel James Brown se narodil roku 1951 v Berkeley v Kalifornii. Vystudoval historii a anglický jazyk a literaturu na univerzitách v Berkeley a v Los Angeles. Jeho knihy jsou jedinečné tím, že všechny údaje, které v nich Brown používá, jsou podloženy odbornou literaturou a archivními materiály, a přesto zůstávají především krásně čtivými, nesmírně působivými ságami. Píše o fascinujících příběhů o významných osobnostech či událostech 19. a 20. století.

Další srpnové novinky od MOBA:
STŘÍPKY TICHA, Linda Castillo, světový bestseller
POD KŘÍDLEM ANDĚLA, Zdeněk Grmolec, historický román
ÚSMĚVY ŽEN, Nicolas Barreau, román
PLAVBA ŇADERSKÝM MOŘEM, Jan Míka, současná próza
NÁŠ NEJMLADŠÍ MÁ ČTYŘI TLAPKY, Dana Gringel, román
STVŮRY, Luděk Kubát, edice Původní česká detektivka
SKLEP, Artur Janoušek, edice Původní česká detektivka
LETOPISY KRÁLOVSKÉ KOMORY V – 2. vydání, Vlastimil Vondruška, historická krimi

Dodala: Johana Turner
Missquire
(Michaela Chovancová)
úterý 16. 8. 2016 08:00
Chovancová, Michaela. 2016. Kniha: Očekávaný román Daniela Jamese Browna vychází dnes!. Vychytané.cz. [Online] 16. 8. 2016. [Citace: 19. 4. 2024.] http://clanky.vychytane.cz/clanek.php?id=10577. ISSN 1802-2677.
link na článek: http://clanky.vychytane.cz/Kniha:-Ocekavany-roman-Daniela-Jamese-Browna-vychazi-dnes!
Reklama. Chcete ji také?
Reklama. Chcete ji také?
Hledání na Vychytané.cz
text-fotky-akci DJ-vystupující

Prohledávat:   články    akce   
Seznam redaktorů naleznete zde
Fotoreporty z akcí
Nezobrazil se vám žádný fotoreport? Nebo ten správný? A vybrali jste si o pár řádků výše ten správný region? ;)

o serveru Vychytané.cz
(c) Vychytané.cz, 2003-2009. Všechna práva vyhrazena. Použité zdroje citujeme dle normy ČSN ISO 690. Registrace ISSN: 1802-2677. | Více o Vychytané.cz
Pravidla mediálního partnerství | Chcete se k nám přidat? Neustále hledáme fotografy a fotoreportéry! | Jak fotíme a které fotky nestahujeme | Chcete nám uploadovat fotoreport? Můžete!
Máte problém se zobrazením? Zkuste znovu načíst nastavení stránky. Generování stránky trvalo 0.093s.
 

Odkazy, které by vás mohly zajímat..


(c) Vychytané.cz, 2004-2024
Vaše IP: 3.145.64.241
Serverový čas: pátek 19. dubna 2024 23:56